НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн е обработил 62% повече транзакции от PayPal през 2021 г.

НОЕ. 25, 2021 16:43 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн е обработил 62% повече транзакции от PayPal през 2021 г.

Доклад на Blockdata показва, че Биткойн е обработил 62% повече транзакции по отношение на стойността в долари, отколкото PayPal през 2021 г. Въпреки това Mastercard и Visa все още остават лидери по отношение на този показател.

Биткойн показва повече признаци на приемане и растеж, тъй като криптовалутата обработи 62% повече транзакции по отношение на стойност в долари от PayPal през 2021 г. Новата информация идва, докато критиците продължават да обсъждат жизнеспособността на Биткойн за глобално ниво на плащания.


Данните бяха разкрити от Blockdata, които публикуваха доклад на 23-ти ноември, сравняващ Биткойн с Mastercard и Visa.


Blockdata фокусира основно доклада върху това дали Биткойн може да се конкурира с двете разплащателни мрежи, за което заключи положително, но с уговорката, че ще отнеме време. През 2021 г. Биткойн мрежата обработва около $489 милиарда на тримесечие. PayPal обработва $302 милиарда на тримесечие, докато Mastercard и Visa бяха значително по-напред с $1.8 трилиона и $3.2 трилиона на тримесечие.


И така, ясно е, че Биткойн трябва да извърви дълъг път, преди да се превърне в заплаха за Mastercard и Visa, но конкуренцията може да пристигне по-рано, отколкото човек би си помислил. В края на краищата, Биткойн достигна настоящото си ниво на приемане след само 12 години съществуване, започвайки с едва шепа ентусиасти.


Blockdata е по-фокусирана върху сравняването на Биткойн с Mastercard и Visa, които вижда като технологии с различни случаи на употреба. Той обозначава последното като "технологии за харчене", докато Биткойн мрежата е "спестовна технология".За тази цел той отбелязва няколко фактора, които биха могли да помогнат за извеждането на Биткойн до нивата на обработка на двете установени платежни мрежи. Това са броят на транзакциите, средната сума на BTC на транзакция и самата цена на Биткойн. Но, разбира се, най-важното е дали Биткойн мрежата може да се справи с толкова големи обеми транзакции, които биха я направили конкурентоспособна.


Очаква се силен растеж за Lightning Network на Биткойн


Способността на Биткойн да обработва повече транзакции ще зависи от внедряването и подобряването на решенията за мащабиране. Най-важното решение в момента е Lightning Network, което достигна рекорден капацитет в края на септември 2021 г. Същият период от време регистрира рекорден брой нодове (възли) и канали за плащане.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
: Анализатор разглежда скорошния спад на Биткойн


Arcane Research публикува доклад за състоянието на Lightning, според който мрежата ще нарасне до 800 милиона потребители до 2030 г. В него бяха посочени паричните преводи, гейминг и стриймингът като основни случаи на използване, които биха засилили приемането на решението за мащабиране.


С това представяне на Lightning, Биткойн мрежата със сигурност може да бъде на път да се конкурира Mastercard и Visa. Ще мине известно време обаче, преди да се осъществи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Fidelity пускат спот Биткойн ETF тази седмица

Стартиране на ETFFidelity е мултинационална корпорация за финансови услуги, която е създадена през 1946 г. и остава една от най-големите компании за управление на активи в света с $4.9 трилиона AUM (а...
ДЕК. 1, 2021 20:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн кит премести почти $1 милиард в BTC

Whale Alert за първи път съобщи за транзакция между два неизвестни портфейла във вторник сутринта. Отделен неизвестен портфейл също получи по-малко от 0.002 BTC от изпращащия портфейл.🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 ...
ДЕК. 1, 2021 12:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционна компания за трилиони стартира европейски спот Биткойн ETP

Invesco, американски инвестиционен посредник с управлявани активи от $1.3 трилиона, си партнира с доставчика на крипто индекси CoinShares, за да пусне първия си европейски борсово търгуван продукт (ET...
ДЕК. 1, 2021 10:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн 'дори не е близо до върха си', твърди крипто ветеран

Той е на това мнение дори след като активът рязко падна от новата си най-висока стойност за всички времена над $69,000 по-рано този месец.В ново интервю за CNBC бившият главен изпълнителен директор на...
ДЕК. 1, 2021 08:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света