НАЧАЛО Други

Биткойн и Етериум са двете най-лоши инвестиции за 2020 година след петрола

АПР. 1, 2020 14:30 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн и Етериум са двете най-лоши инвестиции за 2020 година след петрола

Биткойн и Етериум са две от най-известните криптовалути. По време на срива на пазарите те спаднаха особено много.

Това ли е силата на „запаса от стойност“, за който чуваме от години? Само и единствено петролът се представя по-зле в последно време.

От началото на глобалната пандемия от коронавирус, световните пазари продължиха да падат в бездната. Много хора започнаха да се замислят за истинската стойност на Биткойн , Eтериум, суров петрол, фючърси и акции. Анализаторът Лари Чермак публикува интересни статистики.


Според числата, Биткойн и Етериум са двата най-волатилни актива, ако не броим суровия петрол. И двете монети загубиха значителна част от стойността по време на глобалната паника:
Виждаме, че стоките, ETF акциите и индексите превъзхождат криптовалутите. Светът бавно осъзнава, че Китай не е само страната на Джаки Чан и Шаолин, но и важната икономическа верига на цялостната стабилност.

Тъй като веригите на доставки бяха поразени и банките започнаха да печатат пари, смята се, че криптовалутите печелят от цената и засилват своите позиции.

Въпреки това, Лари забелязва, че най-ефективните активи са акции на медицински отрасли, консуматорския бизнес за потребители, производители на машини за здравеопазване и компании за добив на злато.

Биткойн и Етериум: най-лошо представящите се активи от февруари


Биткойн максималистите винаги хипнотизират хора с обичайното твърдение за „безопасно убежище“, когато става дума за причина за по-бавните транзакции в някои случаи. Те казват, че Биткойн не е за изпращане на бързи транзакции, а за съхраняване на стойността, защото „Биткойн е дигитално злато“.

Биткойн обаче, загуби 35% от стойността си, а Eтериум е спаднал с 50% през първата половина на първото тримесечие на 2020 г.

Това е нещо различно от запас от стойност, тъй като златото е истинският запас от стойност и той натрупа 0,3% за същата времева рамка. Интересното е, че Биткойн максималистите обичат да сравняват флагманската криптовалута със злато, правят вицове и мемове за лица като Питър Шиф и др.

Сега, изглежда, те нямат какво да кажат, тъй като криптовалутите падат по много бърз начин.

По-специално златото е единственият актив, който отбеляза ръст на цената, а пазарът е по-жив от всякога. Поддръжниците на благородния метал купуват и продават злато активно. Волатилността на златото става още по-привлекателна.

Спада в цената на петрола означава ли, че светът е готов за Tesla?