НАЧАЛО Други

Binance разглежда Франция като потенциално седалище за компанията

НОЕ. 15, 2021 16:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Binance разглежда Франция като потенциално седалище за компанията

След години без постоянно седалище, Binance се обърна към Франция като крайна дестинация. Чанпен Джао, основателят на борсата, казва, че страната ще бъде „естествен избор“ за централен офис.

Vive La France


Чанпен Джао, главен изпълнителен директор на Binance, разкри, че Франция ще бъде идеална централа за крипто борсата, която до голяма степен е приела децентрализиран статут. Той разкри това в интервю за френския вестник Les Echos през седмицата, където също разкри актуалните си въпроси в екосистемата на криптовалутите.


Когато го попитаха за плановете му за централен офис в Европа, Джао отговори утвърдително. Той посочи нарастващия регулаторен натиск като налагащ създаването на местни, регионални и глобални офиси.


"Във възможно най-скоро време Франция ще бъде естествен избор за регионален, а може би и глобален централен офис", каза той.


Преди да създаде офис, Джао отбеляза, че непосредственото предизвикателство за платформата е получаването на местни разрешения. Той разкри, че борсата вече е в преговори с регулаторите и е оптимист, че одобрението може да бъде дадено в рамките на 6-12 месеца. Джао добави, че регулаторите са "много взискателни" и се грижат борсата да отговаря на всички изисквания.


Пътищата на Binance и Франция са се пресичали в миналото, след като борсата обяви фонд от 100 милиона евро за развитие на френската крипто екосистема. Чанпен Джао даде обобщение на начина, по който фондът ще бъде изплатен с 50% заделени средства за изследователски цели. Той добави, че около 20% ще отидат за местни крипто инвестиции, докато други 20% ще бъдат за "образование и спонсорство".


Решението на борсата да се обърне към Франция учуди много хора, защото едва миналия месец Чанпен Джао загатна, че Ирландия е част от плановете за създаване на глобален щаб.


Армията на бившите регулатори


Намеците на Binance за потенциална глобална централа служат като начин да се справи с нарастващия натиск, пред който е изправена от регулаторите по целия свят. Борсата също започна да наема много нови служители, като подкрепи редиците си с бивши правителствени агенти, за да помогне за подобряване на имиджа си пред регулаторите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Пазарът на криптовалути се разраства с безпрецедентна скорост


През август Чанпен Джао заяви, че неговият основен приоритет е да наеме повече хора с опит в регулация. Миналия месец Нилс Андерсен-Роайд, бивш агент на Европол, се присъедини към борсата като член на екипа за одит и разследване.


Тигран Гамбарян, бивш агент на IRS, стана вицепрезидент на глобалното разузнаване и разследвания, докато Грег Монахан, бивш криминален следовател на Министерството на финансите на САЩ, сега е глобален директор по докладите за пране на пари.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Други новини

България проучва възможности за крипто плащания

Василев заяви, че продължават разговорите с играчите на крипто индустрията, както и с централната банка. Министърът, който отказа да даде повече подробности, затвори вратата за възможността страната д...
ЯНУ. 24, 2022 22:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Twitter стартира проверка на NFT профилни снимки

Разбира се, може да “притежавате” тази анимационна маймуна в снимката на вашия профил, в смисъл, че токенът е прикрепен към вашия Етериум адрес в леджъра – но какво пречи на някой просто да щракне с д...
ЯНУ. 24, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Google Pay наема бивш изпълнителен директор на PayPal за разширяване на крипто услугите

Според Bloomberg, Google Pay, един от водещите цифрови портфейли за плащания, е наел бившия изпълнителен директор на Paypal Арнолд Голдбърг, в опит да разшири и ускори своите крипто операции.Google на...
ЯНУ. 24, 2022 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Майкъл Новограц предложи облог за $1 милион на Биткойн критика Питър Шиф

Новограц предложи на най-знаменитият Биткойн критик облог за $1 милион спрямо често повтаряното предсказание на Шиф, че пазарът на криптовалути ще се срине.Крипто магнатът залага, че Биткойн ще се тър...
ЯНУ. 23, 2022 21:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света