НАЧАЛО Биткойн

Биткойн се понижи до под $26,000. Кои ценови нива трябва да следим?

август 28, 2023 14:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн се понижи до под $26,000. Кои ценови нива трябва да следим?

Биткойн и други криптовалути отбелязаха понижения в понеделник. Изглежда, че крипто търговците проявиха предпазливост след речта на председателя на Федералния резерв Джером Пауъл на симпозиума в Джаксън Хоул в петък, където той намекна за възможността за бъдещи повишения на лихвените проценти.

В понеделник търговската цена на Биткойн бе регистрирана на ниво около $25,900, което отразява спад от 0.5% през последните 24 часа. Основната криптовалута се отказа от печалбите, постигнати през уикенда, които поддържаха цената ѝ предимно над границата от $26,000.

Това се случи след период на турбулентна търговия непосредствено след речта на Пауъл. Несигурността, произтичаща от речта, остави пазара несигурен относно това дали цикълът на Федералния резерв за повишаване на лихвените проценти продължава или приключва.

В последно време Биткойн се колебае около диапазона от $26,000. Предишна разпродажба по-рано през месеца наруши периода на стабилност, като за кратко време свали цените му под $25,500.

Хавиер Молина, пазарен анализатор в eToro посочи, че решаващото ниво, което трябва да се следи сега, е $25,000. Той очерта потенциални сценарии: ако това ниво се задържи, целта е първоначално да се възстанови нивото при $27,000, последвано от значителна зона при $28,500. Успешното ѝ преодоляване може да проправи пътя за по-нататъшни печалби до $31,000.

Обратно, ако нивото от $25,000 бъде пробито, това може да доведе до спад първо до $23,800, последван от по-нататъшен спад до $21,500.

Освен представянето на Биткойн, други криптовалути също отбелязаха спадове. Етериум (ETH), втората по големина криптовалута, се понижи с почти 1% до $1,633.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Мечките и биковете на път да пострадат тежко – какво да следим

Известен крипто анализатор предположи, че както ентусиастите, така и скептиците на Биткойн (BTC) са готови да се сблъскат с подвеждащ сигнал.

октомври 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Защо пазарът на криптовалути беше толкова “заспал” през септември

През септември крипто пазарът се представи слабо, като ключовите показатели като обеми, волатилност и отворен интерес (OI) останаха слаби през целия месец.

октомври 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Как рецесията може да бъде в полза на Биткойн

Глобалният макродиректор на Fidelity Investments, Юриен Тимер, предположи, че рецесията може да предизвика значителен скок в стойността на Биткойн (BTC).

октомври 1, 2023 11:00 2 мин. четене

Биткойн може да е решеието на хиперинфлацията – Робърт Кийосаки

Известният финансов експерт и автор на бестселъра “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки отново изрази своята увереност в Биткойн (BTC) и други активи като инструменти за борба с настоящата заплаха от хиперинфлация.

октомври 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.