НАЧАЛО Други

Бъдещето на този крипто хедж фонд е под въпрос след ликвидацията на стотици милиони

юни 15, 2022 21:14 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бъдещето на този крипто хедж фонд е под въпрос след ликвидацията на стотици милиони

Бъдещето на крипто хедж фонда Three Arrows Capital виси на косъм, тъй като фирмата е изправена пред потенциална неплатежоспособност, след като беше ликвидирана от кредиторите си.

Според добре осведомени източници инвестиционната фирма, която сред рисковите си залози причислява борсaта за опции Deribit и фирмата за финансови услуги BlockFi, е в процес на намиране на начин да се разплати с кредиторите и други контрагенти, след като е била ликвидирана от първокласни кредитни фирми в сферата. 

Източниците отказаха да споделят имената на тези фирми от страх от репресии, но трима души заявиха, че ликвидацията е възлизала на поне $400 милиона. Те добавиха, че фирмата е поддържала ограничен контакт с контрагентите си след ликвидацията. 

Ликвидацията е само един от няколкото неуспеха на фирмата, която е подкрепила проекти като Avalanche, Polkadot и Етериум, които са се понижили съответно с 57%, 38.8 % и 47% през последните 30 дни. 

Фондът претърпя значителни загуби по време на срива на екосистемата Terra миналия месец, след като инвестира сериозно в LUNA. 

Фирмата, за която се съобщава, че е управлявала приблизително $10 милиарда в пика на пазара според някои оценки, се ръководи от бившите съученици Су Джу и Кайл Дейвис. 

Джу, съосновател и главен изпълнителен директор на Three Arrows Capital, адресира слуховете относно операциите и платежоспособността на криптоинвестиционната фирма в Twitter във вторник вечерта. 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Сривът на екосистемата на Terra може да е била вътрешна работа

Ние сме в процес на комуникация със съответните страни и сме напълно ангажирани с решаването на този проблем„, каза той. 

Представители на Three Arrows не са отговорили на съобщенията, търсещи коментар. 

Джу – който допреди няколко седмици беше гласовит крипто бик – наскоро се включи в Twitter, за да признае, че неговият бичи „суперцикъл“ на криптопазара е бил „за съжаление погрешен„.

Тезата за цените на суперцикъла беше за съжаление погрешна, но крипто все още ще процъфтява и ще променя света всеки ден„, каза той в края на май.

Суперцикълът беше идея, прокарана от Джу, която предполагаше, че криптопазарът постепенно ще се повиши през този пазарен цикъл, избягвайки устойчив мечи пазар.

В интервю за подкаста UpOnly през февруари 2021 г. Джу предположи, че цената на Биткойн може да достигне до $2.5 милиона за монета, ако Биткойн завладее същата пазарна стойност като златото.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да влияе на свидетели

Бившият главен изпълнителен директор на сриналата се криптоборса FTX, Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да повлияе на потенциален свидетел.

януари 29, 2023 20:24 2 мин. четене

Гари Генслер коментира рисковете свързани с крипто инвестициите

Председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ Гари Генслeр публикува в Twitter дискусия между него и комисар на SEC, в която обсъждат рисковете от крипто инвестициите.

януари 29, 2023 18:00 2 мин. четене

Ето кои криптоборси подкрепят стабилната монета Djed

Базирани на Cardano децентрализирани борси обявиха подкрепата си за предстоящата стабилна монета Djed и придружаващия я управленски токен Shen.

януари 29, 2023 17:00 1 мин. четене

Блокчейн компанията Ripple има нов президент

Ripple назначи нов президент, тъй като се подготвя за решението по делото, заведено от Комисията за ценни книжа и борси (SEC) срещу блокчейн компанията.

януари 29, 2023 12:15 1 мин. четене