НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Binance добавят стабилния токен подкрепен от Goldman Sachs

НОЕ. 17, 2018 16:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Binance добавят стабилния токен подкрепен от Goldman Sachs

Водещата фирма за криптовалути Binance се превърна в най-новата борса, която да добави стабилния токен USDC.


В изявление обменът на криптовалути показа, че търговията на двойката USDC и Биткойн (USDC / BTC), както и двойката (USDC / BNB) ще започне на 17-ти ноември. Депозирането на стабилния токен, който е фиксиран в съотношение едно към едно с щатския долар обаче, вече е започнало.

USDC, който е ERC-20 токен в мрежата на Етериум, бе пуснат миналия месец от крипто борсата Coinbase и подкрепената от Goldman Sachs крипто фирма Circle. След стартирането той бе незабавно достъпна за покупка, продажба, изпращане или получаване на платформата Coinbase.

Освен че се стреми да замени монополистичното твърдение, че най-стария стабилен токен Tether (USDT) е основния с крипто екосистемата, Coinbase посочва по това време, че USDC ще допринесе за по-прозрачна финансова система по целия свят:

Предимството на базирания на блокчейн цифров долар като USDC е, че е по-лесно да се програмира, да се изпраща бързо, да се използва в dApps и да се съхранява локално от традиционните долари, базирани на банкови сметки. Ето защо го виждаме като важна стъпка към по-отворена финансова система. 

Разпространение


Според Консорциума CENTRE, който е основан от Circle и Coinbase, с цел да застане на върха в инициативите за развитие на инвестиции при стабилните токени на двете фирми, USDC вече е на разположение на многобройни борси в целия свят.

"През последните няколко месеца, откакто стартира, USDC се оказа широко разпространен в цялата криптосфера и е достъпен в световен мащаб на борси, представлявайки десетки милиарди долари в обема на търговията", каза консорциума в публикация в Medium. "Циркулиращото предлагане на USDC сега е повече от $148 милииона, а повече от 50 борси, протоколи, платформи, приложения и портфейли вече поддържат USDC".

Сред компаниите, които обявиха добавянето на стабилния токен по-рано тази седмица, са базираната в Япония Liquid и корейски базираната Korbit. По-рано през месеца, BitMart Exchange, разположен на Каймановите острови, обяви добавяне на USDC.


Топ 100 обмена


Октомври също видя няколко борси сред първите 10, които добавят USDC. Депозитите и тегленията на USDC стартираха на 17-ти октомври на Bit-Z, докато месецa приключи с CPDAX, (базирани в Южна Корея), които добавят USDC заедно с други стабилни токени като GUSD от Gemini Trust, PAX от Paxos Standard и TUSD от Trust Token.

Месец преди USDC да бъде добавен на DigiFinex на 27 септември, където бе съчетан с Tether - USDC / USDT. На 28 септември USDC бе включен в крипто борсата HotBit, където бе съчетан с ETH и BTC.

Други водещи крипто обмени, в които е добавен USDC, включват KuCoin, OKex и Poloniex.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Анализатор предвижда 120% скок за Polkadot (DOT)

Polkadot е оперативно съвместима блокчейн платформа. Неговият роден актив, DOT, се търгува на $35. към момента на публикуване и е нараснал с 30% за седмицата, според данни от CoinMarketCap.Коуен казва...
СЕП. 16, 2021 22:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SkyBridge събира $100 милиона за Algorand фонд - подава документи за ETF крипто компания

В разговор пред CNBC основателят на SkyBridge и бившият директор по комуникациите на Белия дом Антъни Скарамучи заяви, че фирмата е събрала над $100 милиона за наскоро обявения Algorand фонд. Той доба...
СЕП. 16, 2021 20:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Cardano загатва за значителни партньорства в бъдеще

Негативната страна на крипто общността изрази съмнение дали това изобщо ще се случи, камо ли да се случи навреме. Независимо от това, с този основен момент, който вече официално мина, вниманието се на...
СЕП. 16, 2021 17:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC ще приемат плащания в Етериум, Лайткойн и Биткойн Кеш

AMC Theaters, най-голямата верига киносалони в света, обяви, че ще приема повече криптовалути като метод на плащане до края на 2021 г. Криптовалутите, които ще поддържа, включват Биткойн, Етериум, Лай...
СЕП. 16, 2021 16:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света