НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн ще бъде важна част от бъдещето на Twitter

АВГ. 6, 2021 16:09 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн ще бъде важна част от бъдещето на Twitter

Главният изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси потвърди пред инвеститорите, че Биткойн ще бъде „голяма част“ от бъдещето на компанията, тъй като вижда възможности за интегриране на криптовалутата в съществуващи продукти и услуги на Twitter, включително търговия, абонаменти и други нови допълнения като Twitter Tip Jar и Super Follows.

Дорси е яростен защитник на Биткойн от години, но как ще бъде приведен в действие на платформата на Twitter, все още не е уточнено в подробности. Въпреки това, Дорси често публично рекламира криптовалутата, казвайки, че тя му напомня за "ранните дни на интернет“ и че през живота му не е имало "нещо по-важно“, върху което да работи.


Съвсем наскоро Дорси стартира съвместен Биткойн фонд на стойност $23,6 милиона с Jay Z и обяви плановете си да изведе другата си компания Square на децентрализирания пазар на финансови услуги чрез Биткойн. Square също придоби тази година мажоритарен дял в музикалната услуга TIDAL на Jay-Z с оглед как блокчейн технологиите и криптовалутите могат да променят музикалния бизнес.


Дорси също нарече Биткойн една от трите ключови тенденции за бъдещето на Twitter, заедно с AI и децентрализацията - последното, което Twitter преследва чрез своята инициатива Bluesky.


Децентрализираното бъдеще на Twitter


Основателят на Twitter каза, че това може да помогне на компанията да се движи по-бързо по отношение на разширяването на своите продукти, като обясни, че това е "най-добрият кандидат“ да стане "родната валута“ на интернет. (Между другото, $50 милиона на Square в Биткойн, закупени през 2020 г., струваха $253 милиона до февруари 2021 г., като след това компанията закупи за още $170 милиона.)


"Ако интернет има родна валута, глобална валута, ние сме в състояние да се движим много по-бързо с продукти като Super Follows, Commerce, Subscriptions, Tip Jar и можем да достигнем до всеки един човек на планетата поради това вместо да се придържаме към подход пазар по пазар“, обясни Дорси. 


"Мисля, че това е голяма част от нашето бъдеще. Мисля, че има много нововъведения над валутата, особено когато мислим за по-голяма децентрализация на социалните медии и осигуряване на по-голям икономически стимул. Така че мисля, че е изключително важно за Twitter и за акционерите в Twitter да продължим да гледаме на пространството и да инвестираме агресивно в него“, добави той.


Представител на Twitter потвърди, че това е първият път, когато Дорси говори публично за това как Twitter може да интегрира Биткойн в продуктовата си гама.


Дорси също така посочи, че Twitter няма да бъде сам в преследването на крипто стратегия, като отбеляза, че Facebook подкрепя дигиталната валута Diem.


"Има очевидна нужда от това [...] И мисля, че отвореният стандарт, който е роден в интернет, е правилният път, поради което моят фокус и фокусът ни в крайна сметка ще бъдат върху Биткойн“, отбеляза той.


Ръст на печалбите


Като цяло Twitter направи сериозни печалби в резултат на възстановяването от пандемията, при което компанията отчете най-бързия си ръст на приходите от 2014 г. насам, според CNBC, което повиши акциите на Twitter с 9%. 


Компанията е реализирала приходи за второто тримесечие в размер на $1.19 милиарда спрямо очакваните от Уол Стрийт $1.07 милиарда, по-голямата част ($1.05 милиарда) от рекламния си бизнес. Той също така видя печалба на акция от 20 цента срещу очакваните 7 цента.


ПРОЧЕТИ ОЩЕАлткойните ще започнат своя възход, ако Биткойн достигне това ниво


Монетизираните ежедневно активни потребители (mDAU) - собствената измислена от Twitter метрика, предназначена да ускори често плавния месечен ръст на потребителите - са само на 206 милиона, което е 11% ръст в сравнение с предходната година, докато анализаторите разчитат на 206.2 милиона. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Пазарен стратег споделя алармираща прогноза за Биткойн (BTC)

В разговор с Kitco News Солоуей предположи, че ако активът пробие нивото от $40,000, той ще отвори вратата за по-нататъшна корекция до едва $18,000. Той обаче твърди, че Биткойн ще се върне след тази ...
СЕП. 21, 2021 21:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Достигна ли дъно Биткойн (BTC)?

Индексът на страх и алчност се счита за индикатор за настроението на крипто търговците към Биткойн. Индикаторът в момента сигнализира “Страх” сред участниците на пазара, според данни от alternative.me...
СЕП. 21, 2021 16:18 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Миньорите са натрупали стотици милиони долари в Биткойн от февруари

В своя доклад от 20-ти септември, компанията заяви, че салдата на BTC на миньорите се увеличават, като портфейлите, свързани с миньори, са складирали 14,000 BTC на стойност около $600 милиона през пос...
СЕП. 21, 2021 13:59 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Неактивен от 9 години Биткойн адрес с близо $30 милиона се 'пробуди'

Данните, споделени от услугата за проследяване на големи крипто транзакции Whale Alert, показват, че крипто портфейл с Биткойн (BTC), закупен или добит преди 8 години и 8 месеца се е "събудил" след дъ...
СЕП. 21, 2021 08:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света