НАЧАЛО Регулации

Бил Клинтън: прекомерната регулация може да убие "златната гъска" на блокчейн

ОКТ. 2, 2018 09:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Бил Клинтън: прекомерната регулация може да убие "златната гъска" на блокчейн

Бившият американски президент Бил Клинтън подчерта необходимостта от избягване на твърде много регулиране на нови технологии като блокчейн, докато той пое сцената на конференцията Rippl Swell 2018 в Сан Франциско.Към Клинтън на сцената се присъедини Джин Спърлинг, един от съветниците на Клинтън в Белия дом, който също седи на борда на директорите на Ripple. Клинтън, който е бил президент на САЩ между 1993 и 2001 г., бе най-главният говорител на събитието на Ripple, което миналата година беше ролята на бившият председател на Федералния резерв Бен Бернанке.

Преди няколко дни бе съобщено, че Ripple и други са създали коалицията за защита на интернет на стойността в САЩ (SAIV - Securing America's Internet of Value Coalition), адвокатска група, която ще плати на лобистката фирма от Вашингтон, отчасти в XRP.

По време на сесията за въпроси и отговори със Спърлинг, Клинтън засегна широк спектър от теми като предизвикателствата, свързани с киберсигурността, пред които е изправено правителството на САЩ.


Той също така обсъди теми, които изглежда са извън границите на конференция за финансови технологии, включително закони за оръжие, външна политика и наскоро публикувания му роман.


И все пак може би най-подходящо за блоковата ориентираната публика на Swell е била забележката на Клинтън за "несъответствието на достъпа" до нови технологии като блокчейн, докато те се развиват и растат, сочейки за появата на решения за електронна търговия в края на 90-те като паралел.

Клинтън отбеляза:
Колкото повече разработвате нови технологии като блокчейн, изкуствен интелект, роботизирани технологии, толкова повече ще се усеща несъответствието на достъпа.

Той също така признава, че с новите технологии може да се злоупотребява, намеквайки за опасенията, че криптовалутите могат да бъдат използвани от терористи или други престъпници за изпиране на пари. Позовавайки се на подобни опасения по отношение на технологиите като Глобалната система за позициониране (GPS), Клинтън отбеляза, че "трябва да се положат интелигентни усилия за идентифициране на недостатъците" и че "не можете да прилагате стария регулаторен режим към нова технология".

"Накрая става така, че убиваш гъската, снесла златното яйце", добави той.

Той продължи:
Възможностите и пермутациите са огромни, но можем да ги унищожим от негативната политика на идентичност и от икономическата и социалната политика.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Европейският съюз предлага цялостна регулаторна рамка за криптовалутите

Потвърждавайки доклад от миналата седмица, Европейската комисия предложи в четвъртък законодателство, което ще превърне криптовалутите в регулиран финансов инструмент.Наречен "Регламент за пазарите на...
СЕП. 25, 2020 22:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Венецуела легализира копаенето на крипто, но има уловка

Според местния новинарски уебсайт CriptoNoticias, новият указ е одобрен от Йоселит Рамирез, ръководител на 'Националния надзор на крипто активите и свързаните с тях дейности' (SUNACRIP) на Венецуела. ...
СЕП. 25, 2020 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

В Русия предлагат нови изисквания за данъчното облагане на крипто

Сега министерството иска да въведе наказателна отговорност за недеклариране на данъци върху крипто, включително затвор до три години.Според доклад на "Комерсант" от 24-ти септември, министерството пре...
СЕП. 24, 2020 17:42 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Масовото приемане на криптовалутите в Африка се засилва значително

Експлозивният растеж, обаче, привлече вниманието на финансовите регулатори в Африка, прoбуждайки опасения, че бързането с въвеждането на строг надзор може да потуши иновациите в местната крипто индуст...
СЕП. 23, 2020 16:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света