НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Дали Биткойн ETF ще бъде повратен момент за пазара?

ОКТ. 8, 2019 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Дали Биткойн ETF ще бъде повратен момент за пазара?

Това се превръща в една от най-вълнуващите седмици за пазара на криптовалути, тъй като управляващият директор на Bitwise, Мат Хоугън каза, че те са "по-близо от всякога" до това да получат одобрение за своето предложение за Биткойн борсово търгуван фонд (ETF).

Компанията очаква зелена светлина от Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

"Преди две години на пазара на Биткойн нямаше регулирани, застраховани попечители. Днес ... има големи имена като Fidelity и Coinbase със стотици милиони долари застраховка от фирми като Lloyd’s of London", казва Хюган пред "ETF Edge" на CNBC.

Както бе съобщено, VanEck Securities и SolidX Management отпаднаха от надпреварата в края на септември. Впоследствие те пуснаха ограничена версия на този инвестиционен механизъм, без разрешение от страна на SEC.

Очаква се американският регулаторен орган да произнесе окончателното си решение не по-късно от 13-ти октомври, което означава, че голямата новина предстои тази седмица.

"Между днес и понеделник ще разберем какво мисли регулатора и тогава, в зависимост от отговора, ще продължим напред. Но се очертава да бъде много вълнуваща седмица."


Стартирането на BTC ETF най-вероятно би съживило Биткойн , който за пореден път се озовава на кръстопът, след като се срина с 20% след лошия старт на Bakkt.

Предимства на Биткойн ETF


Хоугън твърди, че одобрението на ETF ще даде възможност на инвеститорите да имат достъп до Биткойн пространството по сигурен начин. Той отбеляза:

Докато големите институции имат сигурни начини да купуват Биткойн в частни фондове, достъпни само за хората с изключително висока нетна стойност, обикновените инвеститори нямат тази възможност.


Този август главният изпълнителен директор на Bitwise, Хънтър Хорсли, възприема подобна гледна точка, като тази на Хоугън, като се позовава на положителните развития в индустрията като - подобрен арбитраж, нови спредове и достъп до обширни застрахователни полици.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн отново тества $ 9,000 - какво да очакваме?

BTC все още не се е възстановил от дъното си на $ 8,600, но $ 9,000 остава важно психологическо ниво, което редица анализатори следят. Според ресурса за следене на крипто деривати Skew.com, прибл...
МАЙ. 26, 2020 15:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

10% от предлагането на Биткойн не е мърдало от 10 години

Точно фиксираната оскъдица кара много хора да приемат BTC като актив ‘безопасно убежище’. Нови данни сочат, че Биткойн може да е по-оскъден отколкото предполагаме, тъй като около 7.78% от сегашното...
МАЙ. 26, 2020 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Възможно е създателят на Биткойн да е зад решетките

Една от най-смелите теории, която продължава и до днес, за истинската самоличност на анонимния създател на Биткойн , твърди, че Сатоши е Пол Калдър Льо Ру, бивш програмист с интерес към криптография...
МАЙ. 26, 2020 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Има повече от 21 милиона Биткойн? - Weiss Ratings

В публикация от 25-ти май, Weiss Ratings сподели, че борсите използват ливъридж, за да създадат впечатлението, че има повече Биткойн отколкото съществува.  В публикацията пише - “Непопулярно м...
МАЙ. 25, 2020 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света