НАЧАЛО Биткойн

Биткойн ще скочи поради банковата криза, твърди Артър Хейс

март 14, 2023 11:09 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн ще скочи поради банковата криза, твърди Артър Хейс

Артър Хейс, съосновател на BitMEX, популярна борса за криптовалутни деривати, прогнозира масово рали на Биткойн и криптовалутите, тъй като банковата система на САЩ продължава да се сблъсква с кризи.

В поредица от туитове Хейс заяви, че според него усилията на администрацията на Байдън да овладее разпространението на заразата в банковата система в крайна сметка ще доведат до това, че Федералният резерв ще трябва напълно да спре повишаването на лихвените проценти и да инжектира пари обратно в системата. Това, от своя страна, ще проправи пътя за приток на капитали към рисковите активи и особено към криптопазарите, смята Хейс.

Прогнозата идва в момент, когато банковата криза в САЩ продължава, а инвеститорите се опитват да преоценят портфейлите си, а физическите и юридическите лица проверяват сигурността на активите си в регионалните банки в страната. Акциите на First Republic Bank например се понижиха със 75% в понеделник, което отразява нарастващите опасения за стабилността на банковия сектор.

Хейс смята, че резултатът от тези събития вече е ясен: “Готови ли сте за […] бичи пазар?”, пита той в туит.

“45 минути след отварянето на американския [пазар] и банките биват спирани наляво, надясно и в центъра. […] Пригответе се за [изключително] рали на рисковите активи. ПЕЧАТНИЦА ЗА ПАРИ – БРРР!!!”

Биткойн, който е създаден, за да бъде децентрализирана, самозахранваща се банка в киберпространството без нужда от посредник, вече се покачва на фона на банковата криза. Криптовалутата скочи от най-ниската си стойност в петък от $19,662 до връх от $24,851 към момента на публикуване на статията, което представлява зашеметяващ отскок от 26%.

В неделя администрацията на Байдън обяви, че ще подкрепи всички вложители във фалиралата Silicon Valley Bank и новозатворената Signature Bank и ще гарантира, че всички ще могат да получат парите си.

Този ход има за цел да успокои американската общественост, че парите, които държат в банковите си сметки, са в безопасност и че дори сметките, които съдържат повече от застрахованата от FDIC сума от $250,000, ще останат непокътнати.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн и Етериум остават силни на фона на банковата криза – Кати Ууд от Ark Invest


Регионалните американски банки фалират поради опасения за инвестициите им в американски облигации, които са предназначени да поддържат стабилна стойност и предлагат на институциите сигурен начин за диверсификация и получаване на доходност. Стойността на тези облигации обаче рязко спадна на фона на поредицата агресивни повишения на лихвените проценти от страна на Фед, което засилва опасенията за състоянието на банковата система. Фед създаде отделен инструмент, предназначен да предлага заеми за срок до една година на институциите, засегнати от банковите фалити.

Въпреки тези събития Хейс вижда положителна страна за криптопазарите. Той смята, че евентуалното решение на Фед да инжектира пари обратно в системата и да спре повишаването на лихвените проценти ще създаде благоприятна среда за рисковите активи, включително криптовалутите. Ако прогнозата на Хейс се окаже точна, в близко бъдеще може да станем свидетели на значителен ръст на Биткойн и други криптовалути.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн ще направи голяма крачка през 2023 г. – според Бенджамин Коуен

Бенджамин Коуен, популярен крипто аналитик, наскоро сподели мислите си за бъдещите движения на цената на Биткойн в нова стратегическа сесия със съорганизатора на Altcoin Daily, Остин Арнолд.

март 24, 2023 17:00 3 мин. четене

Биткойн: Вижда се светло бъдеще за криптовалутата – Galaxy Digital

Galaxy Digital сподели публикация в блога си, в която подчертава, че на хоризонта се задава голямо бичо събитие за Биткойн.

март 24, 2023 15:30 3 мин. четене

Биткойн осигурява сигурно убежище за инвеститорите – InvestAnswers

Според стратег в областта на криптовалутите – анонимния водещ на InvestAnswers – Биткойн, водещата криптовалута, в момента преживява най-добрата си маркетингова кампания в историята.

март 24, 2023 10:00 2 мин. четене

Биткойн срещу CBDC: Правителството на САЩ взема страна в икономически доклад

Президентът на САЩ, Джо Байдън наскоро публикува икономическия доклад на правителството, който съдържа няколко критики към Биткойн.

март 23, 2023 19:00 1 мин. четене