НАЧАЛО Регулации

Бил Клинтън: прекомерната регулация може да убие "златната гъска" на блокчейн

ОКТ. 2, 2018 09:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Бил Клинтън: прекомерната регулация може да убие "златната гъска" на блокчейн

Бившият американски президент Бил Клинтън подчерта необходимостта от избягване на твърде много регулиране на нови технологии като блокчейн, докато той пое сцената на конференцията Rippl Swell 2018 в Сан Франциско.Към Клинтън на сцената се присъедини Джин Спърлинг, един от съветниците на Клинтън в Белия дом, който също седи на борда на директорите на Ripple. Клинтън, който е бил президент на САЩ между 1993 и 2001 г., бе най-главният говорител на събитието на Ripple, което миналата година беше ролята на бившият председател на Федералния резерв Бен Бернанке.

Преди няколко дни бе съобщено, че Ripple и други са създали коалицията за защита на интернет на стойността в САЩ (SAIV - Securing America's Internet of Value Coalition), адвокатска група, която ще плати на лобистката фирма от Вашингтон, отчасти в XRP.

По време на сесията за въпроси и отговори със Спърлинг, Клинтън засегна широк спектър от теми като предизвикателствата, свързани с киберсигурността, пред които е изправено правителството на САЩ.


Той също така обсъди теми, които изглежда са извън границите на конференция за финансови технологии, включително закони за оръжие, външна политика и наскоро публикувания му роман.


И все пак може би най-подходящо за блоковата ориентираната публика на Swell е била забележката на Клинтън за "несъответствието на достъпа" до нови технологии като блокчейн, докато те се развиват и растат, сочейки за появата на решения за електронна търговия в края на 90-те като паралел.

Клинтън отбеляза:
Колкото повече разработвате нови технологии като блокчейн, изкуствен интелект, роботизирани технологии, толкова повече ще се усеща несъответствието на достъпа.

Той също така признава, че с новите технологии може да се злоупотребява, намеквайки за опасенията, че криптовалутите могат да бъдат използвани от терористи или други престъпници за изпиране на пари. Позовавайки се на подобни опасения по отношение на технологиите като Глобалната система за позициониране (GPS), Клинтън отбеляза, че "трябва да се положат интелигентни усилия за идентифициране на недостатъците" и че "не можете да прилагате стария регулаторен режим към нова технология".

"Накрая става така, че убиваш гъската, снесла златното яйце", добави той.

Той продължи:
Възможностите и пермутациите са огромни, но можем да ги унищожим от негативната политика на идентичност и от икономическата и социалната политика.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Властите във Великобритания забраниха две реклами на Crypto.com

Органът за стандарти за реклама на Обединеното кралство (ASA) забрани две реклами от Crypto.com в поредния си опит за ограничаване на рекламите в крипто пространството. Двете реклами се появиха съотве...
ЯНУ. 6, 2022 11:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Броят на страните, които забраняват крипто, се е удвоил за три години

Въпреки че 2021 г. беше добра година за индустрията на криптовалутите по отношение на представянето на пазара, броят на юрисдикциите, забраняващи крипто, се е удвоил от 2018 г. насам.Доклад на Библиот...
ЯНУ. 5, 2022 10:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Банките в Израел трябва да приемат печалби от криптовалути

Съобщава се, че Банката на Израел (BoI) е инструктирала местните банки да приемат печалби от начинания с цифрови активи, стига източникът на парите да не е свързан с престъпни дела. Процедурата има за...
ДЕК. 31, 2021 13:02 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Южна Корея иска да ограничи блокчейн P2E игрите

Правителството на Южна Корея поиска както от Apple, така и от Google да блокират P2E игрите от съответните им магазини за приложения. Местните медии съобщиха, че правителството е наредило на двете тех...
ДЕК. 30, 2021 13:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света