НАЧАЛО Регулации

Бил Клинтън: прекомерната регулация може да убие "златната гъска" на блокчейн

ОКТ. 2, 2018 09:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Бил Клинтън: прекомерната регулация може да убие "златната гъска" на блокчейн

Бившият американски президент Бил Клинтън подчерта необходимостта от избягване на твърде много регулиране на нови технологии като блокчейн, докато той пое сцената на конференцията Rippl Swell 2018 в Сан Франциско.Към Клинтън на сцената се присъедини Джин Спърлинг, един от съветниците на Клинтън в Белия дом, който също седи на борда на директорите на Ripple. Клинтън, който е бил президент на САЩ между 1993 и 2001 г., бе най-главният говорител на събитието на Ripple, което миналата година беше ролята на бившият председател на Федералния резерв Бен Бернанке.

Преди няколко дни бе съобщено, че Ripple и други са създали коалицията за защита на интернет на стойността в САЩ (SAIV - Securing America's Internet of Value Coalition), адвокатска група, която ще плати на лобистката фирма от Вашингтон, отчасти в XRP.

По време на сесията за въпроси и отговори със Спърлинг, Клинтън засегна широк спектър от теми като предизвикателствата, свързани с киберсигурността, пред които е изправено правителството на САЩ.


Той също така обсъди теми, които изглежда са извън границите на конференция за финансови технологии, включително закони за оръжие, външна политика и наскоро публикувания му роман.


И все пак може би най-подходящо за блоковата ориентираната публика на Swell е била забележката на Клинтън за "несъответствието на достъпа" до нови технологии като блокчейн, докато те се развиват и растат, сочейки за появата на решения за електронна търговия в края на 90-те като паралел.

Клинтън отбеляза:
Колкото повече разработвате нови технологии като блокчейн, изкуствен интелект, роботизирани технологии, толкова повече ще се усеща несъответствието на достъпа.

Той също така признава, че с новите технологии може да се злоупотребява, намеквайки за опасенията, че криптовалутите могат да бъдат използвани от терористи или други престъпници за изпиране на пари. Позовавайки се на подобни опасения по отношение на технологиите като Глобалната система за позициониране (GPS), Клинтън отбеляза, че "трябва да се положат интелигентни усилия за идентифициране на недостатъците" и че "не можете да прилагате стария регулаторен режим към нова технология".

"Накрая става така, че убиваш гъската, снесла златното яйце", добави той.

Той продължи:
Възможностите и пермутациите са огромни, но можем да ги унищожим от негативната политика на идентичност и от икономическата и социалната политика.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Канадски политик обяви подкрепата си за Биткойн преди федералните избори в страната

В туит от миналата седмица Берние заяви, че криптовалутите са "друг нов и иновативен начин“ за противодействие на централните банки, които според него "унищожават парите и икономиката ни". Канадският ...
СЕП. 20, 2021 11:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Регулаторите в Тексас и Ню Джърси погват Celsius Network

В същото време Бюрото по ценни книжа на Ню Джърси нареди на платформата да спре да предлага и продава криптовалутни продукти, върху които се печелят лихви.Според декларация от 17-ти септември регулато...
СЕП. 19, 2021 18:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

60 борси за криптовалути ще бъдат закрити в Южна Корея

За да продължат дейността си в страната, борсите трябва да се проверят в звеното за финансово разузнаване преди 24-ти септември и да предоставят сертификат за сигурност от агенцията за интернет сигурн...
СЕП. 17, 2021 18:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance прави сериозна стъпка, за да успокои регулаторите

Чанпен “CZ” Джао, основател и главен изпълнителен директор на Binance, разкри плановете на борсата да има щаб централа на определено място.В стремежа си да бъде по-законово съвместим, Binance ще се от...
СЕП. 16, 2021 21:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света