НАЧАЛО Биткойн

Биткойн цената се възстанови над $ 10K

юли 18, 2019 21:33 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн цената се възстанови над $ 10K

BTC започна параболичния си напредък през април, като достигна 5-цифрената сума през юни за първи път от март 2018 година. По това време, най-голямата криптовалута е в бавен и стабилен бичи пазар, който достига максимум от $ 14,000 на 26-ти юни.

Оттогава виждаме прилично движеща се Биткойн цена, като падна под $ 10,000 на 2-ри юли, стигна $ 13,000 на 10-ти юли и отново спадна под $ 10,000 на 16-ти.

Биткойн успя да се коригира над $ 10,000 днес след умерено волатилен месец. 

Някои анализатори свързват корекцията тази седмица с технически причини в комбинация с изслушванията на Libra


Главният стратегически офицер на Blockstream Самсон Мау предложи, че Facebook трябва просто да предложи услуга за BTC, вместо да се ангажира с нова криптовалута. Той отбеляза:


Докато Libra стане съвместима с всяка юрисдикция, тя ще бъде по-сложен PayPal, управляван от асоциация. Трябваше да използват Биткойн.


Освен това последните забележки на министъра на финансите на Съединените щати (САЩ) Стивън Мнушин, който повтори коментарите на президента Доналд Тръмп, също може да са фактор. Проучването на проекта Libra във Вашингтон, окръг Колумбия, изглежда, обучава законодателите за ключовите разлики между Биткойн и други т.нар. “криптовалути”.


Американският представител Патрик Макхенри заяви, че вярва, че Биткойн не може да бъде “убит” в интервю за CNBC от 17-ти юли. По време на интервюто – когато го бе попитан дали вярва, че политиците ще позволят на криптовалутите да процъфтяват – Макхенри отговори: 


Мисля, че няма капацитет да убие Биткойн. Дори китайците със защитната си стена и екстремната им намеса в обществото не биха могли да убият Биткойн.

Макхенри посочи, че по-новите криптовалути, подкрепени от стартиращи компании или корпорации, се опитват да възпроизведат успеха на децентрализираната, отворена мрежа на Биткойн. Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Централизацията на Биткойн майнинга през годините

През последните години се наблюдава постепенна, но постоянна тенденция все по-малко пулове за добив на Биткойн (BTC) да доминират в по-голямата част от световната мрежа и да откриват блокове.

септември 24, 2023 16:00 2 мин. четене

Биткойн или фиат: Кое е по-добре за Индия на фона на спадащата рупия

Индийската рупия (INR) преживя труден месец, като отбеляза забележимо поевтиняване на валутния пазар въпреки последните тенденции на дезинфлация на цените в страната.

септември 24, 2023 15:00 2 мин. четене

Уолстрийт в готовност да налеят свеж капитал в крипто пространството

Основателят на SkyBridge Capital Антъни Скарамучи очерта потенциален катализатор, който може да окаже положително въздействие върху Биткойн (BTC) и други криптовалути.

септември 24, 2023 13:00 2 мин. четене

Държава от Централна Америка използва Биткойн за президентските избори

В резултат на базовата технология на Биткойн по време на общите избори в Гватемала през 2023 г. се появи забележителен случай. 

септември 24, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.