НАЧАЛО Биткойн

Биткойн претърпя „здравословна корекция“ – предстои еуфория

ноември 27, 2020 10:47 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн претърпя „здравословна корекция“ – предстои еуфория

Stack Funds определи отдръпването от вчера като “здравословна корекция”, необходима преди Биткойн да продължи своята възходяща траектория.

BTC проби $19,000 долара по-рано тази седмица, след като публикува седем седмици поредни печалби. Според компанията, криптовалутата е свръхкупена от октомври, което допълнително подкрепя необходимостта от корекция.

Фирмата изследва показатели около пазарната психология и казва, че участниците на пазара понастоящем са в етап на “убеждение” на цикъла, който в крайна сметка ще прелее в етап на „еуфория“.

За да подкрепи своите твърдения, фондът цитира данните на Glassnode за нетната нереализирана печалба / загуба на Биткойн, често наричани NUPL – които сравняват текущата цена на BTC с момента на последното преместване на всяка монета по веригата.

В исторически план, когато броят на хората с печалба е нараснал над 95%, обясни фондът, това е добър показател за върховете на пазара. Цветната графика на с различни състояния на пазара (Еуфория -> 75%, Вяра – 50% до 75%, оптимизъм – 25% до 50%, надежда – 0% до 25%, Капитулация – <0%) позволява преглед на макро циклите на Биткойн.

Състоянието на вяра“, в което Биткойн току-що премина през този месец, се задържа повече от година по време на бичия пазар през 2017 г., като цената на BTC се повиши от $850 до почти $20,000 – което представлява увеличение от 2,250%.

Екстраполирайки модела на бичия пазар за 2017 г. към настоящото състояние на BTC, фондът предположи, че дори една четвърт от това увеличение на цените ще види, че Биткойнът ще скочи над $86,000 в рамките на следващата година, докато влезем в етапа на „Еуфория“ на цикъла.

Крипто личността Ларк Дейвис посочи тази сутрин, че нивата на подкрепа лесно спряха корекцията на $16,500 и попита „Това ли беше спада? Или отиваме по-надолу?“

Крипто търговецът „Mayne of Tether“ каза на своите повече от 70,000 последователи в Twitter, че оттеглянето ще създаде отлични възможности за изкупуване на алткойни на отстъпка. Друг акаунт на търговец, наречен „teklordz“, написа в Twitter, че корекцията е от съществено значение:

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC): Може да видим срив до $6,000

В последното си живо предаване, излъчено на 24 ноември, DecenTrader разкри прогноза за най-лошия сценарии пред Биткойн (BTC), а именно че все още има риск активът да падне под $7,000 в този мечи пазар.

ноември 26, 2022 20:39 1 мин. четене

Биткойн (BTC): Мечият пазар почти се изчерпа, твърди директора на deVere Group

Главният изпълнителен директор на финансово-консултантската компания deVere Group Найджъл Грийн е оптимист, че мечият пазар на криптовалутите ще приключи след месеци.

ноември 26, 2022 15:19 1 мин. четене

Проучване на докторант от Харвард препоръчва Биткойн на централните банки

Докторант от пети курс в Харвард призова централните банки да използват Биткойн (BTC) в резервите си като хедж срещу риска от санкции.

ноември 25, 2022 18:48 1 мин. четене

Биткойн (BTC) ще се завърне по-силен от всякога, твърди Кати Ууд

Основателят и главен изпълнителен директор на инвестиционната компания ARK Invest все още вярва в прогнозата си, че до 2030 г. Биткойн (BTC) ще достигне седемцифрена стойност.

ноември 25, 2022 17:14 1 мин. четене