НАЧАЛО Алткойни

Binance добавят стабилния токен подкрепен от Goldman Sachs

ноември 17, 2018 16:36 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance добавят стабилния токен подкрепен от Goldman Sachs

Водещата фирма за криптовалути Binance се превърна в най-новата борса, която да добави стабилния токен USDC.

В изявление обменът на криптовалути показа, че търговията на двойката USDC и Биткойн (USDC / BTC), както и двойката (USDC / BNB) ще започне на 17-ти ноември. Депозирането на стабилния токен, който е фиксиран в съотношение едно към едно с щатския долар обаче, вече е започнало.

USDC, който е ERC-20 токен в мрежата на Етериум, бе пуснат миналия месец от крипто борсата Coinbase и подкрепената от Goldman Sachs крипто фирма Circle. След стартирането той бе незабавно достъпна за покупка, продажба, изпращане или получаване на платформата Coinbase.

Освен че се стреми да замени монополистичното твърдение, че най-стария стабилен токен Tether (USDT) е основния с крипто екосистемата, Coinbase посочва по това време, че USDC ще допринесе за по-прозрачна финансова система по целия свят:

Предимството на базирания на блокчейн цифров долар като USDC е, че е по-лесно да се програмира, да се изпраща бързо, да се използва в dApps и да се съхранява локално от традиционните долари, базирани на банкови сметки. Ето защо го виждаме като важна стъпка към по-отворена финансова система. 

Разпространение

Според Консорциума CENTRE, който е основан от Circle и Coinbase, с цел да застане на върха в инициативите за развитие на инвестиции при стабилните токени на двете фирми, USDC вече е на разположение на многобройни борси в целия свят.

През последните няколко месеца, откакто стартира, USDC се оказа широко разпространен в цялата криптосфера и е достъпен в световен мащаб на борси, представлявайки десетки милиарди долари в обема на търговията, каза консорциума в публикация в Medium. Циркулиращото предлагане на USDC сега е повече от $148 милииона, а повече от 50 борси, протоколи, платформи, приложения и портфейли вече поддържат USDC.

Сред компаниите, които обявиха добавянето на стабилния токен по-рано тази седмица, са базираната в Япония Liquid и корейски базираната Korbit. По-рано през месеца, BitMart Exchange, разположен на Каймановите острови, обяви добавяне на USDC.

Топ 100 обмена

Октомври също видя няколко борси сред първите 10, които добавят USDC. Депозитите и тегленията на USDC стартираха на 17-ти октомври на Bit-Z, докато месецa приключи с CPDAX, (базирани в Южна Корея), които добавят USDC заедно с други стабилни токени като GUSD от Gemini Trust, PAX от Paxos Standard и TUSD от Trust Token.

Месец преди USDC да бъде добавен на DigiFinex на 27 септември, където бе съчетан с Tether – USDC / USDT. На 28 септември USDC бе включен в крипто борсата HotBit, където бе съчетан с ETH и BTC.

Други водещи крипто обмени, в които е добавен USDC, включват KuCoin, OKex и Poloniex.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Разглеждаме потенциала на Биткойн в коефициенти – ТАЗИ криптовалута е с коефициент 1.65 да скочи с 300%!

Феновете на спортните залози харесват коефициентите, защото предлагат ясна визия за това какви са шансовете едно събитие да се случи. И макар в крипто средите подобни неща да не са чак толкова ясни, то в тази статия решихме да ви покажем някои криптовалути, които могат да се развият доста добре при правилните обстоятелства.

юни 2, 2023 18:00 5 мин. четене

Avorak AI откри неактивен от 8 години Етериум портфейл, който премества огромни количества ETH

Avorak AI е уникална децентрализирана платформа, която използва изкуствен интелект (AI), за да предоставя прозрачни услуги с AI, използвани в различни сектори. Проектът има широк спектър от приложения, включително функциите за сигурност и алгоритмите за анализ.

юни 2, 2023 17:00 3 мин. четене

ChatGPT прогнозира цените на AIDoge и Tradecurve

Инвеститорите са склонни да проучват проекти с обещаващ ценови потенциал, тъй като крипто пазарът продължава да процъфтява. Две популярни опции са AiDoge (AI) и Tradecurve (TCRV), като сега TCRV е в етап на предварителна продажба.

юни 2, 2023 15:01 4 мин. четене

Крипто китовете раздвижват пазарите с транзакции за милиони долари

Напоследък на крипто пазара се наблюдава значително прехвърляне на средства, в което участват крипто търговци с дълбоки джобове.

юни 2, 2023 14:05 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.