НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн представлява сериозен интерес за клиентите на JPMorgan

ЮЛИ. 21, 2021 11:27 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн представлява сериозен интерес за клиентите на JPMorgan

От J.P. Morgan твърдят, че клиентите все по-често възприемат Биткойн като легитимен клас активи.

Изпълнителният директор на JP Morgan Asset & Wealth Management - Мери Калахан Ердос казва, че клиентите на банковия гигант виждат флагманската криптовалута като клас активи и “искат да инвестират”.


Този коментар бе част от видеоклип от “Bloomberg Wealth with David Rubenstein“, публикуван във вторник от медията, но това беше записано за първи път на 7-ми юни. На въпроса на Рубенщайн дали ще улесни транзакциите за клиенти, които обичат BTC, Ердос изглежда отклони, като спомена, че “блокчейн и дигиталните валути” променят различните финансови пазари.


Тя отбеляза, че има дискусия дали Биткойн е клас активи или не, но клиентите на JP Morgan все повече вярват, че е така.


Много от нашите клиенти казват, че ‘това е клас активи и аз искам да инвестирам’, а нашата работа е да им помогнем да поставят парите си там, където искат да инвестират”, сподели тя.


Ердос уточнява, че JP Morgan не разглежда “Биткойн като клас активи”. Тя посочва, че само времето ще докаже, че BTC е запас от стойност и намеква, че волатилността на цената на криптовалутата в щатски долари е една от критиките на JP Morgan.


През април беше обявено, че JP Morgan планира да позволи на богати клиенти да инвестират в Биткойн чрез предстоящ активно управляван фонд. Те вероятно ще се превърнат във втората по големина банка, която предлага достъп до актива, като първата е Morgan Stanley.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн китовете купуват - миньорите продават

От юли отделите за управление на богатството в големи банки, включително Goldman Sachs, JPMorgan Chase и Bank of America, понастоящем не позволяват на своите съветници да предлагат директни Биткойн инвестиции. 


JP Morgan обаче осигурява излагане на клиенти чрез инвестиции в компании като MicroStrategy, Square и Tesla, които държат BTC в резерв.


Компанията също така наема кадри за своята блокчейн единица Onyx, проект, който беше обявен през октомври 2020 г., за да отрази техния “ангажимент към иновациите” и да изгради “по-приобщаваща финансова система”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

13,820 Биткойна прехвърлени от Binance

Фирмата за анализ смята, че това е най-голямото изтегляне на BTC от тази централизирана крипто борса от 19-ти април насам, когато Биткойн бе достигнал нивото от $56,000.Коментатор на туита, който пред...
ЮЛИ. 28, 2021 17:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Казахстан предполагаемо ще позволят на банките да обработват крипто плащания

Няколко банки в Казахстан скоро ще бъдат официално одобрени да обслужват компании и бизнеси, осигуряващи експозиция към криптовалути като Биткойн (BTC), съобщи местният новинарски канал Khabar 24 в не...
ЮЛИ. 28, 2021 21:41 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн ще достигне $1 милион до по-малко от 10 години - Digital Assets Data

На 11-ти януари NYDIG обяви, че е придобил Digital Assets Data, който е съоснован през 2018 г. от братята Майк и Райън Алфред, предоставящ мощна платформа за данни и проучвания за предоставяне на инфо...
ЮЛИ. 28, 2021 19:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

3 важни фактора повишиха цената на Биткойн до над $40,000

По-специално, в този доклад изследователите са анализирали обективни събития и причини, поради които цената на първата криптовалута е пробила границата от 40,000 долара.Настъпиха три основни събития. ...
ЮЛИ. 28, 2021 12:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света