НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Ел Салвадор са получили 4,560 BTC от топ крипто борса

16.03.2024 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Ел Салвадор са получили 4,560 BTC от топ крипто борса

Президентът на Ел Салвадор Наиб Букеле направи съобщение относно съхранението на BTC в страната, като разкри, че повече от 5,689 токена се съхраняват на сигурно място в студен портфейл в трезор.

Букеле освен това сподели адреса на портфейла, като подчерта значението му като съществена част от BTC авоарите на Салвадор и намекна за съществуването на допълнителни Биткойн резерви на други места.

Президентът твърди, че той лично е инициирал прехвърлянето на 5,000 BTC в гореспоменатата сметка, в която сега има общо 5,689 токена. Тази цифра надхвърля 2,864 BTC, съобщени по-рано същия ден от nayibtracker.com – независим от Букеле уебсайт, който следи транзакциите му с BTC.

Въпреки че Букеле и преди е разчитал на Nayibtracker, за да документира притежанията си, са възниквали несъответствия, които са предизвиквали корекции в отчетените цифри. Марио Гомес, откровен критик на Букеле и неговите Биткойн инициативи, твърди, че има несъответствия между публичните съобщения на Букеле и действителните преводи към криптовалутния портфейл на Салвадор.

Гомес твърди, че противно на твърденията на Ел Салвадор, че Bitso е BTC попечител на страната – друга крипто борса, Bitfinex, е доставяла BTC.

Инструментът за анализ на блокчейн Breadcrumbs показва, че от 13 март насам приблизително 4,560 BTC на стойност над $310 милиона са били прехвърлени от Bitfinex към портфейла, споделен от Наиб Букеле.

Гомес оприличава BTC стратегията на Салвадор на атестациите на Tether, предполагайки, че заетите средства се прехвърлят в сметка, за да се създаде впечатление за богатство, като в този случай Биткойн токените се заменят с долари. Той твърди, че портфейлът Chivo на Ел Салвадор активно е движил средствата, а не просто ги е държал.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Предупреждение за цената на Биткойн от топ крипто анализатор

На фона на бурния пазар експерт по криптовалути и търговец, известен като Rekt Capital, алармира за Биткойн (BTC), предупреждавайки инвеститорите за продължаваща корекция.

20.04.2024 7:00 1 мин. четене

Исторически момент: Биткойн успешно завърши своя четвърти халвинг

Халвингът на Биткойн – събитие, което се повтаря на всеки 210,000 блока или приблизително на всеки четири години – води до намаляване наполовина на възнагражденията за добив на миньорите.

20.04.2024 3:16 1 мин. четене

Биткойн е измама и безнадеждна валута според директора на JPMorgan

Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на JPMorgan, продължава да бъде яростен критик на Биткойн (BTC), като го смята за измамен актив, а не за легитимна валута.

19.04.2024 20:00 1 мин. четене

Ето защо цените на Биткойн и криптовалутите може да се сринат след халвинга

Цената на Биткойн отбеляза значителен спад от историческия си връх, като не успя да поддържа инерцията и проби под ключовите нива на подкрепа около $68,300 и $63,400 преди отново да се върне над $64,000 към 19 април.

19.04.2024 14:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.