НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC) е ‘на неудържима траектория’ към масово приемане

април 14, 2022 1:14 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC) е ‘на неудържима траектория’ към масово приемане

След грандиозно увеличение на цените през месец март, Биткойн отбеляза отдръпване преди конференцията Bitcoin 2022.

След корекцията най-голямата криптовалута продължи да се търгува на червено, като водещият дигитален актив се е понижил с повече от 14%. В допълнение през последната седмица видяхме спад на общата пазарна капитализация на криптовалутите под $2 трилиона.

Въпреки промяната на пазарните настроения, старшият стратег на Bloomberg Майк МакГлоун все още е с възходящи очаквания по отношение на крипто и по-специално Биткойн, след конференцията за Bitcoin 2022 в Маями. 

Всъщност МакГлоун се обърна в Twitter на 11-ти април, за да отбележи нарастващата пазарна капитализация на криптовалутите заедно с намаляващото предлагане на Биткойн.

“Основният извод от Bitcoin 2022 е, че крипто индустрията е на неудържима траектория в глобалния икономически мейнстрийм. В допълнение към широкия интерес към новия технологичен клас активи спрямо [традиционните] акции имаше безброй свързани бизнеси.”

Докато само миналата седмица МакГлоун отбеляза, че крипто “излиза напред” на фона на инфлацията и спадащите фондови пазари:

“Малко вероятно е Биткойн да избегне ценовия натиск, ако фондовият пазар спадне. Борсовият индекс Nasdaq 100 не успя да изплува на повърхността през 2022 г. и може да се преобърне спрямо средната си стойност за 50 седмици. Все пак виждаме Биткойн да излезе напред в крайна сметка.”

Въпреки това, когато става въпрос за цената на Биткойн, последните данни разкриха, че той има склонност да се движи в същата посока като големите фирми, включени в индекса Nasdaq 100. 

Напоследък връзката с индекса стана по-силна, отколкото някога е била. 40-дневната корелация между индекса Nasdaq 100 и най-голямата криптовалута по пазарна капитализация достигна рекордно ниво от 0.6945 на 8-ми април.

Повечето привърженици на Биткойн, от друга страна, няма да бъдат доволни от тази връзка, като се има предвид, че Nasdaq 100 сега е надолу с повече от 14% от началото на годината, докато BTC е надолу с повече от 10% от началото на годината.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Сенатор от САЩ: Биткойн (BTC) не може да бъде спрян

Сенаторът от Уайоминг, САЩ Синтия Лумис намекна, че Биткойн (BTC) може да реши съществуващите предизвикателства във финансовия сектор.

септември 29, 2022 9:59 1 мин. четене

Ръст в обема на търговия с Биткойн (BTC) на Binance

Внимателен поглед върху активността на транзакциите с Биткойн (BTC) в Binance показва защо напоследък се търгуват огромни обеми.

септември 29, 2022 8:05 1 мин. четене

Биткойн: Достигнали сме дъно, твърди Марк Юско

Основателят и главен изпълнителен директор на Morgan Creek Capital Management, Марк Юско смята, че криптовалутите вече са преживели най-лошото от мечия пазар, когато Биткойн (BTC) се свлече близо до $17,000 този месец.

септември 28, 2022 22:01 1 мин. четене

Нови върхове на хеширащата мощност на Биткойн

Конкуренцията между крипто копачите продължава да расте на фона на текущата цена на Биткойн (BTC), която се държи под $20,000. Вследствие на това хашрейтът на BTC достигна нов рекорден връх.

септември 28, 2022 8:49 1 мин. четене