НАЧАЛО Регулации

Binance и Kraken може би оперират незaконно в Ню Йорк

СЕП. 20, 2018 15:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Binance и Kraken може би оперират незaконно в Ню Йорк

Според генералния прокурор на Ню Йорк, три крипто обмена, а именно Binance, Kraken и Gate.io, може да са в нарушение на регулациите за цифрови валути в държавата.

 


Новият доклад на Инициативата за интегритет на виртуалните пазари от Нюйоркската прокуратура разкрива, че три борси за криптовалути, а именно Binance, Gate.io и Kraken, са били отнесени към Департамента по финансови услуги за потенциално нарушение на съществуващите разпоредби управляващи виртуални валути.

Както съобщи Bitcoinist по този въпрос, докладът установи, че на много от платформите липсват необходимите политики, за да се гарантира финансовата сигурност на техните клиенти на дребно:
Много платформи за виртуални валута не разполагат с необходимите политики и процедури, за да гарантират справедливостта, целостта и сигурността на своя обмен. [...] Повечето платформи изглежда се грижат за професионални, автоматизирани търговци, като на много места, се предлага специално ценообразуване и други характеристики на тези търговци, оставяйки дребните потребителите в неравностойно положение.

През април вече бившият главен прокурор на Ню Йорк Ерик Шнайдерман подкани 13 крипто обмена да предоставят информация за техните операции, предпазни мерки срещу манипулиране на пазара и измами, вътрешен контрол и т.н.

Девет от тях са отговорили, а останалите четири - включително Binance, Kraken и Gate.io - твърдят, че не позволяват търговия в щата.

Докладът посочва:
Клиентите трябва да са наясно, че платформите, които са отказали да участват в инициативата на OAG (Binance, Gate.io, Huobi и Kraken), не могат да разкриват всички видове поръчки, предлагани на определени търговци, някои от които могат да предпочитат тези търговци за сметка на други , и в резултат на това, търговията на други клиенти на тези места би могла да бъде отрицателно засегната.

През април изпълнителният директор на Kraken, Джеси Пауъл, отказа да предостави на регулаторите всякаква информация, като нарече искането им "обидно".

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Някои руски власти ще трябва да продадат криптовалутите си до април

Има поне две други правни инициативи, изискващи от руските държавни служители да декларират или дори да се отърват от своите криптовалути през 2021 г.На 10-ти декември 2020 г. руският президент Владим...
ЯНУ. 24, 2021 19:50 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бивш съветник на Ripple е новия контролер на валутата на САЩ

Бившият съветник на Ripple и служител на Министерството на финансите на САЩ Майкъл Бар е подготвен да стане следващият контролер на валутата в САЩ, се казва в доклад на Wall Street Journal. Бар беше с...
ЯНУ. 22, 2021 19:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джо Байдън замрази противоречив законопроект на FinCEN

Това включва спорното предложение за крипто портфейли на FinCEN.Байдън натисна пауза46-ият президент на САЩ Джо Байдън реши да замрази всички нови и чакащи регулации в деня си на встъпване в длъжност....
ЯНУ. 21, 2021 21:16 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Дубай искат да въведат регулации за криптовалутите

DFSA планира да въведе регулаторна рамка за различни дигитални активи като част от своя бизнес план за 2021–2022 г., публикуван на 18 януари.Според DFSA, предстоящата крипто рамка ще разшири допълните...
ЯНУ. 20, 2021 15:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света