НАЧАЛО Крипто Крими

Биткойн като разплащателно средство за трафик на наркотици

ЯНУ. 3, 2020 21:07 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн като разплащателно средство за трафик на наркотици

Гражданин на СAЩ е обвинен в разпространение на хероин и метамфетамин в замяна на Биткойн (BTC).

Според съобщение за пресата от 3-ти януари, публикувано от прокуратурата на САЩ за източния район на Ню Йорк, Джоана Де Алба предполагаемо е промотирала и продавала незаконни наркотици на тъмен уеб пазар, наречен „Wall Street Market“, между юни 2018 г. и май 2019 г.

„Подсъдимата, Джоана Де Алба, американска гражданка, днес трябва да бъде заведена във федералния съд в Бруклин, заради обвинения за заговор за разпространение в тъмната мрежа, притежание на хероин и метамфетамин."


За да гарантира предполагаемата анонимност, Де Алба е молила клиентите си да се свързват с нея чрез приложения, които криптират съобщенията и да плащат с BTC.Операция под прикритие


Като част от разследването, агент под прикритие закупил 30 грама хероин и 10 грама метамфетамин, за които се твърди, че са били от Де Алба и платил за наркотиците с Биткойн, каквото е било изискването.

По-късно агентът получил пакет, за който се твърди, че е изпратен от подсъдимия, който съдържа хероин и метамфетамин, според специализиран анализ.

Ако Де Алба бъде осъдена по всички обвинения, тя ще бъде осъдена на 5 до 100 години затвор.

В търсене на анонимност


Престъпниците наистина активно използват тъмната мрежа, търсейки анонимност, което създава значителни предизвикателства за органите на реда, тъй като злонамерените потребители са в състояние да постигнат по-високо ниво на анонимност чрез използване на криптовалути.

Доклад от ноември, от мозъчния тръст Rand Corporation, посочи Биткойн, Лайткойн (LTC) и Monero (XMR) като най-използваните криптовалути в тъмната мрежа.

Анализът на транзакциите с Биткойн обаче може също да помогне на властите да намерят киберпрестъпници. По този начин, в средата на октомври, властите в САЩ затвориха един от най-големите до момента пазари за педофили, наречен Welcome to Video.

За да идентифицират престъпниците, разследващите използвали инструменти, разработени от аналитичната компания Chainalysis, които помогнали да се проследят BTC портфейлите, използвани от престъпниците за получаване на плащания от клиенти.

Както бе съобщено миналия месец, най-големият руски пазар в тъмната мрежа Hydra разкри, че се стреми да събере 146 милиона долара в първично предлагане на монети (ICO), което би подпомогнало за глобалното му развитие.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Oтвлякоха крипто консултант в Тайланд - искат откуп в Биткойн

Според доклад на South China Morning Post, Марк Ченг е бил отвлечен наскоро, докато е бил на командировка в Тайланд. Група маскирани мъже са влезнали в контакт с Ченг, заедно с познатата му Ким Лий Яо...
ЯНУ. 16, 2020 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн SV отчита над 40% печалби - ще има ли exit измама?

Това движение обаче привлече гнева на някои анализатори и изтъкнати членове на общността, а неотдавнашните проучвания сочат, че по-голямата част от участниците на пазара смятат, че BSV е “exit измама”...
ЯНУ. 14, 2020 17:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Делото срещу Bitfinex продължава да ескалира

Делото на Йънг беше последвано на следващия ден от подобно дело на Брайън Фауб.Първоначалният съдебен иск твърди, че iFinex манипулира пазара на криптовалути през 2017 г., като издава необезпечен Tet...
ЯНУ. 11, 2020 19:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Издирват мъж отговорен за Понци схема на стойност $147 милиона

FinanceFeeds съобщиха на 6-ти януари, че CFTC са подали иск до Южния окръжен съд в Ню Йорк.Голяма Биткойн Понци схемаВ средата на юни CFTC започна акция срещу компанията заради предполагаема Биткой...
ЯНУ. 7, 2020 21:41 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света