НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Неочакван скок от 17% заличи загубите от уикенда

март 14, 2023 16:10 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Неочакван скок от 17% заличи загубите от уикенда

Във вторник цената на Биткойн (BTC) се повиши с над 17% като надхвърли $26,000 и достигна 9-месечен връх.

Този ценови скок може да се окаже изненадващ за много търговци, които очакваха спад след затварянето на Silicon Valley Bank и Signature Bank миналата седмица и загубата на фиксацията на USDC към щатския долар.

Скокът се случи едновременно с последния доклад за индекса на потребителските цени, който показа скок с 0.4% през февруари спрямо януари, в съответствие с прогнозата на икономисти, анкетирани от Dow Jones. Основният индекс на потребителските цени, който елиминира непредсказуемите стойности на храните и енергията, демонстрира месечно повишение, което леко надхвърли очакванията на икономистите.

В понеделник бяха ликвидирани шорт позиции на Биткойн на стойност почти $180 милиона, което представлява най-значителната сума от 20 януари насам. Това доведе до загуба за по-голямата част от трейдърите на Биткойн фючърси.

В понеделник цените на Биткойн се повишиха, тъй като акциите на американските банки рязко спаднаха, предизвиквайки опасения за подобно масово теглене на депозитите в регионалните търговски обекти след срива на Silicon Valley Bank миналата седмица.

Освен това, Binance обяви, че ще конвертира $1 милиард от родната си стабилна монета Binance USD (BUSD) в Биткойн (BTC), Етериум (ETH), BNB Coin (BNB) и други токени.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн ще скочи поради банковата криза, твърди Артър Хейс


Това конвертиране също може да е допринесло за повишаването на цената. Освен това данните сочат, че увеличението на цените е било предизвикано от инвеститори, които са купували Биткойн директно, а не са инвестирали във фючърси.

Към момента на писане на статията BTC се търгува на цена от около $25,750 с 24-часов обем на търговия от $54 милиарда. Етериум също се повиши с около 10% и в момента е на цена от $1,750 с обем от $16 милиарда за последните 24 часа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Цените на Биткойн и Етериум се понижиха след иск на CFTC срещу Binance

В понеделник Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) заведе дело срещу Binance, водещата борса за криптовалути по отношение на обема на търговията, както и срещу нейния главен изпълнителен директор Чанпенг Джао.

март 27, 2023 20:40 2 мин. четене

MicroStrategy с поредната покупка на Биткойн в размер на $150 милиона

Дори в този период на икономическа несигурност гигантът в областта на бизнес разузнаването MicroStrategy продължава да трупа Биткойн.

март 27, 2023 17:00 2 мин. четене

Биткойн: Анализатор споделя предупреждение за корекция

Никълъс Мертен, водещ на DataDash, популярен канал за криптовалути в YouTube, прогнозира, че Биткойн (BTC) няма да види възход, дори ако Федералният резерв отново включи печатниците за пари.

март 27, 2023 9:00 3 мин. четене

Добивът на Биткойн става все по-доходоносен – каква е причината?

От началото на годината хашрейтът на Биткойн непрекъснато се увеличава, а през последните 48 часа достигна нов връх от 400 EH/s.

март 26, 2023 19:00 2 мин. четене