НАЧАЛО Други

Binance спря услугите си за крипто деривати в Испания

май 7, 2022 16:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance спря услугите си за крипто деривати в Испания

Binance се позиционира като една от най-устойчивите крипто борси, когато става въпрос за получаване на регулаторно одобрение и оперативни лицензи от регулаторни органи по целия свят.

В това усилие да работи като напълно лицензирана финансова институция, борсата спря да предлага услуги за своите крипто деривати в Испания, тъй като според съобщенията чака одобрение от испанския регулатор, Comisión Nacional del Mercado de Valores (CNMV).

Както се вижда от официалния испански уебсайт на Binance, крипто борсата премахна падащото меню за деривати, което все още е достъпно в глобалната версия. Според местнaта медия La Información, ходът за скриване на предлагането на деривати в Испания идва като начин за спазване на изискванията, определени от Националната комисия за пазарите на ценни книжа (CNMV).

Местният доклад предполага, че Binance ще въведе отново опцията за деривати само след като получи регулаторната зелена светлина под формата на сертификат за гаранция от Банката на Испания.

През юни 2021 г. главният изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао разкри планове за ускоряване на растежа на крипто борсата, като работи с регулаторите, заявявайки:

Искаме да бъдем лицензирани навсякъде. Оттук нататък ние ще бъдем финансова институция.

Binance, заедно с други крипто борси като Coinbase и Bit2Me, е вписан в „сивия списък“ на CNMV, който забранява на организациите да работят като напълно лицензирани субекти в региона.

Въпреки незначителния неуспех поради забавяния на регулаторите в Испания, финансовият орган на Франция – Autorité des marchés financiers (AMF) – одобри Binance като регистриран доставчик на услуги за дигитални активи.

Преместването във Франция е сигнал за поредното разширяване на глобалните си операции на Binance, след като е получила принципно одобрение да работи в Абу Даби през април. Позовавайки се на регулаторното одобрение във Франция, Binance сподели планове за значително мащабиране на операциите си в региона, като същевременно преследва „по-нататъшно развитие на инфраструктурата„.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Марк Кюбан разкрива в кои малки алткойни инвестира

В ново интервю за Altcoin Daily инвеститорът от Shark Tank разказва на водещите Арън и Остин Арнолд за половин дузина криптоактиви с ниска капитализация в портфейла си, включително за произлезлия от Bored Ape Yacht Club (BAYC) ApeCoin (APE). Един от алткойните в портфолиото на Кюбан е Klima DAO (KLIMA). Klima DAO е проект, предназначен да […]

август 9, 2022 13:45 1 мин. четене

Крипто заемодателят Hodlnaut замразява тегленията и депозитите

Платформата за крипто кредитиране Hodlnaut спря тегленията при очевидна криза на ликвидността.

август 8, 2022 19:38 1 мин. четене

690% ръст в продажбите на NFT колекцията CryptoDickbutts

Минималната цена на CryptoDickbutts от третата серия се повиши, тъй като видни влиятелни личности се похвалиха със своите DickButt чанти и похвалиха общността на CDB.

август 8, 2022 13:48 1 мин. четене

Voyager Digital обяви възстановяване на клиентските тегления

Изпадналата в затруднение платформа за крипто кредитиране Voyager Digital обяви плановете си да възобнови тегленията за клиентите си тази седмица, след като подаде молба за обявяване в несъстоятелност миналия месец.

август 8, 2022 10:40 1 мин. четене