НАЧАЛО Други

Binance си партнира с Малтийската фондова борса да стартира нов крипто обмен

СЕП. 12, 2018 18:38 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Binance си партнира с Малтийската фондова борса да стартира нов крипто обмен

Binance, най-голямият крипто обмен в света по дневен обем на търговията, обяви партньорство с Малтийската фондова борса за стартиране на нов дигитален обмен, специално за търговия със секюрити токени.

 


Споразумението бе подписано във вторник чрез меморандум за разбирателство между председателя на MSE Джоузеф Портели и главния финансов директор на Binance Уеи Жу.


Професор Едуард Скиклуна, министър на финансите на Малта, също присъстваше. Скиклуна е отсъствала от блокчейн и крипто сцената в Малта, която обикновено е прерогатив на енергичния министър Силвио Шембри.

Новата платформа за търговия ще се възползва от 26-годишния опит на фондовата борса да функционира като регулирана фондова борса, със съответното регулаторно съответствие, като същевременно се опира на бизнес модела и глобалния обхват на Binance.

Това обаче не е първият път, в който се обявява нова цифрова борса в Малта. По-рано миналия месец инвестиционната платформа Neufund и полският крипто обмен Bitbay обявиха подобно споразумение с Малтийската фондова борса.

В отговор на пресконференция след подписването на споразумението, Скиклуна описва технологията като революционна и твърди, че тя ще промени света. Той каза, че Малта няма да подмине възможността, като настоява, че би било "ненормално" да не се установи в тази област.

Подобно на много други нови технологии, блокчейн и криптовалутите не са без своите рискове, признава Скиклуна.

"Това не е извинение, за да го изпуснем и то да бъде преввзето от други", каза министърът, подчертавайки, че Малта предприема "разумния път".


Скиклуна заяви, че MSX PLC, дъщерното дружество за дигитални активи и финтех на Малтийската фондова борса, е било създадено специално за такива начинания.


Той каза, че този вид услуга се вписва добре в малка отворена икономика като тази на Малта.

Министърът също така подчерта необходимостта от прозрачност и ефективни мерки за борба с прането на пари, както и за зачитане на правата на потребителите. Той обясни, че разликата между Малта и други юрисдикции е, че тя е признала, че новата технология се нуждае от нови правила.

Що се отнася до новото законодателство на Малта в областта на DLT(digital ledger technologies), Скиклуна каза, че някои от най-добрите юридически мозъци са похвалили подходът на Малта към новия сектор.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Джак Дорси издаде първия си туит под формата на NFT

Публикуван от Дорси на 21-ви март 2006 г., туитът, който гласи "just setting up my twttr", вече е получил оферта за $88,888.88 от потребител, наречен "@ Crypto888crypto“.just setting up my twttr— jack...
МАР. 6, 2021 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Марк Кюбан инвестира неразкрита сума в NFT платформата Mintable

Фирмата написа в туйт, че се гордее, че Кюбан е инвеститор, а също така се възползва от възможността да наеме персонал в това, което вероятно е пряк резултат от инвестициите на Кюбан и нарастващото тъ...
МАР. 5, 2021 15:48 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-голямата верига киносалони в Тайланд приема Биткойн

Според доклад от четвъртък на местната информационна агенция Siam Rath, Major Cineplex обяви стартирането на пилотния си проект за плащане с криптовалута в подкрепа на иновациите и новите технологии.З...
МАР. 5, 2021 18:14 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Crypto.com заделя $200 милиона за инвестиране в крипто стартъпи

Обявено на 4-ти март, новото венчър предприятие, наречено Crypto.com Capital, бе пуснато, за да ускори растежа на крипто стартъпите и да ускори растежа на индустрията като цяло, се казва в прессъобщен...
МАР. 5, 2021 08:48 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света