НАЧАЛО Биткойн

Биткойн резервите на Terra достигнаха $1 милиард

март 28, 2022 10:40 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн резервите на Terra достигнаха $1 милиард

Terra започна покупката на Биткойн на стойност $10 милиарда, за да ги използва като резервен актив.

Според аналитичният инструмент Blockchair, Terra купи 5,934 BTC за приблизително $260 милиона между 20 март и 24-ти март като част от плана си за постепенно натрупване на споменатия актив.

Към събота, 26-ти март, мрежата е натрупала общо 15,390.9 BTC, което доведе общите ѝ притежания до 24,954.95 BTC ($1,108,077,140). Terra, която сега е 40-ият най-голям притежател на BTC в света, планира да ги интегрира (wrap) в Cosmos и да ги депозира в смарт договори, поддържащи алгоритмичната стабилна монета UST.

Покупката идва дни след като До Куон, основател на Terra and Terraform Labs, обяви, че неговата фирма планира да закупи Биткойн на стойност $10 милиарда, за да подкрепи своя UST стейбълкойн като част от по-голямата си стратегия за отделяне от централизирани стабилни монети, като същевременно създава „по-устойчива и органична“ стабилна монета.

Планът за формиране на Биткойн резерв за UST на Terra обаче е в процес на работа и едва миналия месец фондация Luna набра $1 милиард за тази цел чрез частна продажба на токени LUNA.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Дигитален художник спечели $24 милиона за 10 минути

След събитието Куон заяви, че Terra ще продължи да подрежда резервите си „докато не стане математически невъзможно за идиоти да претендират за намаляване на риска за UST“. След това той очерта инвестиционен план за $3 милиарда за Биткойн, преди да вдигне летвата до $10 милиарда. Ако покупката на Куон се осъществи, това би означавало закупуване на повече от 232,018 BTC (по текущи цени), което е почти двойно повече от това, което MicroStrategy притежава.

Като се имат предвид големите суми обаче, е достатъчно да се вярва, че покупките ще се извършват постепенно, като катализират навлизането на „нова парична ера на стандарта Биткойн“.

През последните два или повече месеца екосистемата на Terra се движеше по вълната на DeFi, като се очертава изключително силна поради атрактивната си стабилна монета UST. Както бе съобщено, екосистемата наскоро надмина Solana, Етериум, Cardano и Avalanche, превръщайки се в най-стейквания блокчейн.

„Една от най-бързо развиващите се категории приложения в Terra са нео банките, които улесняват транзакциите и излагат хората на структурираната доходност“, каза Куон в подкаст „Udiverse“ във вторник.

Въпреки това, покупката на Биткойн на стойност $10 милиарда може да предизвика възходящо движение за крипто актива, тъй като Terra продължава да се натрупва без намерение за продажба. Както беше посочено, процесът, който ще бъде постепенен, също може да даде на Terra така необходимото внимание, като предизвика силен ход за нейната местна монета LUNA, която в момента се търгува на $90, което е ръст от 110% през последните петдесет дни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC) напуска борсите – какво означава това?

Близо 78% от общото предлагане на Биткойн в обращение е неликвидно, според данни на Glassnode, като по-малко от 22% от всички добити BTC сменят собствениците си.

декември 2, 2022 7:09 1 мин. четене

Защо да изберем Етериум пред Биткойн – Д. Гохщайн

Основателят на Gokhshtein Media, Дейвид Гохщайн каза, че в момента би избрал Етериум (ETH) пред Биткойн (BTC) само поради възвръщаемостта.

декември 2, 2022 6:04 1 мин. четене

Биткойн и Етериум: Трейдър, предвидил мечия пазар от 2018, дава прогноза

Крипто стратегът, който прогнозира мечия пазар през 2018 г., твърди, че двата най-големи криптоактива се подготвят за периоди на възход.

декември 1, 2022 7:27 1 мин. четене

ЕЦБ: Биткойн е на път към ирелевантност

Представители на Европейската централна банка (ЕЦБ) отправиха остри (и неоснователни) критики към Биткойн (BTC).

декември 1, 2022 6:09 1 мин. четене