НАЧАЛО Регулации

Binance и Kraken може би оперират незaконно в Ню Йорк

СЕП. 20, 2018 15:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Binance и Kraken може би оперират незaконно в Ню Йорк

Според генералния прокурор на Ню Йорк, три крипто обмена, а именно Binance, Kraken и Gate.io, може да са в нарушение на регулациите за цифрови валути в държавата.

 


Новият доклад на Инициативата за интегритет на виртуалните пазари от Нюйоркската прокуратура разкрива, че три борси за криптовалути, а именно Binance, Gate.io и Kraken, са били отнесени към Департамента по финансови услуги за потенциално нарушение на съществуващите разпоредби управляващи виртуални валути.

Както съобщи Bitcoinist по този въпрос, докладът установи, че на много от платформите липсват необходимите политики, за да се гарантира финансовата сигурност на техните клиенти на дребно:
Много платформи за виртуални валута не разполагат с необходимите политики и процедури, за да гарантират справедливостта, целостта и сигурността на своя обмен. [...] Повечето платформи изглежда се грижат за професионални, автоматизирани търговци, като на много места, се предлага специално ценообразуване и други характеристики на тези търговци, оставяйки дребните потребителите в неравностойно положение.

През април вече бившият главен прокурор на Ню Йорк Ерик Шнайдерман подкани 13 крипто обмена да предоставят информация за техните операции, предпазни мерки срещу манипулиране на пазара и измами, вътрешен контрол и т.н.

Девет от тях са отговорили, а останалите четири - включително Binance, Kraken и Gate.io - твърдят, че не позволяват търговия в щата.

Докладът посочва:
Клиентите трябва да са наясно, че платформите, които са отказали да участват в инициативата на OAG (Binance, Gate.io, Huobi и Kraken), не могат да разкриват всички видове поръчки, предлагани на определени търговци, някои от които могат да предпочитат тези търговци за сметка на други , и в резултат на това, търговията на други клиенти на тези места би могла да бъде отрицателно засегната.

През април изпълнителният директор на Kraken, Джеси Пауъл, отказа да предостави на регулаторите всякаква информация, като нарече искането им "обидно".

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Турция забранява използването на криптовалути за разплащане

В доклада се посочва, че на доставчиците на платежни услуги също им е забранено да включват дигитални активи в своите бизнес модели "пряко или косвено“.Това се случва, след като PayPal направи съобщен...
АПР. 17, 2021 12:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Криптовалутите могат да бъдат таргетирани от регулаторите, според директора на Kraken

Редица служители - от министъра на финансите на САЩ Джанет Йелън до президента на Европейската централна банка Кристин Лагард - алармират за използването на Биткойн за пране на пари, финансиране на те...
АПР. 16, 2021 15:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Британците затягат мерките за бизнесите с криптовалути

Банки, бизнеси с крипто активи: "REP-CRIM"Политиката на регулатора се промени, тъй като принуждава бизнесите, които работят с дигитални активи, да подават доклади за финансови престъпления, за да помо...
МАР. 31, 2021 20:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Великобритания ще се фокусира върху регулация на стабилните монети

Глен направи своите коментари по време на изказване на конференция, организирана от City & Financial Global във вторник, предаде Reuters.За Глен решението на Великобритания да даде приоритет на ст...
МАР. 31, 2021 13:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света