НАЧАЛО Биткойн

Биткойн няма да се конкурира с токена на Facebook

МАЙ. 26, 2019 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
 Биткойн няма да се конкурира с токена на Facebook

Главният изпълнителен директор на Galaxy Digital, Майк Новограц наскоро се появи в "Squawk Box" на CNBC. Tам той изрази своето мнение относно настоящото състояние на криптовалутната индустрия.

Новограц обясни защо "крипто зимата" най-накрая приключи и защо токена на Facebook няма да се конкурира с Биткойн.

Нещо повече от типичния алткойн

Както се очакваше, първият въпрос беше свързан с края на мечия пазар, които продължи повече от година. Главният изпълнителен директор на Galaxy Digital вярва, че индустрията си стъпва на краката. Според него в момента пазарът е пренаситен с различни версии на биткойн, но разликата е, че флагманската криптовалута успя да докаже, способността си да съхранява стойност.

"Има много други възможности, които криптосферата ни предоставя, но биткойн си спечели първото място по отношение на съхранение на стойност.”, каза Новограц пред Андрю Рос Соркин от CNBC.

Защо Facebook няма да се конкурира с биткойн?

На въпроса кой в момента купува биткойн, легендата на Уолстрийт обясни, че институциите се впускат в това "пътешествие". Многобройни примери включват дарения от Йейл, дарения от Станфорд и Fidelity.

Набегът на Facebook в крипто пространството неминуемо се превърна в една от топ темите сред дигиталното общество, след като беше разкрито, че пускането на токена вече е заложено за първото тримесечие на 2020 година.

Новограц подчерта, че това ще бъде основополагащо за крипто индустрията, като добави, че Facebook няма да се конкурира с биткойн. Основната причина за това е, че най-голямата криптовалутата се възприема като актив за съхранение на стойност, а не като платежна монета.

Мнението на Майк Новограц винаги е предизвиквало многобройни дискусии сред крипто обществеността. Гръмките му прогнози за цената на биткойн не се приемат сериозно от всички може би точно поради факта, че звучат на моменти абсолютно невъзможни. Със сигурност обаче не може да се оспори, че все повече институции се "впускат в това новo за тях приключение" и това със сигурност ще окаже влияние върху крипто пазара. Остава въпросът, какво ще бъде то ?

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Основателя на TechCrunch: Bitcoin може да стигне $25,000 скоро

Основателят на TechCrunch Майкъл Арингтън смята, че Bitcoin (BTC) може да достигне $ 25,000 само за няколко месеца. Ран Ню-Нер интервюира Арингтън по време на Korea Blockchain Week. По време на интерв...
ЮЛИ. 24, 2018 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Проучване сочи, че волатилността на BTC показва съзряването му

В проучване, изследователи от Технологичния университет в Краков и Полската академия на науките установиха, че биткойн бавно се превръща в зрял пазар. Използвайки усъвършенствани математически техник...
ОКТ. 14, 2018 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ирански студенти във Великобритания се обръщат към биткойн

През последните месеци разходите за живот в Иран значително се повишиха след спад в стойността на иранската национална валута. Резкият спад започна преди няколко месеца, който мнозина свързаха с трево...
ДЕК. 19, 2018 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Спадът на Bitcoin разплащания не е неочакван

Използването на Bitcoin в търговска среда е предизвикателство. Малко компании приемат криптовалутите като начин за плащане. Всички компании, улесняващи плащанията с Bitcoin, също страдат от по-малко т...
АВГ. 2, 2018 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света