НАЧАЛО Други

Берлин бързо се превръща в блокчейн и крипто център

ОКТ. 29, 2018 20:56 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Берлин бързо се превръща в блокчейн и крипто център
 

Берлин се превръща в център за всички криптовалути и блокчейн през последните няколко години. Берлинците изглеждат настроени да поддържат тази тенденция благодарение на ентусиазма за цифровите валути като Биткойн.


Най-големият град на Германия отдавна е под радара за тези, които се интересуват от цифровите валути и блокчейн.

През 2013 г., Guardian съобщава за ентусиасти в южната част на Берлинския квартал Кройцберг, които щастливо използват Биткойн в местните магазини, където приемат крипто.

По онова време, ръководителите са спекулирали с това, че бунтовническият начин на мислене на района сякаш се вписва добре в алтернативна система като виртуални валути.

Пет години по-късно, Берлин се превърна в лидер в цяла Европа и света в областта на блокчейн и крипто.

Редица предприемачи, разработчици и тези, които се интересуват от най-новите технологии, дадоха жизненост на местните крипто срещи. Все по-голям брой стартъп компании и таланти сега обмислят местене в германската столица, особено след Брекзит.


Център за нова технология


В началото на 2018 г. водещ разработчик на Етериум , Фабиан Вогелщелър, споменава, че:

Берлин е крипто столицата на Европа, ако не и на света.

Последните доклади от Deutsche Welle (DW) коментират как ниските разходи за живеене и броят на съвместните работни места в града привличат хора, за да започнат работа в района.

Джасмин Джанг от LongHash Germany, отбелязва как разнообразието от таланти, идващи в Берлин, е породило "много отворена екосистема" по време на блокчейн и крипто срещи.

Джанг каза, че хората в града имат желание да "работят заедно и да си сътрудничат помежду си", тъй като те споделят вълнението за най-модерните технологии.

Близостта на Берлин с нарастващата популярност на криптовалутния и блокчейн свят е незначителна за профилите на няколко субекта, свързани с града.

Операционната система EOS , базирана в Берлин, има пазарна капитализация от близо $4.9 милиарда.

Берлин също е база на IOTA, която е изградила трансгранично селище на IoT (Internet of Things) и има пазарна капитализация от $1,3 милиарда, според DW. Съоснователят Доминик Шийнер каза през март, че е в състояние да направи връзки с Берлин с различни компании, които са работили по развитието на IOTA.

IOTA работи по отварянето на набор от офиси по целия свят, за да може, по смисъла на Шийнер, да промени разбирането, че IOTA е германска криптовалута.


Върви напред


Растежът на индустрията в Берлин и в цяла Германия доведе до повече готовност за сътрудничество с държавните органи.

В момента блокчейн търговската асоциация, наречена Bundesblog, си сътрудничи с правителствени служители в европейската нация, за да спомогне за популяризирането на технологията.

Няколко художника от Берлин, Пол Кьолинг и Пол Зайдлър, представят работа, свързана с проект, който предвижда "самоуправляваща се гора в блокчейн".

Плановете са само артистична идея, но крайната цел е да се създаде гора, която да продава автономно дървета и в крайна сметка да се превърне в самостоятелна икономическа единица.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Даниел Петканов отговаря на Любо Жечев - показва крипто портфейла си

В оригиналния клип, който отразихме по-рано, Лудият Репортер говори за инвестицията си в криптовалути, какво го е тласнало към това и как в крайна сметка е успял да инвестира. Много хора, включително ...
АПР. 17, 2021 15:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-старият магазин за вино в Америка ще приема плащания в Dogecoin (DOGE)

Според прессъобщението на Acker фирмата ще приеме Биткойн, Биткойн Кеш, Етериум, Dogecoin, PAX, Gemini Dollar и BUSD с помощта на криптопроцесора BitPay.Председателят на Acker Джон Капон каза следното...
АПР. 17, 2021 11:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Rothschild Investment Corp купува 250,000 акции от Етериум тръста на Grayscale

Базираната в Чикаго финансова институция Rothschild Investment Corp е придобила 265,302 акции в ETH тръста на Grayscale, според декларация от 15-ти април до Комисията по ценни книжа на САЩ (SEC).Фирма...
АПР. 16, 2021 20:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Немски програмист дарява $1,2 милиона от своя Биткойн за политическа партия

Според базирания в Хамбург вестник Die Zeit, Мориц Шмид, разработчик на софтуер от североизточния град Грайфсвалд, е изпратил 1 милион евро (около $1,2 милиона) на зелената партия в Германия, известна...
АПР. 17, 2021 10:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света