НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн ще доминира 21-ви век, според Майкъл Сейлър

МАЙ. 8, 2021 14:29 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн ще доминира 21-ви век, според Майкъл Сейлър

Изпълнителният директор на MicroStrategy Майкъл Сейлър казва, че Биткойн ще доминира през следващия век, тъй като мрежата му бързо се разраства.

В интервю за Kitco news Сейлър коментира мястото на Биткойн в глобалния икономически пейзаж в бъдеще, като твърди, че Биткойн стандартът е "решението на 21-ви век" на проблема с намирането на "несуверен запас от стойност, чиято стойност не произтича от паричния поток."


"Мисля, че Биткойн ще бъде извънредно силен актив за съхранение на пари през 21-ви век. Мисля, че е доста ясно, че спечели това пространство. Има 8 милиарда души, които се нуждаят от силни пари или парични активи, ако ще живеят достойно. Този актив трябва да е дигитален и да стигне до 8 милиарда мобилни портфейла."


Известният Биткойн бик, чиято компания сега държи BTC на стойност $4,5 милиарда в собствения си баланс, казва, че BTC е подривна сила за разлика от всяка друга голяма технологична компания или иновация от миналия век.


"Биткойн е най-бързо развиващата се, най-разривната сила в света в момента, обективно погледнато. За 12 години той стигна от 0 до 1 трилион долара. Това го прави най-разривната технология - повече и от Amazon, Apple, Facebook и Google, по-разривна от всичко в живота ни."


Главният изпълнителен директор също така казва, че има често срещано погрешно схващане, че Биткойн трябва да се разглежда като валута и следователно може да се конкурира с националните валути.


Сейлър отбелязва, че той е по-точно описан като крипто актив и като такъв представлява много по-малка заплаха за фиатните валути, отколкото стабилните монети.


"След като разберете [че Биткойн] е крипто актив, тогава разбирате, че не се конкурира с [щатския] долар и еврото. [Биткойн] се конкурира със злато и сребро, и ETF (борсово търгувани фондове) и акции ... Джером Пауъл (председател на Федералния резерв) каза преди две седмици, да, това е дигитално злато ...

[Големите правителства ще бъдат] притеснени от стабилните монети, както от възможността да се местят милиони евра на крипто релса, така и възможността да местиш милиарди долари на крипто релса. Това ще привлече интереса на банките, защото валутата е произходът на банкерите и правителството. И те ще бъдат загрижени за контрола върху валутата си.
"


На пряк въпрос за това какво смята, че е най-голямата заплаха за успеха на Биткойн, Сейлър казва просто:


Не мисля, че има такова нещо.


Противно на мнението на Сейлър, експертът по квантови изчисления Андрю Фърсман вярва, че Биткойн един ден може да бъде мишена за квантовите атаки, тъй като компютрите стават все по-мощни.


"Математически е доказано, че ако имате устройство, което се доближава до квантовите компютри, които хората искат да построят, тогава ще можете да дешифрирате тази информация значително по-добре, отколкото някога би било възможно с класическите устройства.

Това обаче е подвеждащо. Банковата ви сметка е значително по-уязвима към такива атаки, отколкото блокчейна на Биткойн. Неизбежно ще трябва да се измисли решение, но традиционната финансова система е изправена пред същия проблем. Много от критиците на Биткойн удобно пропускат да споменат този факт.


Освен това Биткойн се е сблъсквал с въпроси относно въздействието върху околната среда от страна на процеса на добив. Съществуват редица мнения по въпроса, но е важно да се отбележи, че всички миньори, освен тези в Китай (за тях не можем да кажем със сигурност), се стремят да подходят към добива с нагласата, че трябва да са зелени. 


Тази седмица сенатът на Ню Йорк внесе законопроект, предлагащ съоръженията за копаене на Биткойн в щата Ню Йорк да бъдат затворени, докато не бъде завършена пълната оценка на неблагоприятните ефекти от процеса на добив. Несъмнено поредния ход, който ще посее известен страх на пазара, макар и да няма основателен повод за подобни сантименти.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (3)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн тръгна надолу, дали MicroStrategy ще купят дъното?

Днес най-голямата криптовалута по пазарна капитализация отчете голям спад от над 5%, като се понижи от нивото от $37,531 до $35,046 според данни от CoinMarketCap.Биткойн загуби почти $2,000 в рамките ...
ЮНИ. 12, 2021 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джак Дорси предполагаемо ще интегрира Lightning Network в една от компаниите си

В петък Джак Дорси отговори на въпрос на потребителя на Twitter Deyonté, който поиска Дорси да интегрира LN в Twitter или BlueSky - децентрализираната социална мрежа, която се разработва от Twitter от...
ЮНИ. 12, 2021 16:21 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Поредният милиардер иска да инвестира в крипто

Моелис, основателят на инвестиционно-банковото дружество Moelis & Company, разкри намерение да проучи и инвестира в дигитални активи по време на срещата на върха на Bloomberg Deals във вторник."Може б...
ЮНИ. 12, 2021 11:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Един от най-големите Биткойн китове купува масивно количество BTC

Според Blockchain.com, кит, който вече притежава десетки хиляди BTC, вчера добави близо 3,720 токена към портфолиото си.Таксите за трансфер за транзакцията възлизат на 0,005 BTC или приблизително $189...
ЮНИ. 12, 2021 12:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света