НАЧАЛО Други

Биткойн Кеш прави три пъти повече транзакции от Биткойн за последните 24 часа

август 2, 2018 23:13 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн Кеш прави три пъти повече транзакции от Биткойн за последните 24 часа

При Биткойн Кеш (BCH) наскоро се наблюдава драстично увеличение на броя на транзакциите, които се обработват в мрежата. Графиките от Bitinfo показват, че блокчейна на BCH е записал над 684 000 транзакции през последните 24 часа, което е приблизително три пъти повече от тези, обработвани от мрежата Биткойн за същия период от време.

Забележителното е, че внезапният скок в сделките с BCH е дошъл само ден след 1-годишния юбилей.

Благодарение на аргументите в Биткойн общността миналата година относно проблемите с блокчейн технологията зад криптовалутата, Биткойн Кеш е създаден на 1-ви август 2017 г. чрез форк на блокчейна на Биткойн. Оттогава цената на BCH се колебае значително, достигайки връхната си стойност от почти $ 3800, когато пазарната капитализация на пазара за кратко надхвърли рекордните 800 млрд. Долара, според данните на CoinMarketCap.

Присъединете се към нашата Телеграм група.

Понастоящем. BCH се търгува само на около 725 долара, но това може да се дължи на значителния спад в общите цени на почти всички големи криптовалути. Също така въпреки, че цената на BCH е намаляла с около 2% през последните 24 часа, броят на транзакциите в неговата мрежа се е увеличил от малка средна стойност от 20 000 на ден до над 684 000, както беше споменато.

Понастоящем причината за това рязко увеличение на транзакциите на BCH не е известна, но може да се дължи поне отчасти на нейната 1-годишнина.

Когато Биткойн Кеш се е появил, много от силните му привърженици са предсказали, че ще има „разтърсване на цените“, което означава, че BCH ще надмине Биткойн, за да се превърне в най-ценната криптовалута.

Като се има предвид, че текущата пазарна капитализация на BCH е едва около 13 милиарда долара, което е само около 10% от 130 милиарда долара на BTC, сега изглежда много малко вероятно BCH да надмине Биткойн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Обменът на фиатни валути спада за пети пореден месец

Според данни от The Block, септември е петият пореден месец, през който обемите на обмен на фиатни валути намаляват.

октомври 3, 2022 19:44 1 мин. четене

Русия ще снабди Казахстан с електроенергия за копаене на крипто

Русия се готви да предостави на Казахстан допълнителна енергия, необходима за функционирането на ферми за добив на криптовалути в централноазиатската държава.

октомври 3, 2022 18:55 1 мин. четене

Credit Suisse на ръба на колапс – какво да следим?

През Q3 на 2022 г. акциите спаднаха поради инвазията в Украйна и повишаването на цените на енергията в Европа, и Обединеното кралство. 

октомври 3, 2022 15:26 1 мин. четене

Колко криптовалути държат банките по света?

Според последния доклад на Базелския комитет глобалната банкова експозиция към криптовалути възлиза на 0.01%, тъй като 19-те най-големи финансови институции притежават криптовалути на стойност 9.4 милиарда евро, което се равнява на 0.14% експозиция.

октомври 3, 2022 14:16 1 мин. четене