НАЧАЛО Биткойн

Биткойн навлиза в бичи пазар, очаква се възход – CryptoQuant

февруари 8, 2023 9:59 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн навлиза в бичи пазар, очаква се възход – CryptoQuant

Главният изпълнителен директор на CryptoQuant сподели мнението си за текущата траектория на Биткойн и е убеден, че водещата криптовалута е готова за голям пробив.

Ки Йонг Джу, Биткойн анализатор и съосновател на CryptoQuant, наскоро сподели в Twitter, че BTC “навлиза в ранна бича фаза” и очаква възходящ импулс.

От началото на януари Биткойн преминава през много положителен период, в който цената нарасна с над 40% и преодоля психологически важното ниво от $24,000 преди да се отдръпне.

Въпреки този скок криптопазарът има да извърви дълъг път, докато се възстанови от тежките макроикономически трусове през 2022 г. и от последиците от срива на Terra (LUNA) и FTX. Миналата година Биткойн падна до дъно от около $15,500 – преди отново да тръгне по възходящата си траектория.

Въпреки това през миналия месец станахме свидетели на сериозни печалби, а бичите настроения се разпространиха в цялата общност.

Съотношение MVRV

Йонг отбеляза, че макар да има вероятност за краткосрочно отдръпване, цените вероятно ще продължат да се покачват. Главният изпълнителен директор на CryptoQuant заяви, че повечето инвеститори в момента са на загуба, което означава, че шансовете за разпродажба са минимални, според MVRV съотношението.

MVRV (Market Value to Realized Value) е метрика за криптовалути, която сравнява текущата пазарна стойност на даден актив с неговата реализирана стойност. Реализираната стойност се изчислява като сума от всички исторически цени на транзакциите на даден актив като се взема предвид среднопретеглената стойност на притежаваните активи във времето.

По същество тя измерва потенциалните печалби или загуби на дадена криптовалута въз основа на текущата пазарна стойност в сравнение със средната цена, която дадено лице е платило за токена. Високо MVRV съотношение предполага, че активът може да е надценен, докато ниски стойности могат да подсказват, че активът е подценен.

Когато съотношението MVRV е над 3.7, това означава, че активът е надценен и сме близо до върха. Когато показателят е под 1, активът е подценен и сме близо до дъното. Наскоро метриката показа резултат от 1.07, което предполагаемо сигнализира за начало на бичи пазар.

Навлизаме ли в бичи пазар?

Йонг добави, че никой не би искал да продава на значителна загуба, а ако някой все пак продаде голяма част от авоарите си, е много възможно това да е принудително или нежелано действие поради фалит, иззети от правителството монети и др.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Лайткойн: Предстои параболичен възход, твърди топ трейдър


Той също така заяви, че най-вероятно богати инвеститори ще купят проблемни компании за добив на BTC и техните дялове с отстъпка тази година. Това вероятно ще предотврати по-нататъшна капитулация на миньорите, което може да бъде искрата, необходима за разпалването на следващия бичи пазар.

Този път капитулацията на Биткойн миньорите може да се развие по различен начин. По-малко вероятно е, но би могло да бъде бичо, ако някой(и) придобие базираните в САЩ компании за добив на BTC и техните активи със значителна отстъпка през тази година“, каза той.

Понастоящем 32% от общото предлагане на Биткойн е на загуба. Според CryptoQuant “всеки път, когато предлагането на загуба достигне стойности над 50%, настъпват капитулации…”.

След като предлагането на BTC на загуба достигна 9-месечно дъно, криптоинвеститорите виждат светлина в края на тунела, а положителните настроения процъфтяват на пазара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “Биткойн навлиза в бичи пазар, очаква се възход – CryptoQuant”
  1. Навлиза ти в гъ*ът булмаркет, друг път. Прегряли индикатори, на фона рекордно слаба доминация, исторически несъответстваща за бул маркет. Убраха шортове за 1млрд.$, недоалчнеха да оберат и тея до към 27к. Както и пъмповете в S&P500 и ДДжоунс – чиста спекула, бултрап. Слагайте ордери на 10.500 и 650 за ЕТН. И тогава може да потопът кораба още на долу за тея дето ще отворят лонгове. А там има и други имтриги и изгоди да фалират некой. Отделно, като стигне такова дъно, още некоя борса ще капитулира като FTX. С тоя маркет кап на криптото, манипулациите са като при манипулациите с шиткойните до 50млн. Кап. – pump and dump.
    Вадете шнорхела, не, кислородната бутилка щот смятам, че се потапяме на дълбоко. Мое мнение, на база редица фактори, не съм песимист и шортър, но така ми говорят…звездите 🙂

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

От криза към възможност: Как Биткойн предлага път към финансова стабилност

Найджъл Грийн, главен изпълнителен директор на deVere Group, финансово-консултантска компания, оценена на $12 милиарда, смята, че инвеститорите се обръщат към алтернативни форми на инвестиции, като Биткойн и други криптовалути.

март 26, 2023 17:00 1 мин. четене

Какво предстои за Биткойн? – Б. Коуен

В скорошно видео известният крипто стратег Бенджамин Коуен сподели своята гледна точка за бъдещето на Биткойн (BTC) след решението на Федералния резерв да повиши лихвените проценти с 25 базисни пункта.

март 26, 2023 10:00 2 мин. четене

САЩ ще се опита да прекъсне достъпа до Биткойн в условията на банкова криза

Бившият главен технологичен директор на Coinbase, Баладжи Сринивасан направи серия от смели прогнози за бъдещето на Биткойн (BTC) и финансовата система на САЩ.

март 25, 2023 15:00 2 мин. четене

Биткойн: Цена и пазарни условия – какво следва?

В петък цените на криптовалутите отбелязаха спад, тъй като инвеститорите бяха загрижени за силата на глобалната банкова система и паричната политика на САЩ.

март 25, 2023 10:00 2 мин. четене