НАЧАЛО Прессъобщения

Binance Antidote: Новият алгоритъм, който маркира над 15 милиона подправени адреси

28.05.2024 11:20 4 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance Antidote: Новият алгоритъм, който маркира над 15 милиона подправени адреси

Binance, най-голямата борса за дигитални активи в света, продължава активна борба срещу крипто измамите и работи в посока повишаване сигурността на средата.

Новият алгоритъм на компанията, който следи най-новите заплахи и защитава потребителите от потенциални измами, се казва Binance Antidote и е маркирал успешно над 15 милиона подправени адреси до момента в мрежите на Етериум и BSC.

Основната функция на Binance Antidote е да възпрепятства разрастващата се крипто измама, наречена “отравяне на адреси“, която използва прозрачността на публичните блокчейни и позволява на измамниците да “отровят” често взаимодействащи си адреси. Целта е жертвите да бъдат заблудени и да пренасочат средствата към познат адрес, към който всъщност са предназначени. 

От компанията уверяват, че е напълно възможно измамата да бъде идентифицирана от потребителите, стига те да са добре запознати с нея и да имплементират необходимите мерки за сигурност. 

Процесът по ,,отравяне на адреси’’

Извършителите използват прозрачността на публичните блокчейи, за да идентифицират двойки адреси, които често извършват траньакции помежду си, и “отравят” историята на транзакциите на един от адресите, като му изпращат малка сума криптовалута от адрес, който е подобен, но не идентичен. Измамниците се надяват, че следващия път, когато жертвата изпрати средства на познатия адрес, тя неволно ще копира “отровения” низ от символи и ще прехвърли средствата към престъпниците.

Броят на подведените в измамата потребители всъщност е значителен, тъй като престъпниците прилагат тази техника в голям мащаб. Само преди няколко дни един търговец загуби криптовалута на стойност около $68 милиона в рамките на една транзакция от измамник, който използва метода. 

Как да се предпазите?

Напълно възможно е потребителят да се предпази от измамата, стига да е добре запознат с нея и да спазва някои прости принципи по време на преводите. От Binance  разработват уникален метод за идентифициране на отровени адреси, който помага да предупреждават потребителите, преди да изпратят пари към измамници, и спомогна за идентифицирането и маркирането на повече от 13.4 милиона отровени адреси в BNB Smart Chain и 1.68 милиона в Ethereum. Ето какво трябва да знаете.

Адресите на крипто портфейлите могат да се състоят от 42 буквено-цифрови знака. Ключово е всеки символ от адреса на дестинацията да бъде внимателно проверен, въпреки че проверявате привидно случайни цифри и букви. Често потребителите проверяват само първите и последните няколко знака от адреса, което допринася за по-лесното попадане в капана. 

Скамърите разчитат на генератори на vanity адреси – услуги, които позволяват на потребителите да персонализират части от адресите, за да изглеждат разпознаваеми и “по-малко случайни”. Например автентичен адрес на Ethereum може да бъде подправен с помощта на подобно изглеждащ, който да бъде напълно различен в средата, като се запазват първите и последните няколко знака.

Антидотът на Binance

Експертите по сигурността на Binance разработиха процес за идентифициране на схемата, чрез прилагане на многостепенен подход, който започва с разглеждане на мрежовите логове. След това свързват подозрителните трансфери с редовните трансфери, като ги свързват по двойки въз основа на сходство между адресите на подателя и получателя. Накрая се уверяват, че времевият печат на редовния превод предхожда този на подозрителните преводи.

Допълнителни подходи за безопасност 

От Binance съветват винаги да проверявате целите адреси повторно, а не само тяхното начало и край. Запазвайте често използваните адреси чрез функциите на портфейла, за да запаметите надеждни адреси – можете да им налагате прякори и QR кодове, за да избегнете необходимостта от често копиране и поставяне. Използвайте услуги за имена като Ethereum Name Service (ENS), които предоставят по-кратки и разпознаваеми адреси, трудни за копиране от измамниците. Извършвайте тестови транзакции – когато прехвърляте значителни суми дигитални активи, първо изпратете малка сума, за да се уверите, че адресът на получателя е верен. И винаги бъдете бдителни при копиране и поставяне.

За Binance

Binance е водеща глобална блокчейн екосистема и най-голямата борса за дигитални активи. Спечелила доверието на милиони по целия свят, платформата Binance е посветена на увеличаването свободата на парите за потребителите и предлага широка гама от крипто продукти. За повече информация посетете: https://www.binance.com

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Прессъобщения Новини

Бъдещето на криптовалутите: Solana и Shiba Inu се покачиха за кратко, а Furrever Token пленява с уникална реферална програма

Вчерашният кратък скок при някои от криптовалутите бе воден от пионери като Биткойн и Етериум. Сега една нова меме монета, Furrever Token, завладява интереса на пазара.

13.06.2024 12:02 4 мин. четене

VanEck прогнозира, че Solana може да достигне $3,200 – разберете кои са другите топ алткойни, които могат да прежиевеят голям ръст като Solana

На фона на предстоящия алткойн сезон VanEck направи смела прогноза за цената на Solana, вярвайки, че монетата може да стигне до $3211.28 до 2030 г., което предполага над 10,600% рали за алткойна.

13.06.2024 10:33 6 мин. четене

Главният изпълнителен директор на топ 20 крипто проект обмисля покупка на Retik Finance (RETIK) след листването на борсите: Голяма новина, но не и изненадваща – ето защо

В момента пазарът на криптовалути е развълнуван от разкритието, че главният изпълнителен директор на крипто проект от топ 20 обмисля инвестиция в Retik Finance (RETIK) след успешното ѝ листване на борсите.

13.06.2024 10:30 4 мин. четене

Китовете на Shiba Inu търсят по-безопасни проекти, тъй като меме монетите губят стойност, над $8.4 милиона са инвестирани в Injective (INJ) и предпродажбaта на Algotech (ALGT)

Изглежда, че някога високо летящият свят на меме монетите е изправен пред вълна от несигурност. Shiba Inu (SHIB), самопровъзгласилият се за „убиец на Dogecoin“, преживява значителен спад в цената, отразявайки по-широкия спад на пазара на меме токени. Но почакайте, има още нещо в тази история!

13.06.2024 8:31 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.