НАЧАЛО Регулации

Бермуда е позиционирана да привлече крипто бизнеси поради ясна регулация

юни 5, 2022 16:20 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бермуда е позиционирана да привлече крипто бизнеси поради ясна регулация

На фона на настоящата нестабилност на пазара на криптовалути, Бермудските острови разчитат на своята яснота около законодателството за цифрови активи, за да привлекат повече крипто проекти и компании.

Бермудските острови са една от малкото страни в света, които са въвели цялостна рамка, управляваща криптовалутите, според доклад на The Wall Street Journal, публикуван на 3-ти юни.


Бермудските служители вярват, че техният опит в международната търговия, която представлява около 27% от БВП-то на острова, заедно с квалифицирана местна работна сила, им дават добра основа за създаването на силен сектор на цифровите активи на острова.


По-специално министърът на икономиката и труда на Бермудските острови Джейсън Хейуърд каза:


“Ние сме наясно с неотдавнашната девалвация на цената на криптовалутите и оставаме уверени, че това не застрашава способността на острова да се превърне в крипто център.”


Той добави:


“Този ​​спад в индустрията вероятно ще постигне целта ни и ще повлияе положително на нашия дългосрочен растеж и роля в този сектор.”


Бермудските острови сега се конкурират със страни като Малта и Лихтенщайн, за да се утвърдят в крипто сектора. Стратегията, която Бермудските острови използват, за да примамят фирмите за криптовалути, идва в момент, когато много крипто компании казват, че регулаторната несигурност продължава да бъде пречка за по-широкото приемане на индустрията и продължителния ѝ растеж.

НЕ ПРОПУСКАЙ: Биткойн може да нарасне до $144,000, твърди анализатор на Fidelity

По-специално, индустрията на криптовалутите в Съединените щати в момента няма смислено управление и безопасност за инвеститорите. През март президентът Байдън издаде изпълнителна заповед, която упълномощава няколко правителствени агенции да правят изследвания на цифрови валути.

Според Дейвид Шварц, президент на Асоциацията за финансови и международни бизнеси, Бермудските острови се утвърждават като лидер в създаването на инфраструктура за индустрията на криптовалутите. Бермудските острови наскоро приеха цялостна рамка за регулиране на цифровите активи и затегнаха контрола си по отношение на изпирането на незаконни средства.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Ню Йорк забранява добива на Биткойн

Кати Хочул, губернаторът на Ню Йорк е подписала законопроект за ограничаване на добива на Биткойн (BTC) в щата.

ноември 24, 2022 21:52 1 мин. четене

Hex Trust получи лиценз да оперира в Дубай

Попечителят на дигитални активи Hex Trust получи лиценз за минимален жизнеспособен продукт (MVP) от Регулаторния орган за виртуални активи на Дубай (VARA) на 24 ноември, според прессъобщение на компанията.

ноември 24, 2022 17:18 1 мин. четене

Биткойн: Русия предлага ново законодателство за миньорите

Нов законопроект, внесен в Държавната дума (парламента на Русия), ще даде на крипто миньорите в страната два варианта за продажба на добитите от тях монети. 

ноември 21, 2022 13:11 1 мин. четене

Виталик Бутерин с критики към регулаторния подход на Сингапур

Опитът на Сингапур да регулира криптовалутите може да се окаже неуспешен като се има предвид скептичният ѝ подход към този клас активи.

ноември 21, 2022 11:04 1 мин. четене