НАЧАЛО Други

Binance си партнира с Малтийската фондова борса да стартира нов крипто обмен

СЕП. 12, 2018 18:38 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Binance си партнира с Малтийската фондова борса да стартира нов крипто обмен

Binance, най-голямият крипто обмен в света по дневен обем на търговията, обяви партньорство с Малтийската фондова борса за стартиране на нов дигитален обмен, специално за търговия със секюрити токени.

 


Споразумението бе подписано във вторник чрез меморандум за разбирателство между председателя на MSE Джоузеф Портели и главния финансов директор на Binance Уеи Жу.


Професор Едуард Скиклуна, министър на финансите на Малта, също присъстваше. Скиклуна е отсъствала от блокчейн и крипто сцената в Малта, която обикновено е прерогатив на енергичния министър Силвио Шембри.

Новата платформа за търговия ще се възползва от 26-годишния опит на фондовата борса да функционира като регулирана фондова борса, със съответното регулаторно съответствие, като същевременно се опира на бизнес модела и глобалния обхват на Binance.

Това обаче не е първият път, в който се обявява нова цифрова борса в Малта. По-рано миналия месец инвестиционната платформа Neufund и полският крипто обмен Bitbay обявиха подобно споразумение с Малтийската фондова борса.

В отговор на пресконференция след подписването на споразумението, Скиклуна описва технологията като революционна и твърди, че тя ще промени света. Той каза, че Малта няма да подмине възможността, като настоява, че би било "ненормално" да не се установи в тази област.

Подобно на много други нови технологии, блокчейн и криптовалутите не са без своите рискове, признава Скиклуна.

"Това не е извинение, за да го изпуснем и то да бъде преввзето от други", каза министърът, подчертавайки, че Малта предприема "разумния път".


Скиклуна заяви, че MSX PLC, дъщерното дружество за дигитални активи и финтех на Малтийската фондова борса, е било създадено специално за такива начинания.


Той каза, че този вид услуга се вписва добре в малка отворена икономика като тази на Малта.

Министърът също така подчерта необходимостта от прозрачност и ефективни мерки за борба с прането на пари, както и за зачитане на правата на потребителите. Той обясни, че разликата между Малта и други юрисдикции е, че тя е признала, че новата технология се нуждае от нови правила.

Що се отнася до новото законодателство на Малта в областта на DLT(digital ledger technologies), Скиклуна каза, че някои от най-добрите юридически мозъци са похвалили подходът на Малта към новия сектор.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Crypto.com с регулаторно одобрение от Малта

Според съобщение от 24-ти ноември Органът за финансови услуги на Малта, или MFSA, е дал принципно одобрение на Crypto.com за два финансови лиценза: 'Лиценз за Финансова Институция' и 'Лиценз за Виртуа...
НОЕ. 28, 2020 23:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето колко Биткойн са изкопали Bitfarms през третото тримесечие

От юли до септември Bitfarms добиват 535 BTC при $7500 за монета. За сравнение, компанията е добила 815 BTC през второто тримесечие при средна цна от $5075.Вината е на халвингаКомпанията също завърши ...
НОЕ. 27, 2020 23:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Сатоши Накамото предполагаемо е създал Биткойн в Лондон

Няколко фактора сочат, че псевдонимният създател на Биткойн е действал от столицата на Обединеното кралство. Това се базира на стила на писане на Накамото, модела на дейност и съдържанието на генезисн...
НОЕ. 27, 2020 14:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Търговският обем на Binance поставя нови рекорди

Биткойн е в рамките на $1,000 от най-високата си цена от $19,891, отчетена през декември 2017 г., търговията на крипто борсата Binance също достига нови висоти, с обем от над 37 милиарда долара през п...
НОЕ. 25, 2020 16:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света