НАЧАЛО Други

Binance с блокчейн благотворителна кампания

ДЕК. 20, 2018 19:06 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Binance с блокчейн благотворителна кампания

Нови канали за събиране на средства за благотворителност, базирани на блокчейн, бяха отворени от подразделението на топ крипто борсата в света Binance - Binance Charity Foundation (BCF).


Новата програма се провежда в подкрепа на пациенти с терминално заболяване и деца в неравностойно положение в Малта и Гозо. Новината бе споделена на 19 декември.

Наречен "2018 L-Istrina Campaign", новият канал ще събере средства в помощ на националната благотворителна организация на Малта (Malta Community Chest Fund - MCCFF), която работи за подобряване на живота на малтийци и жители на Гозо, както и техните семейства, които са засегнати от болест или икономическа уязвимост. Услугите на фондацията обхващат медицинска помощ, консултаций, финансиране, социално подпомагане и пакети за грижи.Резултат с изображение за charity

Новият канал за набиране на средства таргетира еквивалентен брой за тази инициатива. Записани на блокчейн, даренията във фонда са напълно проследими.

MCCFF по-нататък обеща да публикува месечни актуализации, оповестяващи броя на бенефициентите до момента, формата на помощта, която им е била предложена и разбор на разходите в различните категории за подкрепа на кампанията.

Според прессъобщението, Binance, както и децентрализираният интернет проект TRON , са поели ангажимент да дарят крипто на стойност $100 000 на фонда. Общата сума на даренията ще бъде съобщена по време на 12-часова международнa телевизионна кампания на L-Istrina, която все още не е съобщена.

Чанпeнг Джао (CZ), главен изпълнителен директор и основател на Binance, коментира, че "с блокчейн технологията можем да разрешим проблема с прозрачността в благотворителността", като по този начин създадем повече доверие и участие в благотворителните инициативи.


Президентът на Малта, Мари Луиз Колейро Прека, реагира положително на платформата за дарения, задвижвана от блокчейн, като заяви, че може да позволи на компаниите в пространството да изразят своите "солидни ценности за корпоративна социална отговорност и ефективно да покажат как иновативната блокчейн технология може да се използва за социални облаги".

Binance представи платформата си за дарeния на благотворителни организации през октомври тази година с първоначална инициатива за набиране на средства за жертвите на наводненията и свлачищата в Източна Уганда. Платформата подкрепя даренията в Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и родния токен на борсата, Binance Coin (BNB). По време на старта на платформата, фондация Tron обеща дарение от $3 милиона на BCF.

През септември тази година Ripple стартира собствена официална програма за социално въздействие, наречена "Ripple for Good", която обединява $25 милиона от фирмата заедно с $80 милиона дарения за инвестиции в проекти, насочени към образование и финансово приобщаване.

Другите големи благотворителни инициативи в крипто пространството тази година включват и инициативата с нестопанска цел GiveCrypto.org, стартирана от главния изпълнителен директор на Coinbase, Брайън Армстронг, през юни тази година. Също така има и още една известна платформа за биткойн дарения, чийто собственик е българина Владислав Драмалиев - BitHope.org.

В момента Binance е най-голямата крипто борса в света, като надхвърля $1,1 милиарда в обема на търговията в рамките на 24 часа преди съобщението за пресата.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

SkyBridge събира $100 милиона за Algorand фонд - подава документи за ETF крипто компания

В разговор пред CNBC основателят на SkyBridge и бившият директор по комуникациите на Белия дом Антъни Скарамучи заяви, че фирмата е събрала над $100 милиона за наскоро обявения Algorand фонд. Той доба...
СЕП. 16, 2021 20:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво да очакваме от крипто пазара до края на 2021 година?

В ново интервю за Real Vision Finance Пал казва, че очаква Биткойн и крипто пазарите да претърпят значителен подем до края на годината.“Най-общо казано, последното тримесечие на годината е, когато идв...
СЕП. 16, 2021 19:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Cardano загатва за значителни партньорства в бъдеще

Негативната страна на крипто общността изрази съмнение дали това изобщо ще се случи, камо ли да се случи навреме. Независимо от това, с този основен момент, който вече официално мина, вниманието се на...
СЕП. 16, 2021 17:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC ще приемат плащания в Етериум, Лайткойн и Биткойн Кеш

AMC Theaters, най-голямата верига киносалони в света, обяви, че ще приема повече криптовалути като метод на плащане до края на 2021 г. Криптовалутите, които ще поддържа, включват Биткойн, Етериум, Лай...
СЕП. 16, 2021 16:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света