НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн ще пробие над $130,000 през декември, според Plan B

ОКТ. 27, 2021 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн ще пробие над $130,000 през декември, според Plan B

Анализаторът Plan B изчислява, че цената на Биткойн (BTC) ще се покачи до $98,000 през месец ноември и ще надхвърли $130,000 преди края на 2021 г.

Той базира прогнозата си на известния Stock To Flow (S2F) модел, за да предскаже стойността, която криптовалутата ще има през следващите месеци, и по този повод той коментира, че "тази година ще бъде много красива Коледа".


Plan B беше гост в неделя, 24-ти октомври, в подкаста "Unchained“, където говори за нивото на прецизност на своя модел на прогнозиране.


"Вече бях казал, че цената на Биткойн ще затвори над $40,000 през август и че през септември ще падне малко, но ще затвори октомври над $63,000“, сподели анализаторът.


Всъщност от 2012 г. насам цената на Биткойн е в съответствие с параметрите, установени в модела Stock To Flow, както може да се види на следващата графика. Въз основа на него той изчислява, че криптовалутата ще струва $135,000 през декември.Въпреки това силните корекции, които регистрира цената на криптовалутата, бяха достатъчни, за да накарат много от последователите на Plan B да се осъмнят в неговите прогнози, както се случи миналия юни. Сега общността отново започна да вярва в неговите прогнози.


Моделът S2F се основава на теорията, че Биткойн е запас от стойност като злато или сребро, който поддържа стойността си в дългосрочен план поради относителната си оскъдност. Така че, съгласно този принцип, Plan B съпоставя наличността или количеството на наличните активи в момента, с потока или количеството Биткойн, добивани годишно, и въз основа на това прогнозира къде може да отиде цената на криптовалутата.


Биткойн ETF: Положително въздействие


Цената на BTC постави нов най-висок връх за всички времена, надхвърляйки $67,000 в сряда, 20-ти октомври. В тази връзка Plan B вярва, че стартирането на борсово търгувани фондове (ETF) в САЩ оказва положително влияние върху цената на криптовалутата.


ETF бяха нещо, което всички ние чакахме от доста време и затова те влияят положително на пазара. Вярно е, че това е първата стъпка, която SEC предприема с инструмент, който познават добре като ETF, въпреки че разбирам, че тези инвестиционни инструменти не са толкова добри, колкото парите.


Анализаторът също така споменава инфлацията като друг фактор, който оказва голямо влияние върху цената на Биткойн. Това е така, защото "Федералният резерв на Съединените щати отпечата много пари, за да помогне и сега цените на всички продукти се покачват, дори и на Биткойн", добави той.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Интересът на Уол Стрийт към Биткойн нараства, казва анализатор


"Мисля, че все още сме в хватката на алчността и страха, но знам, че ще дойде времето, може би ще бъде при следващия халвинг или след 2024 г., когато BTC ще стане световна резервна валута“, каза той. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Ето защо Биткойн спадна и какво трябва да следим - Fidelity

В дискусия със своите 86,700 последователи в Twitter, Тимер казва, че е изненадан да види, че Биткойн не задържа линията на $40,000, след като продължително спада от рекордния си връх за ноември над $...
ЯНУ. 27, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бичият пазар на Биткойн не е приключил, твърди крипто ветеран

В нова стратегическа сесия Вейс обяснява на своите 119,000 абонати в YouTube, че все още има възходящи виждания за ценовото движение на Биткойн и че BTC все още не е навлезнал в меча територия.“Вярвам...
ЯНУ. 26, 2022 21:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ще има още един спад при Биткойн преди значителни печалби, твърди анализатор

Анализаторът, подвизаващ се под псевдонима 'Capo'. казва на своите 236,900 последователи в Twitter, че според него Биткойн (BTC) ще падне под $30,000, преди да се възстанови.BTC се търгува около $36,4...
ЯНУ. 27, 2022 00:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Анализатор разглежда най-лошия сценарий за Биткойн

Коуен казва на своите 700,000 абонати в YouTube, че потенциалният най-лош сценарий за Биткойн през следващите няколко месеца се основава на 200-седмичната плъзгаща се средна стойност на крипто актива,...
ЯНУ. 26, 2022 10:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света