НАЧАЛО Регулации

Binance и Kraken може би оперират незaконно в Ню Йорк

СЕП. 20, 2018 15:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Binance и Kraken може би оперират незaконно в Ню Йорк

Според генералния прокурор на Ню Йорк, три крипто обмена, а именно Binance, Kraken и Gate.io, може да са в нарушение на регулациите за цифрови валути в държавата.


Новият доклад на Инициативата за интегритет на виртуалните пазари от Нюйоркската прокуратура разкрива, че три борси за криптовалути, а именно Binance, Gate.io и Kraken, са били отнесени към Департамента по финансови услуги за потенциално нарушение на съществуващите разпоредби управляващи виртуални валути.

Както съобщи Bitcoinist по този въпрос, докладът установи, че на много от платформите липсват необходимите политики, за да се гарантира финансовата сигурност на техните клиенти на дребно:
Много платформи за виртуални валута не разполагат с необходимите политики и процедури, за да гарантират справедливостта, целостта и сигурността на своя обмен. [...] Повечето платформи изглежда се грижат за професионални, автоматизирани търговци, като на много места, се предлага специално ценообразуване и други характеристики на тези търговци, оставяйки дребните потребителите в неравностойно положение.

През април вече бившият главен прокурор на Ню Йорк Ерик Шнайдерман подкани 13 крипто обмена да предоставят информация за техните операции, предпазни мерки срещу манипулиране на пазара и измами, вътрешен контрол и т.н.

Девет от тях са отговорили, а останалите четири - включително Binance, Kraken и Gate.io - твърдят, че не позволяват търговия в щата.

Докладът посочва:
Клиентите трябва да са наясно, че платформите, които са отказали да участват в инициативата на OAG (Binance, Gate.io, Huobi и Kraken), не могат да разкриват всички видове поръчки, предлагани на определени търговци, някои от които могат да предпочитат тези търговци за сметка на други , и в резултат на това, търговията на други клиенти на тези места би могла да бъде отрицателно засегната.

През април изпълнителният директор на Kraken, Джеси Пауъл, отказа да предостави на регулаторите всякаква информация, като нарече искането им "обидно".

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Канадски политик обяви подкрепата си за Биткойн преди федералните избори в страната

В туит от миналата седмица Берние заяви, че криптовалутите са "друг нов и иновативен начин“ за противодействие на централните банки, които според него "унищожават парите и икономиката ни". Канадският ...
СЕП. 20, 2021 11:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Регулаторите в Тексас и Ню Джърси погват Celsius Network

В същото време Бюрото по ценни книжа на Ню Джърси нареди на платформата да спре да предлага и продава криптовалутни продукти, върху които се печелят лихви.Според декларация от 17-ти септември регулато...
СЕП. 19, 2021 18:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

60 борси за криптовалути ще бъдат закрити в Южна Корея

За да продължат дейността си в страната, борсите трябва да се проверят в звеното за финансово разузнаване преди 24-ти септември и да предоставят сертификат за сигурност от агенцията за интернет сигурн...
СЕП. 17, 2021 18:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance прави сериозна стъпка, за да успокои регулаторите

Чанпен “CZ” Джао, основател и главен изпълнителен директор на Binance, разкри плановете на борсата да има щаб централа на определено място.В стремежа си да бъде по-законово съвместим, Binance ще се от...
СЕП. 16, 2021 21:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света