НАЧАЛО Други

Binance обмисля взимането на лиценз за работа в Дубай

март 15, 2022 16:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance обмисля взимането на лиценз за работа в Дубай

Binance Holdings Ltd. в момента обсъжда лиценз за дейност в Дубай, като по този начин може да засили присъствието си в Близкия изток.

Това съобщи за първи път Bloomberg, цитирайки “запознато с въпроса” лице.

Binance очаква акредитация за работа като доставчик на услуги в “свободната зона” на Световния търговски център на Дубай възможно най-скоро. Това идва, след като ЕС изясни, че крипто “попада под санкциите, наложени от тях срещу Русия и Беларус”.

Наскоро страната прие нов закон относно управлението на различни виртуални активи.

Шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум се опитва да тласне напред арабската държава като водещ глобален крипто център.

Яснотата на регулаторите е толкова важна. Този нов закон за виртуални активи в Дубай е страхотна стъпка напред”, каза главният изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао в ретуит на Шейх Мохамед относно бъдещето на града в крипто.

През декември миналата година Binance подписа споразумение със Световния търговски център на Дубай (DWTCA) за разработването и утвърждаването му като глобален център за различни виртуални глобални активи.

Този орган ще наблюдава издаването и търговията с виртуални активи и компаниите, предоставящи крипто услуги, първо ще трябва да получат неговото одобрение.

Освен това новият регулаторен орган ще “наблюдава транзакциите и ще предотвратява манипулирането на цените на виртуалните активи”.

Дубай предприема проактивна позиция по отношение на крипто активите от няколко години. Например, Дубайският международен финансов център създаде “Блокчейн Съда” през 2018 г.

Приветстваме това важно развитие”, каза в изявление Ричард Тенг, ръководител на MENA за Binance.

“Продължаваме да работим в тясно сътрудничество с DWTC, за да помогнем за установяване на Дубай като световна класа и прогресивна крипто регулаторна среда.”

Прочети Още: ЕС отхвърли законопроектът, застрашаващ Биткойн

Компанията е основана в Китай, но все още не е създала глобална база. През последните месеци ръководителите на Binance проведоха разговори с регулаторите в ОАЕ за потенциална централа в страната.

ОАЕ е третият по големина крипто пазар в Близкия изток, след Турция и Ливан, с обем на транзакциите от около $26 милиарда, според данни от Chainalysis, събирани от юли 2020 г. до юни 2021 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Crypto.com получи разрешение за работа във Франция

Борсата за криптовалути Crypto.com получи регулаторно одобрение да работи като доставчик на услуги за дигитални активи (DASP) във Франция.

септември 29, 2022 9:11 1 мин. четене

Криптовалутите възпрепятстват ЕЦБ, твърди Лагард

Председателят на Европейската централна банка Кристин Лагард продължава да изразява загриженост относно растежа на криптовалутите и тяхната заплаха за традиционната банкова система.

септември 28, 2022 19:35 1 мин. четене

Китайски университет въвежда магистър по метавселена

Съобщава се, че университетът в Нанкин, Китай, е открил една от първите специалности в страната, която се фокусира върху знания, свързани с метавселената.

септември 28, 2022 17:39 1 мин. четене

Galaxy Digital ще предлага пазарни данни чрез Chainlink

Galaxy Digital, компания за финансови услуги и управление на инвестиции, се обедини с Chainlink Labs, за да предостави данни за цените на криптовалутите в блокчейн мрежите и децентрализираните приложения (dApps).

септември 28, 2022 15:44 1 мин. четене