НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн продължава по пътя нагоре въпреки множеството хакове през годината

ДЕК. 2, 2019 10:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн продължава по пътя нагоре въпреки множеството хакове през годината

През цялата година хакерите успяха да проникнат в множество борси за криптовалути по целия свят, като взеха със себе си дигитални активи на стойност милиони долари. Въпреки регистрираните огромни загуби, Биткойн успя да намали „FUD-а“ и да продължи своя възходящия тренд.

Откраднати криптовалути на стойност 160 милиона долара


Базираната в Нова Зеландия Cryptopia беше първата борса за криптовалути, която се хакна тази година. Атаката бе извършена на 14-и януари, след като компанията обяви спешен „процес на обработка“. До 15-и януари уебсайтът на борсата премина офлайн, включително блог страниците и поддръжката. На този ден от Cryptopia обявиха, че са претърпяли „пробив на сигурността, което е довело до значителни загуби“.Elementus, фирма за анализа на блокчейн данни, изчисли, че Eтериум и ERC-20 монети на стойност 16 милиона долара са загубени. По-късно компанията съобщи, че хакерът пази личните ключове на Cryptopia и успява да изтегли допълнителни 1675 ETH.

През месец март две борси за криптовалута също загубиха средствата си. Първо, сингапурският DragonEX съобщи чрез официалния си канал в Telegram, че обменът е компрометиран и криптовалути на стойност около 7 милиона долара са прехвърлени от портфейлите им.

Тогава южнокорейската борса Bithumb пусна изявление, в което заявява, че "анормално теглене" е станало в 13:00 UTC на 29 март. Неупълномощеното теглене е довело до загуба на EOS на стойност 13 милиона долара. Фирмата пое пълна отговорност за загубените средства, тъй като подозира, че нарушението е било вътрешна работа.

От Bithumb заявиха:

Цялата [открадната] криптовалута е собственост на компанията, а активите на всички членове са под защитата на портфейл за студено съхранение.


По същия начин Binance, най-голямата в света крипто борса по дневен обем, претърпя пробив на сигурността, включващ 7000 BTC, оценени на около 40 милиона долара. Чанпен Джао, изпълнителен директор на борсата, заяви, че хакът представлява около 2 процента от BTC акциите на Binance. Той също така успокои инвеститорите, че всички средства ще бъдат покрити от борсата.

Джао потвърди:

Binance ще използва фонда SAFU, за да покрие изцяло този инцидент. Няма да бъдат засегнати потребителски средства. Трябва да извършим задълбочен преглед на сигурността. Прегледът на сигурността ще включва всички части на нашите системи и данни, което е нещо сериозно. Предполагаме, че това ще отнеме около ЕДНА СЕДМИЦА. Ще публикуваме актуализации често, докато напредваме.


Нещо повече, базираната в Сингапур Bitrue обяви в поредица от Тwitter публикации на 27-и юни, че хакер използва уязвимост в техния протокол за контрол на риска. Киберпрестъпникът е имал достъп до личните фондове на около 90 потребители на Bitrue, съдържащи криптовалути на стойност близо 5 милиона долара.

Няколко седмици по-късно японската борса BITPoint загуби 28 милиона долара при атака, която засегна над 50 000 потребители. В блог публикация, изпълнителният директор на BITPoin0t, Генки Ода, потвърди, че са откраднати 1,225 BTC, 1,985 BCH, 11,169 ETH и 5,108 LTC. Ода също обеща да възстанови на потребителите криптовалути на база 1: 1.

И накрая, най-големият "крипто обир" за годината се състоя по-рано тази седмица. UPbit, една от най-големите борси за криптовалути, базирана в Южна Корея, съобщи, че 342 000 ETH са прехвърлени от горещия портфейл на борсата до неизвестен портфейл - цялата сума е била приблизително 50 милиона долара.

Лий Сеук-ву изпълнителен директор на Dunamu - фирмата зад UPbit - увери, че ще покрие всички загуби с корпоративни активи. И той гарантира, че депозитите и тегленията ще продължат през следващите няколко седмици.Биткойн остава силен


Въпреки атаките, които някои от най-известните борси за криптовалути в индустрията преживяха тази година, инцидентите не успяха да повлияят на бичия тренд на Биткойн. Флагманската криптовалута е нараснала със 120 процента от началото на годината и сигнализира за допълнителен напредък.Няколко технически модела сочат, че първата децентрализирана криптовалута може да скочи до 15 000 долара. Но остава да се види дали обемът ще се вдигне, за да подкрепи такъв бичи импулс.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн отново тества $ 9,000 - какво да очакваме?

BTC все още не се е възстановил от дъното си на $ 8,600, но $ 9,000 остава важно психологическо ниво, което редица анализатори следят. Според ресурса за следене на крипто деривати Skew.com, прибл...
МАЙ. 26, 2020 15:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

10% от предлагането на Биткойн не е мърдало от 10 години

Точно фиксираната оскъдица кара много хора да приемат BTC като актив ‘безопасно убежище’. Нови данни сочат, че Биткойн може да е по-оскъден отколкото предполагаме, тъй като около 7.78% от сегашното...
МАЙ. 26, 2020 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Възможно е създателят на Биткойн да е зад решетките

Една от най-смелите теории, която продължава и до днес, за истинската самоличност на анонимния създател на Биткойн , твърди, че Сатоши е Пол Калдър Льо Ру, бивш програмист с интерес към криптография...
МАЙ. 26, 2020 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Има повече от 21 милиона Биткойн? - Weiss Ratings

В публикация от 25-ти май, Weiss Ratings сподели, че борсите използват ливъридж, за да създадат впечатлението, че има повече Биткойн отколкото съществува.  В публикацията пише - “Непопулярно м...
МАЙ. 25, 2020 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света