НАЧАЛО Други

Binance с първата децентрализирана банка, собственост на инвеститорите

ЮЛИ. 13, 2018 09:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Binance с първата децентрализирана банка, собственост на инвеститорите

Binance "циментира" основите за първата банка, изцяло собственост на инвеститорите в криптовалути.


Водещата крипто борса заяви, че иска одобрение от регулаторите в Малта, според Bloomberg. Банката ще бъде предмет на финансовите разпоредби на Европейския съюз.

"Организаторите казват, че проектът, базиран на блокчейн системи, ще се опита да превърне Founders Bank в първата децентрализирана банка в света, която да е собственост на обществото, при условие че получи необходимите разрешителни.

Инвестицията на Binance е първата стъпка към предлагането, което Founders Bank ще извърши чрез базираната на блокчейн борса за събиране на средства Neufund, като издава собствени "юридически задължаващи equity (букв. безпристрастни) токени".

Според Binance, токен продажбата на проекта "ще бъде извършена по немски регламенти в сътрудничество с една от най-големите европейски фондови борси по-късно тази година. "Binance ще има пет процента от акциите си в банката, заедно с други инвеститори в крипто пространството. Текущата pre-money оценка на предприятието е 155 млн. долара.

Новините следват поредица от закони за защита на криптовалутите в Малта, предназначени да стимулират бизнеса, базиран на блокчейн, в страната.

В изявление Binance твърди, че законодателството създава "плодородна среда за блокчейн компании и изчиства несигурността около пазара на децентрализираните активи".

Binance реши да се премести в Малта, след като бе подложен на натиск от японските регулатори през март. Компанията планира да стартира децентрализирана борса в островната държава по-късно тази година.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

България проучва възможности за крипто плащания

Василев заяви, че продължават разговорите с играчите на крипто индустрията, както и с централната банка. Министърът, който отказа да даде повече подробности, затвори вратата за възможността страната д...
ЯНУ. 24, 2022 22:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Twitter стартира проверка на NFT профилни снимки

Разбира се, може да “притежавате” тази анимационна маймуна в снимката на вашия профил, в смисъл, че токенът е прикрепен към вашия Етериум адрес в леджъра – но какво пречи на някой просто да щракне с д...
ЯНУ. 24, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Google Pay наема бивш изпълнителен директор на PayPal за разширяване на крипто услугите

Според Bloomberg, Google Pay, един от водещите цифрови портфейли за плащания, е наел бившия изпълнителен директор на Paypal Арнолд Голдбърг, в опит да разшири и ускори своите крипто операции.Google на...
ЯНУ. 24, 2022 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Майкъл Новограц предложи облог за $1 милион на Биткойн критика Питър Шиф

Новограц предложи на най-знаменитият Биткойн критик облог за $1 милион спрямо често повтаряното предсказание на Шиф, че пазарът на криптовалути ще се срине.Крипто магнатът залага, че Биткойн ще се тър...
ЯНУ. 23, 2022 21:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света