НАЧАЛО Крипто Крими

Биткойн като разплащателно средство за трафик на наркотици

ЯНУ. 3, 2020 21:07 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн като разплащателно средство за трафик на наркотици

Гражданин на СAЩ е обвинен в разпространение на хероин и метамфетамин в замяна на Биткойн (BTC).

Според съобщение за пресата от 3-ти януари, публикувано от прокуратурата на САЩ за източния район на Ню Йорк, Джоана Де Алба предполагаемо е промотирала и продавала незаконни наркотици на тъмен уеб пазар, наречен „Wall Street Market“, между юни 2018 г. и май 2019 г.

„Подсъдимата, Джоана Де Алба, американска гражданка, днес трябва да бъде заведена във федералния съд в Бруклин, заради обвинения за заговор за разпространение в тъмната мрежа, притежание на хероин и метамфетамин."


За да гарантира предполагаемата анонимност, Де Алба е молила клиентите си да се свързват с нея чрез приложения, които криптират съобщенията и да плащат с BTC.Операция под прикритие


Като част от разследването, агент под прикритие закупил 30 грама хероин и 10 грама метамфетамин, за които се твърди, че са били от Де Алба и платил за наркотиците с Биткойн, каквото е било изискването.

По-късно агентът получил пакет, за който се твърди, че е изпратен от подсъдимия, който съдържа хероин и метамфетамин, според специализиран анализ.

Ако Де Алба бъде осъдена по всички обвинения, тя ще бъде осъдена на 5 до 100 години затвор.

В търсене на анонимност


Престъпниците наистина активно използват тъмната мрежа, търсейки анонимност, което създава значителни предизвикателства за органите на реда, тъй като злонамерените потребители са в състояние да постигнат по-високо ниво на анонимност чрез използване на криптовалути.

Доклад от ноември, от мозъчния тръст Rand Corporation, посочи Биткойн, Лайткойн (LTC) и Monero (XMR) като най-използваните криптовалути в тъмната мрежа.

Анализът на транзакциите с Биткойн обаче може също да помогне на властите да намерят киберпрестъпници. По този начин, в средата на октомври, властите в САЩ затвориха един от най-големите до момента пазари за педофили, наречен Welcome to Video.

За да идентифицират престъпниците, разследващите използвали инструменти, разработени от аналитичната компания Chainalysis, които помогнали да се проследят BTC портфейлите, използвани от престъпниците за получаване на плащания от клиенти.

Както бе съобщено миналия месец, най-големият руски пазар в тъмната мрежа Hydra разкри, че се стреми да събере 146 милиона долара в първично предлагане на монети (ICO), което би подпомогнало за глобалното му развитие.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Bitfinex предлага до $400 милиона за информация водеща до откраднатия през 2016 г. Биткойн

Според публикацията на компанията на 4-ти август, те дори са готови да възнаградят самите хакери. Хората, стоящи зад атаката през 2016 г., пробиха системите за сигурност на Bitfinex и успяха да извърш...
АВГ. 5, 2020 13:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Туристически гигант е платил $4,5 милиона в Биткойн като откуп

Според Reuters, хакерите са използвали рансъмуер, наречен Ragnar Locker, който криптира компютърните файлове и ги прави неизползваеми. 4,5 милиона долара откуп в Биткойн беше платен за ключ за декрипт...
АВГ. 4, 2020 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хакери откраднаха $1,3 милиона от европейска платформа за търговия с крипто

Тези хакери за успели да откраднат над 1,183 милиона евро (1,39 милиона долара) от инвестиционните сметки на услугата в кибератака на 31 юли.Рамон Фераз Естрада, изпълнителен директор на крипто фирмат...
АВГ. 4, 2020 08:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

$3 милиона в Биткойн - с толкова разполага хакерът на Twitter

Това количество BTC обаче, не е свързано с измамата, която използва профили на известни личности, за да открадне криптовалути.Най-големият хак в TwitterКакто бе съобщено, 17-годишният бе арестуван в п...
АВГ. 3, 2020 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света