НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Дали Биткойн ETF ще бъде повратен момент за пазара?

ОКТ. 8, 2019 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Дали Биткойн ETF ще бъде повратен момент за пазара?

Това се превръща в една от най-вълнуващите седмици за пазара на криптовалути, тъй като управляващият директор на Bitwise, Мат Хоугън каза, че те са "по-близо от всякога" до това да получат одобрение за своето предложение за Биткойн борсово търгуван фонд (ETF).

Компанията очаква зелена светлина от Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

"Преди две години на пазара на Биткойн нямаше регулирани, застраховани попечители. Днес ... има големи имена като Fidelity и Coinbase със стотици милиони долари застраховка от фирми като Lloyd’s of London", казва Хюган пред "ETF Edge" на CNBC.

Както бе съобщено, VanEck Securities и SolidX Management отпаднаха от надпреварата в края на септември. Впоследствие те пуснаха ограничена версия на този инвестиционен механизъм, без разрешение от страна на SEC.

Очаква се американският регулаторен орган да произнесе окончателното си решение не по-късно от 13-ти октомври, което означава, че голямата новина предстои тази седмица.

"Между днес и понеделник ще разберем какво мисли регулатора и тогава, в зависимост от отговора, ще продължим напред. Но се очертава да бъде много вълнуваща седмица."


Стартирането на BTC ETF най-вероятно би съживило Биткойн , който за пореден път се озовава на кръстопът, след като се срина с 20% след лошия старт на Bakkt.

Предимства на Биткойн ETF


Хоугън твърди, че одобрението на ETF ще даде възможност на инвеститорите да имат достъп до Биткойн пространството по сигурен начин. Той отбеляза:

Докато големите институции имат сигурни начини да купуват Биткойн в частни фондове, достъпни само за хората с изключително висока нетна стойност, обикновените инвеститори нямат тази възможност.


Този август главният изпълнителен директор на Bitwise, Хънтър Хорсли, възприема подобна гледна точка, като тази на Хоугън, като се позовава на положителните развития в индустрията като - подобрен арбитраж, нови спредове и достъп до обширни застрахователни полици.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн е по-малко ползотворен от марихуаната, според Питър Шиф

Всеизвестният фен на златото сподели, че марихуаната е по-ползотворна, тъй като тя може поне да се пуши.Lots of Bitcoin bugs criticized my tweet warning that the bursting of the pot stock bubble could...
НОЕ. 19, 2019 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн: 4 възможни сценарии в дългосрочен план

Ето няколко възможности за това как може да изглежда водещата криптовалута в нейното далечно бъдеще.Много голям или никакъв обемХората спекулират къде ще бъде Биткойн след десет, двадесет или дори ...
НОЕ. 19, 2019 08:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн остава в бича тенденция

Само преди няколко седмици активът се търгуваше на едва 7,300 долара.Това ценово действие накара мнозина да се запитат дали Биткойн все още е в дългосрочна бича тенденция? Възможно ли е това да е к...
НОЕ. 18, 2019 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Google се насочват към банково дело - заплаха ли е това за Биткойн?

Да се доверим ли на банкова сметка в Google?Според доклади, Google са сключили партньорство с американския банков гигант Citigroup, за да стартират собствени банкови сметки. Акаунтът, който е с кодово...
НОЕ. 18, 2019 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света