НАЧАЛО Крипто Крими

Binance спира всички сделки заради необичайни крипто транзакции

ЮЛИ. 4, 2018 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Binance спира всички сделки заради необичайни крипто транзакции

Binance, най-големият в света крипто обмен по обем на търговията, преустанови търговските услуги, часове след като нередовните транзакции бяха съобщени.

 


Syscoin, разпределена мрежа, базирана на форк на протокола на Биткойн, заяви в Twitter около 21:00 UTC във вторник, че е забелязала потенциален проблем със своята система и впоследствие е поискал обмена да спре търговията с SYS токени. По-късно проектът потвърди след разследване, че е открил "странно търговско поведение, съчетано с атипична блокчейн дейност".

Въпреки че Syscoin все още не е разкрил подробности от разследването си, проблемът изглежда е довел до необичайни транзакции в книгите за поръчки SYS на Binance, които представляват над 87% от общия обем на търговията, сочат данните.

24-часовата цена на Binance показва, че в един момент един SYS е бил на стойност 96 BTC, докато цената му преди това е поддържала стойност около 0.00004 BTC. Все още не е ясно колко SYS токени са били търгувани на необичайната цена.

В отговор на запитването на CoinDesk, съоснователят на Syscoin Sebastien DiMichele заяви:

Моето разбиране е, че да, Syscoin беше продаден за 96 BTC на брой в един момент днес. Видяхме масивна дейност на ботове, нашата общност ни съобщи, че имат проблеми с депозитите в Binance.

Три часа след съобщението на Syscoin, Binance каза в блога си, че е спрял всички търговски услуги на платформата, тъй като ще "претърпи системна поддръжка". 


По време на поддръжката "ще бъдат преустановени търговията, изтеглянията и други функции на сметката."

Докато Binance не уточни дали спирането е пряк резултат от докладваният от Syscoin проблем, борсата посочи, че поддръжката на системата се дължи на някаква "нередовна търговия" на платформата.

"Поради нередовната търговия с някои приложни програмни интерфейси (API), Binance ще премахне всички съществуващи API ключове като предпазна мярка за сигурност. Всички потребители на API трябва да пресъздадат своите API ключове", пише Binance.

След събитието, цената на Syscoin се повиши с около 100% до почти $0.50, което бе последвано от бърз спад до около $0.28, според данни от CoinMarektCap.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

XRP измамите нарастват в последните няколко дни

Тези атаки бяха забелязани за първи път през януари 2020 г. XRP Forensics публикува в Twitter, че през последните два дни с тях са се свързали повече от двадесет жертви.  Във всички тез...
НОЕ. 28, 2020 14:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китайското правителство е продало криптовалутите, конфискувани от PlusToken

Колин Ву споделя снимки на официални документи за конфискацията на изключително големи количества BTC и ETH от крипто измамата PlusToken - най-голямата Понци схеми на Понци в крипто индустрията.  Той ...
НОЕ. 28, 2020 12:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Киберпрестъпници таргетират базирани на GoDaddy крипто платформи

Според KrebsOnSecurity атаките са започнали на или около 13-ти ноември срещу платформата за търговия с криптовалути liquid.com.Главният изпълнителен директор на Liquid Майк Каямори заяви, че GoDaddy н...
НОЕ. 22, 2020 20:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Фалшиво приложение на Uniswap краде хиляди от Google потребители

Според основателя на Nuggets News Алекс Сондърс, фалшиво приложение Uniswap е достъпно за изтегляне от Google Play Store. Към момента на писане на статията, технологичният гигант все още не е премахна...
НОЕ. 20, 2020 18:06 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света