НАЧАЛО Регулации

Binance и Kraken може би оперират незaконно в Ню Йорк

СЕП. 20, 2018 15:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Binance и Kraken може би оперират незaконно в Ню Йорк

Според генералния прокурор на Ню Йорк, три крипто обмена, а именно Binance, Kraken и Gate.io, може да са в нарушение на регулациите за цифрови валути в държавата.


Новият доклад на Инициативата за интегритет на виртуалните пазари от Нюйоркската прокуратура разкрива, че три борси за криптовалути, а именно Binance, Gate.io и Kraken, са били отнесени към Департамента по финансови услуги за потенциално нарушение на съществуващите разпоредби управляващи виртуални валути.

Както съобщи Bitcoinist по този въпрос, докладът установи, че на много от платформите липсват необходимите политики, за да се гарантира финансовата сигурност на техните клиенти на дребно:
Много платформи за виртуални валута не разполагат с необходимите политики и процедури, за да гарантират справедливостта, целостта и сигурността на своя обмен. [...] Повечето платформи изглежда се грижат за професионални, автоматизирани търговци, като на много места, се предлага специално ценообразуване и други характеристики на тези търговци, оставяйки дребните потребителите в неравностойно положение.

През април вече бившият главен прокурор на Ню Йорк Ерик Шнайдерман подкани 13 крипто обмена да предоставят информация за техните операции, предпазни мерки срещу манипулиране на пазара и измами, вътрешен контрол и т.н.

Девет от тях са отговорили, а останалите четири - включително Binance, Kraken и Gate.io - твърдят, че не позволяват търговия в щата.

Докладът посочва:
Клиентите трябва да са наясно, че платформите, които са отказали да участват в инициативата на OAG (Binance, Gate.io, Huobi и Kraken), не могат да разкриват всички видове поръчки, предлагани на определени търговци, някои от които могат да предпочитат тези търговци за сметка на други , и в резултат на това, търговията на други клиенти на тези места би могла да бъде отрицателно засегната.

През април изпълнителният директор на Kraken, Джеси Пауъл, отказа да предостави на регулаторите всякаква информация, като нарече искането им "обидно".

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Европейският съюз предлага цялостна регулаторна рамка за криптовалутите

Потвърждавайки доклад от миналата седмица, Европейската комисия предложи в четвъртък законодателство, което ще превърне криптовалутите в регулиран финансов инструмент.Наречен "Регламент за пазарите на...
СЕП. 25, 2020 22:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Венецуела легализира копаенето на крипто, но има уловка

Според местния новинарски уебсайт CriptoNoticias, новият указ е одобрен от Йоселит Рамирез, ръководител на 'Националния надзор на крипто активите и свързаните с тях дейности' (SUNACRIP) на Венецуела. ...
СЕП. 25, 2020 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

В Русия предлагат нови изисквания за данъчното облагане на крипто

Сега министерството иска да въведе наказателна отговорност за недеклариране на данъци върху крипто, включително затвор до три години.Според доклад на "Комерсант" от 24-ти септември, министерството пре...
СЕП. 24, 2020 17:42 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Масовото приемане на криптовалутите в Африка се засилва значително

Експлозивният растеж, обаче, привлече вниманието на финансовите регулатори в Африка, прoбуждайки опасения, че бързането с въвеждането на строг надзор може да потуши иновациите в местната крипто индуст...
СЕП. 23, 2020 16:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света