НАЧАЛО Други

Binance с първата децентрализирана банка, собственост на инвеститорите

ЮЛИ. 13, 2018 09:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Binance с първата децентрализирана банка, собственост на инвеститорите

Binance "циментира" основите за първата банка, изцяло собственост на инвеститорите в криптовалути.


Водещата крипто борса заяви, че иска одобрение от регулаторите в Малта, според Bloomberg. Банката ще бъде предмет на финансовите разпоредби на Европейския съюз.

"Организаторите казват, че проектът, базиран на блокчейн системи, ще се опита да превърне Founders Bank в първата децентрализирана банка в света, която да е собственост на обществото, при условие че получи необходимите разрешителни.

Инвестицията на Binance е първата стъпка към предлагането, което Founders Bank ще извърши чрез базираната на блокчейн борса за събиране на средства Neufund, като издава собствени "юридически задължаващи equity (букв. безпристрастни) токени".

Според Binance, токен продажбата на проекта "ще бъде извършена по немски регламенти в сътрудничество с една от най-големите европейски фондови борси по-късно тази година. "Binance ще има пет процента от акциите си в банката, заедно с други инвеститори в крипто пространството. Текущата pre-money оценка на предприятието е 155 млн. долара.

Новините следват поредица от закони за защита на криптовалутите в Малта, предназначени да стимулират бизнеса, базиран на блокчейн, в страната.

В изявление Binance твърди, че законодателството създава "плодородна среда за блокчейн компании и изчиства несигурността около пазара на децентрализираните активи".

Binance реши да се премести в Малта, след като бе подложен на натиск от японските регулатори през март. Компанията планира да стартира децентрализирана борса в островната държава по-късно тази година.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Банка финансира NFT проект с близо $700 милиона

Sorare успяха да изградят платформа за фентъзи футбол, базирана на NFT, в която всяка дигитална карта е регистрирана като уникален токен в блокчейна на Етериум. Играчите могат да купуват и продават ка...
СЕП. 23, 2021 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SushiSwap отричат да има заплаха за потребителските средства

Според доклади на различни медии, хакерът е заявил, че е идентифицирал уязвимост, която касае потребителски средства на стойност над $1 милиард, заявявайки, че информацията е станала публично достъпна...
СЕП. 23, 2021 14:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Федералният резерв скоро ще сподели значително проучване

Федералният резерв на САЩ ще публикува своя доклад за CBDC (дигитални валути на централни банки), според председателя на Фед, Джером Пауъл, който проведе пресконференция на 22-ри семптември.Пауъл иска...
СЕП. 23, 2021 13:52 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

NFT стартъпът Dapper Labs набира $250 милиона

Coatue Ventures водеше кръга с участието на съществуващите инвеститори a16z, GV (по-рано Google Ventures) и Version One Ventures. Нови инвеститори, включително BOND, фирма за рисков капитал, и GIC, си...
СЕП. 23, 2021 10:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света