НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Какво разкрива коефициентът на нереализираните печалби за инвеститорските стратегии

20.04.2024 13:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Какво разкрива коефициентът на нереализираните печалби за инвеститорските стратегии

В скорошен анализ на X, направен от Ки Йонг Джу, основател и главен изпълнителен директор на CryptoQuant, се разглеждат текущите нереализирани печалби, притежавани от различни групи Биткойн китове и миньори, въз основа на он чейн данни.

Джу категоризира тези групи в четири основни. На първо място са “краткосрочните притежатели (STH)“, отнасящи се до инвеститори с над 1,000 токена, придобити през последните 155 дни. Тази група представлява наскоро стъпилите на пазара. Обратно, “дългосрочните притежатели” (LTH) са държали токените си повече от 155 дни, което представлява опитни участници на пазара сред големите притежатели, известни като LTH китове.

Освен това в анализа се разглеждат групи, свързани с миньорите, включително такива с притежания между 100 и 1,000 BTC, и майнинг китове с над 1,000 BTC, които обикновено представляват добивни компании.

Коефициентът на нереализираната печалба, ключов обсъждан показател, анализира историята на транзакциите на токените, притежавани от тези групи, за да определи техните нереализирани печалби. След това дели тези печалби на общата пазарна капитализация на кохортата, за да предостави съотношение, показващо нивото на притежаваните печалби.

Според анализа на Джу съотношението на нереализираните печалби значително се е увеличило за три от тези групи по време на скорошното пазарно рали. По-конкретно, коефициентът възлиза на 2.23 за LTH китовете, 1.31 за дребните миньори и 0.81 за майнинг компаниите.

Тези данни сочат, че LTH китовете са спечелили най-много, като нереализираните печалби надхвърлят 223%, отразявайки ползите от тяхната дългосрочна стратегия. Дребните миньори ги следват със 131% печалби, изпреварвайки миньорските китове, които са реализирали 81% печалби.

За разлика от тях, STH китовете, представляващи големи инвеститори от спот борсово търгувани фондове (ETF), имат коефициент на нереализирана печалба от едва 0.016, което демонстрира минимални печалби от 1.6%. Това несъответствие подчерта различните нива на рентабилност и стратегии на държане в различните групи инвеститори на Биткойн пазара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Най-големите американски хедж фондове са натрупали над $2.6 милиарда в Биткойн ETF

Нови данни от брокерската компания River разкриват, че някои от най-големите американски хедж фондове са натрупали акции в борсово търгувани фондове (ETF) за Биткойн (BTC) на стойност милиарди долари.

21.05.2024 13:30 1 мин. четене

Британският върховен съд напълно отхвърли твърдението на Крейг Райт, че е създал Биткойн

Съдията от Обединеното кралство Джеймс Мелър публикува публично одобреното решение по съдебно дело, в което участват австралийският предприемач Крейг Райт и Алиансът за отворени криптопатенти (COPA).

21.05.2024 13:00 1 мин. четене

Биткойн навлиза в ерата на институционалните инвестиции – големите риби наливат милиарди в крипто

Според скорошни данни от фирмата за пазарно разузнаване IntoTheBlock, големите крипто инвеститори са увеличили значително своите Биткойн притежания, натрупвайки десетки милиарди долари от пускането на спот ETF през януари.

21.05.2024 10:00 1 мин. четене

Колко трябва да е цената на Биткойн, за да надмине среброто?

През 2024 г. среброто направи забележително завръщане, изпреварвайки биткойн като осмият най-голям актив по пазарна капитализация, след като загуби позицията си през март.

21.05.2024 8:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.