НАЧАЛО Биткойн

Биткойн ETF и новия комисар на SEC

декември 13, 2018 13:15 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн ETF и новия комисар на SEC

Биткойн ETF ще се случи след назначаването на новия комисар на SEC Елад Ройсман, твърди анонимен анализ.

След решението на Сената да одобри Ройсман като комисар на SEC, регулаторът на САЩ вече има старши състав, който би трябвало да подкрепи Биткойн ETF – „в някакъв момент“.

Съществуващият комисар Хестър Пиърс е известен поддръжник на Биткойн ETF, след като отбеляза, че не вижда „никаква причина“ да не бъде одобрен.

„В някакъв момент ще има Биткойн ETF„, прогнозира анализ, който се появи на Medium под името Atlas Shrugged.

Ефектът, който ще има върху легитимността на пазара, върху въвеждането на институционални пари и в крайна сметка върху цената на Биткойн, ще бъде зашеметяващ. Времето ще покаже, но може да започне днес с потвърждението на Елад Ройсман като комисар на SEC.

Интересът към пазарите на криптовалути намаля, вероятно поради скорошното отхвърляне на ETF.

От девет кандидата всички бяха отхвърлени, като няколко от тях сега ще бъдат преразгледани, и окончателно решение ще бъде взето в бъдеще.

ETFа на Van Eck / SolidX може да получи шанс следващия март, отбелязва Галл, но не е напълно ясно.

Въпреки това, Ройсман вече сигнализира за желанието си да съсредоточи регулаторното внимание върху справедливото третиране на криптовалутите.

Говорейки на изслушването на банковия комитет на Сената през юли, той конкретно очерта ICO и блокчейн, които изискват внимание.

„От съществено значение е SEC да подходи към тези нови предизвикателства по справедлив и прозрачен начин, да осигури яснота и сигурност на пазарите и за инвеститорите и да прилага законите и подзаконовите актове, които държат участниците на пазара отговорни“, каза той.

Междувременно Галт признава, че ETF по никакъв начин не е от съществено значение за всяка криптовалута, като общата пазарна капитализация е нараснала до стотици милиарди долари, без институционален достъп.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини