НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Binance са в готовност да представят своя първи стейбълкойн

ЮНИ. 7, 2019 11:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Binance са в готовност да представят своя първи стейбълкойн

Най-голямата крипто борса Binance ще започне да издава свои собствени стабилните токени в близките два месеца.


Главният финансов директор на Binance, Уей Джоу каза пред Bloomberg, че борсата ще започне да издава свои собствени стейбълкойни „в рамките на oт няколко седмици до месец или два“, с цел да се осигури достъпност до стабилните токени за повече валути.

Първият стейбълкойн на борсата, наречен "Binance GBP", ще бъде деноминиран и 100% фиксиран към британския паунд. Джоу също разкри, че Binance ще печели пари чрез лихви от фиатни депозити, както при eos -blockcheina/" target="_blank" rel="noopener noreferrer">Tether (USDT).

Освен Binance GBP, борсата планира да въведе редица други стабилни токени, подкрепени от други валути, с изключение на американския долар. Обяснявайки решението на компанията, Джоу каза, че "от гледна точка на потребителите само определени части от света използват долара. Останалите използват други валути и смятаме, че това трябва да бъде отразено и в стабилните токени".

Teзи активи се предполага, че ще намалят пазарния дял на Tether в Binance, който в момента е над 50% от общия обем на стейбълкойни в борсата.

Новината за тестване на BGBPtron g>, първоначално бе споделена на 4 юни, когато Twitter потребителят CryptosBatman забеляза, че „$BGBP“ се появи на платформата Binance. Главният изпълнителен директор на Binance, Чанпен Джао впоследствие коментира публикацията, потвърждавайки, че наистина се разработва стабилен токен.

Китайските крипто борси осигуряват 60% от цялата USDT търговия в световен мащаб. Това са над $10 милиарда от началото на 2019 година, за разлика от САЩ, които отчитат само $450 милиона.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Ето какво може да следва за Биткойн, Етериум и Solana

Псевдонимният крипто анализатор Pentoshi пише на своите 475,500 последователи в Twitter, че макар да е с мечи възгледи за BTC, той очаква активът да отскочи, преди да продължи своята корекция.“BTC. [П...
ЯНУ. 19, 2022 17:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Кои криптовалути отбелязаха най-големи печалби през 2021 г.?

2022 година започна с обща пазарна капитализация от $2.2 трилиона. И все пак разговорите за инфлационен натиск и покачване на лихвите удариха силно, което предизвика разпродажба, която избута капитали...
ЯНУ. 19, 2022 12:29 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance унищожи над 1.68 милиона BNB при последното си изгаряне

Изгорените токени струват близо $800 милиона по текущи цени, но действителната сума в долари на изгарянето не е известна, тъй като Binance наскоро внедри нова система за изгарянето на BNB.До миналия м...
ЯНУ. 19, 2022 11:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо Cardano достигна 3-седмичен максимум

Цената на ADA, родната криптовалута на блокчейна Cardano, се покачи до дневен връх от $1.63 в понеделник, най-високата си стойност от 27-ми декември, според данни от CoinMarketCap.Оттогава токенът лек...
ЯНУ. 19, 2022 10:06 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света