НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC) е ‘на неудържима траектория’ към масово приемане

април 14, 2022 1:14 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC) е ‘на неудържима траектория’ към масово приемане

След грандиозно увеличение на цените през месец март, Биткойн отбеляза отдръпване преди конференцията Bitcoin 2022.

След корекцията най-голямата криптовалута продължи да се търгува на червено, като водещият дигитален актив се е понижил с повече от 14%. В допълнение през последната седмица видяхме спад на общата пазарна капитализация на криптовалутите под $2 трилиона.

Въпреки промяната на пазарните настроения, старшият стратег на Bloomberg Майк МакГлоун все още е с възходящи очаквания по отношение на крипто и по-специално Биткойн, след конференцията за Bitcoin 2022 в Маями. 

Всъщност МакГлоун се обърна в Twitter на 11-ти април, за да отбележи нарастващата пазарна капитализация на криптовалутите заедно с намаляващото предлагане на Биткойн.

“Основният извод от Bitcoin 2022 е, че крипто индустрията е на неудържима траектория в глобалния икономически мейнстрийм. В допълнение към широкия интерес към новия технологичен клас активи спрямо [традиционните] акции имаше безброй свързани бизнеси.”

Докато само миналата седмица МакГлоун отбеляза, че крипто “излиза напред” на фона на инфлацията и спадащите фондови пазари:

“Малко вероятно е Биткойн да избегне ценовия натиск, ако фондовият пазар спадне. Борсовият индекс Nasdaq 100 не успя да изплува на повърхността през 2022 г. и може да се преобърне спрямо средната си стойност за 50 седмици. Все пак виждаме Биткойн да излезе напред в крайна сметка.”

Въпреки това, когато става въпрос за цената на Биткойн, последните данни разкриха, че той има склонност да се движи в същата посока като големите фирми, включени в индекса Nasdaq 100. 

Напоследък връзката с индекса стана по-силна, отколкото някога е била. 40-дневната корелация между индекса Nasdaq 100 и най-голямата криптовалута по пазарна капитализация достигна рекордно ниво от 0.6945 на 8-ми април.

Повечето привърженици на Биткойн, от друга страна, няма да бъдат доволни от тази връзка, като се има предвид, че Nasdaq 100 сега е надолу с повече от 14% от началото на годината, докато BTC е надолу с повече от 10% от началото на годината.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Твърде късно ли е да закупите Биткойн преди 2023?

Биткойн все още диктува модата в крипто света. Но дали си струва да купите сега? Има ли нови проекти на хоризонта? Нека видим в тази статия.

декември 8, 2022 17:19 1 мин. четене

Биткойн: Въпреки забраната, Китай още е движеща сила в пространството

Въпреки че Китай започна да ограничава използването на криптовалути, най-вече на Биткойн (BTC), още през 2013 г., оттогава страната неволно придоби и запази статута на тих крипто кит.

декември 8, 2022 13:55 1 мин. четене

Биткойн обезпечението на Binance вдъхва доверие на пазара

Според световната одиторска компания Mazars гигантът криптоборсата Binance има достатъчно резерви, за да подкрепи Биткойните (BTC) на своите потребители.

декември 8, 2022 12:40 1 мин. четене

Биткойн: Вижте колко са реализираните загуби на инвеститорите

След тазгодишния срив на криптопазарите много от инвеститорите, както тези на дребно, така и институционалните намалиха експозицията си към Биткойн или напълно избягаха от позициите си.

декември 8, 2022 7:37 1 мин. четене