НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн (BTC) поставя нов рекорд

ОКТ. 19, 2021 18:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн (BTC) поставя нов рекорд

Цената на Биткойн се връща на нива от по-рано през годината, но все още не е достигнала нов исторически връх.

Затварянето на седмичната свещ постави нов рекорд по цена: най-високото седмично затваряне на свещ в историята на криптовалутата.


Дали това ще доведе до нови върхове? 


Седмичната графика на цената на Биткойн имаше рекордно седмично затваряне около $61,500. Това е около $3,000 под текущия рекорд на криптовалутата.

BTCUSD_2021-10-18_14-04-53


Трудно е да си представим сценарий, при който Биткойн не би могъл да се придвижи по-високо оттук, особено след толкова ясен знак от седмичното затваряне. Фундаментално криптовалутата демонстрира сила, оскъдност и предлагането само намалява. 


Техническите характеристики са бичи и дори новинарският цикъл е положителен за BTC с одобрението на първия по рода си ETF.

BTCUSD_2021-10-18_14-38-34


Биковете все още не са се избавили от опасност, докато не бъде постигнат нов връх за всички времена. Целта на модела с двоен връх би върнала цената на Биткойн до $14,000 и все още би могъл да запази общия брой на бичи вълни на Елиът. 


По-логичен сценарий би запазил възходящия тренд на водещата криптовалута, като пазарната капитализация ще се повиши оттук, но в крайна сметка това е последният крак преди влизането в мечи пазар.

BTCUSD_2021-10-18_14-29-49


Теорията на вълните на Елиът предполага, че пазарите се движат нагоре в първичната посока в пет тотални вълни, които след това се подразделят допълнително на импулсни вълни и коригиращи вълни. 


Когато възходящият тренд с пет вълни приключи, следва мечи пазар с три вълни. След това цената често се връща в територията между третата и четвъртата вълна на бичия пазар.


Не Пропускай: Предупреждение за срив на крипто пазара - Джон Кънлиф

Съпоставяйки теорията на Елиът, вълните върху графиката на цената на Биткойн по-горе, моделът пасва и всеки път BTC пада обратно между третата и четвъртата вълна. Най-крайният сценарий има много по-тежка съдба за любимата ни криптовалута и включва проследяване на целия възход от бичия пазар на 2020-2021.

BTCUSD_2021-10-18_14-37-04


С начина, по който крайната пета вълна се връща обратно между вълна три и четири, ако по-голямата циклична тенденция на цената на Биткойн приключи, трябва да се очаква по-голяма корекция на първичната тенденция. В такъв случай, спадът в крайна сметка ще доведе цената до около $20,000.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

'Купувайте Биткойн - това е новото злато' - според мексикаски милиардер

Третият най-богат милиардер в Мексико, Рикардо Салинас Плиего, посъветва инвеститорите да купуват Биткойн (BTC), заявявайки, че това е новото злато. Той също така критикува Федералния резерв за създав...
НОЕ. 28, 2021 14:48 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е нагоре с 88% през 2021 година въпреки настоящия спад

Всъщност водещият дигитален актив отново се търгува на зелено, което от своя страна се отрази върху другите криптовалути, чиито цени започнаха да се покачват в резултат на възстановяването.Флагманскат...
НОЕ. 27, 2021 16:46 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн балансите на централизираните борси падат до историческо дъно

Нетният брой биткойни (BTC), съхранявани в портфейлите на централизираните крипто борси, е един от решаващите показатели за водещата криптовалута.Резервите на Биткойн (BTC) на борсите се насочват към ...
НОЕ. 27, 2021 12:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ел Салвадор купува още Биткойн

Това е на стойност около $5.4 милиона по днешни цени.Както винаги, “изпълнителният директор” на Ел Салвадор (както гласи неговата биография) небрежно обяви покупката в туит в петък. Въпреки спада...
НОЕ. 27, 2021 11:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света