НАЧАЛО Финтех

Binance си партнира със SIX за нов инвестиционен продукт

ОКТ. 23, 2019 08:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Binance си партнира със SIX за нов инвестиционен продукт

Най-важната борса в Швейцария сега има борсово търгуван продукт (ETP), подкрепен от BNB, токенът на базирания в Малта Binance.

Обявен от Binance и стартиран на SIX Swiss Exchange на 15-и октомври, “Amun Binance BNB ETP” ще бъде напълно обезпечен с 20 милиона щатски долара токени на BNB. 


ETP е вид ценна книга, която е ориентирана към стойността на индекс или актив.


Новият ETP, първи за BNB и за инвеститорите, дойде в резултат на партньорство между Binance и швейцарския fintech стартъп “Amun AG”. Швейцарската фирма изгради име в крипто-икономиката, защото пусна седем предишни борсово търгувани продукта на SIX Swiss Exchange. Един то тях беше HODL - първият публично търгуван крипто индекс.


По-специално, набора на криптовалутни ETP-та е подкрепен с активи на стойност от 75 милиона щатски долара, от които над 26 процента се състои от монетата на Binance.


Според Чанпен Джао, партньорството на Amun ще даде предимство на екосистемата на BNB и крипто-икономиката, като предлага на основните инвеститори по-голяма експозиция:


Партньорството ни с Amun, при пускането на ETP на BNB, ще предостави на инвеститорите нов и регулиран клас активи с уникално измерение на ютилити токените, правейки ги по-достъпни и надеждни чрез традиционната финансова инфраструктура. Това ще осигури достъп на традиционните инвеститори, заедно с разнообразно излагане и навлизане на световния пазар на криптовалути и иновативните му продукти.


Така че, докато Binance ще остане непоколебим в позицията си, че BNB е ютилити токен, а не ценна книга, Amun Binance BNB ETP ще бъде такава и ще се хареса на инвеститорите, които са свикнали с основните финансови инструменти.


Продуктът на BNB е най-новия крипто ETP, но не и единствения въведен от Amun.


От своите борсово търгувани продукти базирани на един актив, швейцарската фирма вече пусна “Amun Bitcoin ETP (ABTC)”, “Amun Ethereum ETP (AETH)”, “Amun Ripple XRP ETP (AXRP)”, “Amun Bitcoin Cash ETP (ABCH)” и сега BNB ETP (ABNB).

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Най-старата банка в Тайланд използва технологията на Ripple

Най-старата банка в Тайланд е дългогодишен партньор на Ripple и през януари стартира приложение за трансгранични плащания, захранвано от Ripple, наречено „SCB Easy“.Сега SCB казват, че отново се докос...
МАР. 27, 2020 19:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Robinhood прави опит да компенсира потребителите си

Проблемите оставиха борсата неактивна по време на най-голямата еднодневна печалба в историята на Dow Jones Industrial Average.На 23-ти март Robinhood, се е свързал със засегнатите потребители, за да с...
МАР. 25, 2020 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Дигиталната валута на Китай вече е разработена

Въпреки забавянето, народната банка на Китай е близо до това да пусне дигитална валута. Работейки с няколко големи частни компании, централната банка на нацията е приключила с разработката на проекта ...
МАР. 25, 2020 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Revolut стартира в САЩ

Инвеститорите ще трябва да изчакат да започне функцията за търговия с крипто.Представянето на Revolut в САЩ следва голямо партньорство с Visa през октомври, което проправи пътя за глобалното разширява...
МАР. 24, 2020 21:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света