НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Дали Биткойн ETF ще бъде повратен момент за пазара?

ОКТ. 8, 2019 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Дали Биткойн ETF ще бъде повратен момент за пазара?

Това се превръща в една от най-вълнуващите седмици за пазара на криптовалути, тъй като управляващият директор на Bitwise, Мат Хоугън каза, че те са "по-близо от всякога" до това да получат одобрение за своето предложение за Биткойн борсово търгуван фонд (ETF).

Компанията очаква зелена светлина от Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

"Преди две години на пазара на Биткойн нямаше регулирани, застраховани попечители. Днес ... има големи имена като Fidelity и Coinbase със стотици милиони долари застраховка от фирми като Lloyd’s of London", казва Хюган пред "ETF Edge" на CNBC.

Както бе съобщено, VanEck Securities и SolidX Management отпаднаха от надпреварата в края на септември. Впоследствие те пуснаха ограничена версия на този инвестиционен механизъм, без разрешение от страна на SEC.

Очаква се американският регулаторен орган да произнесе окончателното си решение не по-късно от 13-ти октомври, което означава, че голямата новина предстои тази седмица.

"Между днес и понеделник ще разберем какво мисли регулатора и тогава, в зависимост от отговора, ще продължим напред. Но се очертава да бъде много вълнуваща седмица."


Стартирането на BTC ETF най-вероятно би съживило Биткойн , който за пореден път се озовава на кръстопът, след като се срина с 20% след лошия старт на Bakkt.

Предимства на Биткойн ETF


Хоугън твърди, че одобрението на ETF ще даде възможност на инвеститорите да имат достъп до Биткойн пространството по сигурен начин. Той отбеляза:

Докато големите институции имат сигурни начини да купуват Биткойн в частни фондове, достъпни само за хората с изключително висока нетна стойност, обикновените инвеститори нямат тази възможност.


Този август главният изпълнителен директор на Bitwise, Хънтър Хорсли, възприема подобна гледна точка, като тази на Хоугън, като се позовава на положителните развития в индустрията като - подобрен арбитраж, нови спредове и достъп до обширни застрахователни полици.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Агенция за недвижими имоти продава църква за Биткойн

Продавачът е готов да получи плащане в биткойнСпоред обява в Rightmove, основен британски портал за недвижими имоти, продавач е пуснал за продажба църква от 18 век, превърната в имот със седем спални ...
ОКТ. 15, 2019 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто кит прехвърли Биткойн на стойност близо $1 милиард за нищожна такса

Това, което е най-интересно е, че който стои зад тази огромна транзакция, му се е наложило да плати само $3,90 в такси, според данните на блокчейна.Whale alert! 🐋 Someone moved 112,027 BTC ($935M) in ...
ОКТ. 15, 2019 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Броят на Биткойн милионерите се увеличава

Броят на адресите, притежаващи над 1000 монети, както и броят на BTC милионерите са се увеличили тази година, заедно с показателите за здравето на мрежите, като хешираща мощност. Биткойн адресите на...
ОКТ. 14, 2019 22:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн ще революционализира работата на правителствата от цял свят

В Medium публикация, Дрейпър нарече Биткойн „стартъп валута“ и похвали технологията зад нея. Биткойн срещу трибализъмСпоред Дрейпър, биткойн и DLT (технологията на разпределения леджър), географски...
ОКТ. 14, 2019 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света