НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн е по-сигурен от злато и облигации

ЯНУ. 25, 2021 21:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн е по-сигурен от злато и облигации

Антъни Скарамучи, ръководителят на SkyBridge Capital и бивш директор на комуникациите в Белия дом, смята, че стойността на Биткойн се е засилила значително сега, когато правителствата са се справили с много от рисковете, свързани с цифровия актив.

 

В статия, публикувана в CNN, Скарамучи и колегата на му от SkyBridge Брет Месинг твърдят, че BTC е станал жизнеспособен вариант за дългосрочни инвеститори, търсещи убежище от инфлацията. 

 

Авторите също така твърдят, че държането на Биткойн е далеч по-малко рисковано днес, отколкото преди няколко години, когато регулациите и инфраструктурата все още не бяха достатъчно развити.

 

Растежът на BTC “накара правителството и институциите да се намесят и да се справят с много от рисковете, свързани с дигиталната валута”, пишат авторите, позовавайки се на решението на Службата на контрольора на валутата да разреши на банките да предоставят криптовалутни услуги.

 

Те продължиха:

 

[...] засилени регулации, подобрена инфраструктура и достъп до финансови институции - като Fidelity -, които държат парите на инвеститорите, направиха инвестициите в Биткойн толкова сигурни, колкото притежаването на облигации и стоки като златото, които също се използват за балансиране на портфейли.

 

SkyBridge Capital привлече внимание миналия месец, когато подаде заявление до Комисията за ценни книжа и борси на САЩ за стартиране на хедж фонд за BTC. 


Биткойн фондът SkyBridge LP стартира няколко седмици по-късно, като Fidelity служи като попечител, а Ernst & Young се занимава с одита.

 

Съобщава се, че SkyBridge е инвестирал в Биткойн през ноември и декември, което му позволява да натрупа голяма позиция в дигиталния актив преди параболичния си скок. По времето, когато фондът стартира, на 4-ти януари, SkyBridge заяви, че експозицията му в BTC възлиза на приблизително 310 милиона долара.

 

Институционалният капитал беше основен катализатор зад колосалното рали на Биткойн през 2020 г., завършило с нов рекорд на ниво около $42,000 на 8-ми януари. Така наречените интелигентни пари започват да възприемат Биткойн като форма на цифрово злато - такова с потенциал за много по-голям растеж в сравнение с благородния метал.


Хиляди ръководители на големи предприятия имат интерес към Биткойн - Прочетете още тук!

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

MicroStrategy купува още $1 милиард в Биткойн като няма планове да спира покупките си

Обявено на уебсайта на компанията в сряда, според съобщенията монетите са закупени за около $52,765 за монета, което се равнява на малко над $1 милиард. Изпълнителният директор на MicroStrategy М...
ФЕВ. 24, 2021 21:01 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Институционалните инвеститори започват да изкупуват Биткойн, според директора на Blockstream

Бек, който създаде система за доказателство за работа, преди да бъде изобретен Биткойн, обясни на своите 247 500 последователи значението на последната BTC инвестиция на Square.worth noting https://t....
ФЕВ. 24, 2021 19:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SpaceX проучват конвертирането на част от баланса си в Биткойн

Сейлър каза на д-р Сайфдийн Амус, че представители на SpaceX са били сред 7000 компании, представени на неотдавнашната среща на върха на Биткойн на MicroStrategy, на която фирмата за бизнес разузнаван...
ФЕВ. 24, 2021 14:26 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Square купува още $170 милиона в Биткойн

Печалбите от такси от покупка и продажба на Биткойн в Cash App продължават да бъдат основният източник на приходи за Square Inc. Месечните активни потребители на Square Inc. достигнаха 36 милиона, кое...
ФЕВ. 24, 2021 11:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света