НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн бие всички топ 10 акции по възвращаемост

АВГ. 18, 2019 17:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн бие всички топ 10 акции по възвращаемост

Според Datalight, платформа за анализ на данни за криптовалути, Биткойн води по възвръщаемост на инвестициите (ROI) сред първите 10 акции по капитализация.

През декември 2018 г., възвръщаемостта на инвестициите на BTC рязко падна, поставяйки криптовалутата на десетото място. 


Шест месеца по-късно, през май 2019 г., Биткойн си възвърна първото място, като задмина гиганти като Amazon и Microsoft.


Данните разглеждат стойностите на ROI от август 2017 г., когато Биткойн пребори някои от най-добре представящите се акции на американския фондов пазар като Apple, Berkshire Hathaway, JPMorgan и Visa. Най-голямата криптовалута направи стабилно рали до май 2018 г., когато Amazon зае първото място. 


След този период стойността бързо спадна, след като мечият пазарът при криптовалутите стартира. Биткойн започна да показва отрицателна възвръщаемост, тъй като достигна дъното от $3,200 през декември 2018 г.


Въпреки това, след като удари дъното си, Биткойн отново излезе на първото място през май 2019 г. Цената му се утрои от дъното през декември 2018 г. През 2019 г., активът достигна връх от $13,800, след което криптовалутата премина през силна корекция на цените и в момента се движи над $10,000. В допълнение към това, BTC също успя да се справи по-добре от всяка акция и стока на пазара, включително златото и нефта през 2019 г.


Антъни Помплиано, съосновател на Morgan Creek Digital, каза, че Биткойн действа като хеджиране срещу глобалната нестабилност и се движи различно в сравнение с другите класове активи. 


Въз основа на представянето си, BTC се отдели от другите класове активи. Докато фючърсите на S&P 500 и US Crude Oil показаха печалба от 15 процента тази година, Биткойн отчита печалба от 154 процента.


Докато Биткойн се представя изключително добре, алткойните изглежда се мъчат.


Анализаторът на криптовалути Алекс Крюгер каза, че по-голямата част от алткойните са станали асиметрични залози с непривлекателна възвръщаемост.Според доклад, който показва това представяне на криптовалутите през юли, по-голямата част от алткойн пазарът спадна с почти 40 процента. Големите активи от този клас като Етериум и Лайткойн отбелязват спад с 28% и 32% съответно, докато Биткойн спада само 2%.


Въпреки това, за разлика от борещите се с алткойни, Биткойн може да достигне нов връх, според изпълнителния директор на Morgan Creek Capital Management, Марк Юско.Той каза, че първата криптовалута в света може да достигне $30,000 преди следващата голяма корекция, която впоследствие може да я тласне над $100,000 в бъдеще. Юско добави, че активът вече е в следващата си параболична фаза и остави ниските нива на мечия пазар зад себе си.СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

XRP е готов за бичи обрат срещу Биткойн

ФЕВ. 19, 2020 18:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ще се премести ли Биткойн добива от Китай в Северна Америка?

ФЕВ. 19, 2020 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво ще се случи с Биткойн ако Федералният резерв на САЩ намали лихвените проценти?

Причините са много, но тази седмица Федералния резерв ще предостави подробности след срещата през Януари. Това обаче, може да има ефект върху Биткойн.  Тази новина може да дойде като изненада за мно...
ФЕВ. 19, 2020 14:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо Биткойн трябва да е част от топ 5 най-големите хедж фондове

Сред първите 10 инвестиции, допринесли за успеха на тези 5, бяха технологичните акции като Facebook и Alibaba. Въпреки че беше успешна година за тези мениджъри на фондове, резултатите им можеха да ...
ФЕВ. 19, 2020 09:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света