НАЧАЛО Други

Берлин бързо се превръща в блокчейн и крипто център

ОКТ. 29, 2018 20:56 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Берлин бързо се превръща в блокчейн и крипто център

Берлин се превръща в център за всички криптовалути и блокчейн през последните няколко години. Берлинците изглеждат настроени да поддържат тази тенденция благодарение на ентусиазма за цифровите валути като Биткойн.


Най-големият град на Германия отдавна е под радара за тези, които се интересуват от цифровите валути и блокчейн.

През 2013 г., Guardian съобщава за ентусиасти в южната част на Берлинския квартал Кройцберг, които щастливо използват Биткойн в местните магазини, където приемат крипто.

По онова време, ръководителите са спекулирали с това, че бунтовническият начин на мислене на района сякаш се вписва добре в алтернативна система като виртуални валути.

Пет години по-късно, Берлин се превърна в лидер в цяла Европа и света в областта на блокчейн и крипто.

Редица предприемачи, разработчици и тези, които се интересуват от най-новите технологии, дадоха жизненост на местните крипто срещи. Все по-голям брой стартъп компании и таланти сега обмислят местене в германската столица, особено след Брекзит.


Център за нова технология


В началото на 2018 г. водещ разработчик на Етериум , Фабиан Вогелщелър, споменава, че:

Берлин е крипто столицата на Европа, ако не и на света.

Последните доклади от Deutsche Welle (DW) коментират как ниските разходи за живеене и броят на съвместните работни места в града привличат хора, за да започнат работа в района.

Джасмин Джанг от LongHash Germany, отбелязва как разнообразието от таланти, идващи в Берлин, е породило "много отворена екосистема" по време на блокчейн и крипто срещи.

Джанг каза, че хората в града имат желание да "работят заедно и да си сътрудничат помежду си", тъй като те споделят вълнението за най-модерните технологии.

Близостта на Берлин с нарастващата популярност на криптовалутния и блокчейн свят е незначителна за профилите на няколко субекта, свързани с града.

Операционната система EOS , базирана в Берлин, има пазарна капитализация от близо $4.9 милиарда.

Берлин също е база на IOTA, която е изградила трансгранично селище на IoT (Internet of Things) и има пазарна капитализация от $1,3 милиарда, според DW. Съоснователят Доминик Шийнер каза през март, че е в състояние да направи връзки с Берлин с различни компании, които са работили по развитието на IOTA.

IOTA работи по отварянето на набор от офиси по целия свят, за да може, по смисъла на Шийнер, да промени разбирането, че IOTA е германска криптовалута.


Върви напред


Растежът на индустрията в Берлин и в цяла Германия доведе до повече готовност за сътрудничество с държавните органи.

В момента блокчейн търговската асоциация, наречена Bundesblog, си сътрудничи с правителствени служители в европейската нация, за да спомогне за популяризирането на технологията.

Няколко художника от Берлин, Пол Кьолинг и Пол Зайдлър, представят работа, свързана с проект, който предвижда "самоуправляваща се гора в блокчейн".

Плановете са само артистична идея, но крайната цел е да се създаде гора, която да продава автономно дървета и в крайна сметка да се превърне в самостоятелна икономическа единица.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Уругвай постави първия си Биткойн автомат

 Преди участието на Уругвай, Южна Америка разполагаше с 79 автомата, което представлява 0.2% от глобалните битомати.Според Ámbito, първият криптомат в Уругвай е инсталиран в крайбрежния град Пунт...
ЯНУ. 16, 2022 14:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase придобиха фючърсна борса

Coinbase казват, че са придобили FairX, фючърсна борса, която се регулира от Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ.От борсата за криптовалути казват, че първоначално ще предлагат крипто дер...
ЯНУ. 15, 2022 18:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

933 NFT селфита за $3 всяко - колекцията сега струва милиони

Колекцията, наречена “Ghozali Everyday”, включва селфита, правени от 22-годишния всеки ден от 18 до 22 години, обхващащи период от 2017 до 2021 г. Гозали продаде всяка от снимките за 0.001 ETH ($3.25)...
ЯНУ. 15, 2022 16:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руски рапър става официален посланик на TON

Изпълнителят е споменавал монетата много пъти в различни канали в социалните медии, включително Telegram, Instagram, и дори е споменавал токена в новоиздадената си песен, наречена "Защо?"Моргенштерн с...
ЯНУ. 15, 2022 13:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света