НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Насочва ли се цената към $26,000?

юни 5, 2023 16:17 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Насочва ли се цената към $26,000?

След пазарен анализ от предишния петък крипто пазарът претърпя нетни изходящи потоци в размер на $17 милиарда, което е довело до текуща оценка от $1.13 трилиона, отразяваща спад от 1.54%. 

Пазарните капитализации на Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) също претърпяха загуби, като се понижиха с близо 1.8% и 1.99%, достигайки съответно $518.99 милиарда и $224.63 милиарда.

Сред 10-те най-големи криптовалути по пазарна капитализация всички с изключение на XRP отбелязаха загуби през последните 24 часа, докато XRP успя да спечели около 1%. Забележително е, че Лайткойн и BNB претърпяха най-значителните спадове, като загубиха съответно 4% и 2.3%.

Биткойн (BTC) отбеляза спад от близо 2% през последните 24 часа, като падна под границата от $27,000 и достигна $26,700.

Този спад в стойността може да се отдаде на това, че инвеститорите се борят с последиците от неотдавнашната сделка за тавана на дълга на САЩ и стабилния доклад за заетостта, публикуван миналия петък.

 Фючърсите на американските борсови индекси показват малка промяна в понеделник сутринта след силното рали на акциите през миналата седмица. Лоран Ксис, крипто консултант в CEC Capital, прогнозира, че Биткойн може да се потопи под $26,000 през тази седмица. 

Ксис спомена липсата на очевидни катализатори, намалените запаси на търговците и потенциала за значителен натиск върху продажбите, предизвикан от големи поръчки за продажба. Понастоящем ликвидациите на лонг позиции са три пъти по-високи от ликвидациите на шорт позиции.

В неотдавнашен изследователски доклад JPMorgan заяви, че търсенето на дребно на Биткойн се очаква да остане стабилно през следващата година, което ще доведе до следващото халвинг събитие за най-голямата криптовалута в света.

Анализаторите на банката, ръководени от Николаос Панигирцогло, отбелязаха, че неотдавнашният скок в търсенето на дребно може да се отдаде отчасти на въвеждането на Ordinals и BRC-20 токените. Според доклада обаче най-значителният тласък на инвеститорския интерес се очаква да дойде от наближаващото през април 2024 г. халвинг събитие.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Мечките и биковете на път да пострадат тежко – какво да следим

Известен крипто анализатор предположи, че както ентусиастите, така и скептиците на Биткойн (BTC) са готови да се сблъскат с подвеждащ сигнал.

октомври 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Защо пазарът на криптовалути беше толкова “заспал” през септември

През септември крипто пазарът се представи слабо, като ключовите показатели като обеми, волатилност и отворен интерес (OI) останаха слаби през целия месец.

октомври 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Как рецесията може да бъде в полза на Биткойн

Глобалният макродиректор на Fidelity Investments, Юриен Тимер, предположи, че рецесията може да предизвика значителен скок в стойността на Биткойн (BTC).

октомври 1, 2023 11:00 2 мин. четене

Биткойн може да е решеието на хиперинфлацията – Робърт Кийосаки

Известният финансов експерт и автор на бестселъра “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки отново изрази своята увереност в Биткойн (BTC) и други активи като инструменти за борба с настоящата заплаха от хиперинфлация.

октомври 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.