НАЧАЛО Биткойн

Биткойн ще стигне $ 20,000, но кога?

25.08.2019 17:02 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн ще стигне $ 20,000, но кога?

Само за девет месеца, Биткойн ще претърпи следващото си намаляване на възнагражденията на блок - събитие наречено “халвинг”.

Въпреки това бързо наближаващо бичи събитие, обаче пазарът на криптовалути е в застой, движейки се в диапазон.


Но модел от PlanB предполага, че ако историята се повтори, цената на Биткойн има много място за рали преди халвинга. Всъщност графиката на статистика намеква, че Биткойн ще нарасне с около 100% до май догодина.


Намаляването на наградите на Биткойн вече е след само девет месеца. През май 2020 г. броят на издадените токени на всеки блок ще бъде намален наполовина, което ще доведе до положителен шок за предлагането.


Графика от PlanB, изтъкнат анализатор в индустрията, който твърди, че е последван от основните инвеститори, намеква, че до май BTC ще се търгува на $ 2,0000 – около 100% над сегашните нива.

Разбирате ли, Биткойн беше с около двойно по-висока цена преди халвинга, отколкото беше девет месеца преди това. По-конкретно, девет месеца преди халвинга на 2012 г. BTC се търгуваше на $ 5; по време нахавлинга, беше на $ 12. Беше почти същото през 2016 г.


Въпреки че това може да изглежда ирационално, в момента анализаторите гледат към 20,000 долара.


Том Лий от Fundstrat наскоро се появи във Fox Business, за да говори за прогнозата си за цена от 20,000 долара. Той заяви, че тъй като криптовалута е сигурно убежище, което се подкрепя от факта, че се търгува с премия на пазари като Хонконг и Аржентина.


Имайки това предвид, Лий заключи,че вероятно Биткойн ще завърши годината много по-високо, отколкото е сега, потенциално около 20,000 долара или дори доста над.


По-рано анализаторът на Fundstrat спомена фактори, които може да са в полза на Биткойн. Те включват Libra, което според него ще привлече внимание към пространство, Доналд Тръмп и макроикономическите сътресения.

Също така Мурад Махмудов предположи, че Биткойн най-вероятно ще тества 9,750 долара – нивото на фиб ритрейсмънт на 0,618 фиб на целия цикъл – през следващия месец в поредица от странични ценови движения, след което “ще продължи стабилно нагоре” до 20,000 долара и вероятно до свежи максимуми през следващата година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Дългосрочните притежатели отново купуват след корекцията

Фундаменталните принципи на търсенето и предлагането диктуват движението на цените на различните активи, включително и на Биткойн. Когато предлагането превишава търсенето, цените са склонни да намаляват, докато когато търсенето превишава предлагането, цените обикновено се повишават.

22.05.2024 19:30 3 мин. четене

По-добра инвестиция ли са акциите на MicroStrategy от Биткойн?

Листнатата на Nasdaq софтуерна компания MicroStrategy (MSTR) се представи значително по-добре от Биткойн (BTC) през изминалата година.

22.05.2024 15:00 1 мин. четене

Биткойн ще продължи да се търгува близо до предишния си връх за сметка на алткойните

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен прогнозира, че Биткойн (BTC) ще продължи да се търгува близо до рекордните си стойности, което до голяма степен се дължи на преместването на средства от алткойни към BTC.

22.05.2024 13:30 1 мин. четене

Публичните компании за копаене на Биткойн са получили огромно финансиране преди халвинга

В очакване на неотдавнашното халвинг събитие на Биткойн през април, публичните фирми за копаене на BTC засилиха своите финансови резерви.

22.05.2024 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.