НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн е 'алтернативна инвестиция', според заместник-управителя на централната банка на Китай

АПР. 19, 2021 21:21 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн е 'алтернативна инвестиция', според заместник-управителя на централната банка на Китай

Ли Бо, заместник-управител на Китайската народна банка (PBoC), централната банка на страната, заяви през уикенда, че Биткойн и стабилните монети са "алтернативни инвестиции“ в очите на закона.

 


Биткойн, стабилните монети са "алтернатива"


"Ние разглеждаме Биткойн и стабилните монети като крипто активи. Крипто активите, както току-що обсъди Агустин, са алтернативи за инвестиции, те не са валута сам по себе си. Основната цел, която виждаме за крипто активите, занапред, те са предимно алтернативи за инвестиции“, каза Бо по време на форума Bo’Ao Asia.


Стабилните монети са криптовалути, обвързани с фиатна валута, като американския долар или британския паунд, на база 1:1, които могат да се обменят една за друга и съответстват на предлагането, равно на базовите активи.


Те също са голям пазар. Стабилните монети като USDT и USDC представляват ефективно над $48 милиарда и $12,5 милиарда, но остават в регулаторната сива зона в повечето страни. Властите обаче започват да забелязват и да създават подходящи политики за тяхното безпроблемно функциониране в по-широката екосистема.


И според Бо, ако стабилните монети искат да получат повече популярност в Китай, техните емитенти ще бъдат законово регулирани като традиционни банки, "Защото стабилните монети те са крипто активи и ако искат да бъдат приети масово като решение за плащане, имаме нужда от по-силни регулации, по-силни от тези за Биткойн, може би, нещо като валутен борд“, каза той.


Бо добави:


Занапред мисля, че стабилните монети, които може да имат визията да се превърнат в широко прието решение за плащания, трябва да бъдат регулирани като банка или квазибанка.


Проектът за дигитална валута е по план


Досега Китай се радваше на отношения на любов и омраза с криптовалутите. Правителството е много строго относно тяхното използване и притежание, но местният пазар остава една от най-големите зони за крипто търговия (по потребителска база и интерес) в света. Той също така е дом на над 80% от Биткойн копачите в света.


Все пак страната не е забранила собствеността върху криптовалути направо, като някои съдебни дела в Китай дори разглеждат активите като "законно имущество“ за уреждане на нещата в предишни инстанции.


"Що се отнася до инвестиционните алтернативи, много страни, включително Китай все още, [го] разглеждат и обмислят какъв вид регулаторни изисквания трябва да се въведат - може би минимални, но ние трябва да имаме някакъв вид регулаторни изисквания - за да предотвратим спекулативния характер на такива активи [от създаване] на сериозен риск за финансовата стабилност“, каза Бо, добавяйки, че PBoC ще запази „текущото си регулиране“ на крипто пазара, докато не бъдат въведени нови закони.


Междувременно управителят на PBoC заяви, че Китай е по план, когато става въпрос за своя дигитален юан. Както бе съобщено по-рано, предстоящата държавна дигитална валута (фиксирана към юана) е планирана за стартиране в средата на 2022 г. и вече е видяла обширни тестове в региона.


Други правителства обаче не трябва да се страхуват. "Нашата цел е абсолютно да не заместваме щатските долари или друга международна валута. Нашата цел е да позволим на пазара да избере“, обясни Бо, адресирайки притесненията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Free Bitcoin АПР. 19, 2021 От няколко месеца се занимавам с един сайт.Това е най-старият крипто кран за Биткойн в света работи от 2013г. Не изисква инвестиция.Който няма Биткойн сега е момента да добие БЕЗПЛАТНО.https://freebitco.in/?r=36608933
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Марк Кюбан отговаря на Илон Мъск - застава на страната на Биткойн

Той каза на своите 8,4 милиона последователи в Twitter, че като запас от стойност, BTC всъщност е по-добра екологична алтернатива на златото. Кюбан също твърди, че най-големият крипто актив по пазарна...
МАЙ. 15, 2021 18:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Колко Биткойн притежава Майк Новограц?

В интервю за New York Magazine от Intelligencer, публикувано днес, Новограц каза, че макар да е имал приблизително 30% от нетната си стойност в крипто, започвайки от бичия пазар от 2017 г., неотдавнаш...
МАЙ. 14, 2021 16:02 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Възможно е Facebook и други подобни компании да се насочат към Биткойн

Той също така вярва, че финансовите институции все още преследват най-голямата криптовалута в света и активно я купуват чрез Coinbase.Facebook и други подобни може да започнат да купуват BTC, Зукърбър...
МАЙ. 14, 2021 10:29 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Един от най-големите музикални фестивали започва да приема Биткойн за покупка на билети

Просто трябва да изберете опцията "Плащане с Биткойн" на уебсайта на Exit и да сканирате QR код, за да извършите транзакция.Exit се счита за едно от най-големите музикални събития в света заедно с бри...
МАЙ. 14, 2021 13:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света