НАЧАЛО Други

Binance стана първата крипто борса, която си осигури пълен крипто лиценз в Ел Салвадор

август 9, 2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance стана първата крипто борса, която си осигури пълен крипто лиценз в Ел Салвадор

Във вторник Binance обяви, че е постигнала важен етап, като е станала първата борса за криптовалути, която е получила цялостно лицензиране в Ел Салвадор.

Компанията има за цел да използва това постижение, за да се справи с глобалните регулаторни пречки и да търси одобрения на международните пазари.

Централната резервна банка и Националната комисия за дигитални активи предоставиха на Binance два лиценза в Ел Салвадор: лиценз за доставчик на услуги за Биткойн (BSP) и неокончателен лиценз за доставчик на услуги за дигитални активи (DASP), както се посочва в официалното съобщение.

Това постижение е резултат от обширна комуникация със съответните органи на Ел Салвадор, както подчерта Мин Лин, ръководител на Binance за Латинска Америка, в предоставеното изявление. Очакванията са, че пазарът на Ел Салвадор ще спомогне за намаляване на загубите, претърпени на чуждестранните пазари.

Салвадор влезе в историята, като стана първата държава, която призна Биткойн за законно платежно средство през 2021 г., след приемането на Закона за Биткойн. Съгласно този закон юридическите и физическите лица, предлагащи услуги в областта на криптовалутите, са длъжни да се регистрират в централната банка. Въпреки че в момента има повече от 90 регистрирани субекта, Binance утвърждава статута си на единствен притежател на лицензи на BSP и DASP.

Издаването на тези лицензи е част от продължаващата стратегия на Binance за осигуряване на регулаторни одобрения на ключови световни пазари. Понастоящем борсата притежава одобрения в 18 юрисдикции, включващи държави като Франция, Италия, Испания, Швеция и Дубай.

Въпреки това, по пътя на разширяването на Binance се срещнаха препятствия. На 1 август нигерийската Комисия по ценните книжа и фондовите борси издаде предупредително изявление относно измамна организация, представяща се за Binance. Важно е да се отбележи, че Binance.com, официалният уебсайт на глобалната борса, не е нито регистриран, нито регулиран от нигерийските власти.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Саудитска Арабия ще инвестира $5 милиарда в държавите от БРИКС

По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за климата Обединените арабски емирства (ОАЕ), като новоприет член на БРИКС, поеха значителен ангажимент от $5 милиарда за укрепване на икономическото партньорство.

декември 2, 2023 21:00 2 мин. четене

Binance и сериозните им инвестиции в лобиране

През последните няколко години Binance значително увеличи инвестициите си в лобиране, като през 2023 г. разходите за Binance и Binance.US надхвърлиха $1 милион.

декември 2, 2023 18:00 1 мин. четене

САЩ иска икономически да осакати Русия – санкциите може да продължат дълги години

Очаква се през следващото десетилетие Съединените щати да поддържат санкциите срещу Москва, за да намалят значително енергийните приходи на Русия.

декември 2, 2023 15:00 2 мин. четене

Топ 3 акции, които може да скочат през 2024 г.

След заседанието на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) очакванията за лихвените проценти се промениха.

декември 2, 2023 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.