НАЧАЛО Други

BBVA подписа нов корпоративен заем базиран на блокчейн

октомври 31, 2018 2:13 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
BBVA подписа нов корпоративен заем базиран на блокчейн

Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) е подписала нов заем базиран на блокчейн със строителна фирма ACS Group, според официалното изявление на банката от 19 юли.

BBVA, мултинационална испанска банкова група, подписа споразумение с ACS за предоставяне на дългосрочен двустранен корпоративен заем от 100 млн. Евро (117 млн. Долара).

Новият договор за заем, базиран на блокчейн, ще увеличи ефикасността на финансовите процеси на компанията, което ще позволи по-голяма прозрачност в договорния процес и ще го направи по-лесно проследим.

Уреждането на заема чрез блокчейн позволява на двете страни да следят етапите на договора, както и условията.Включва се и цифровизация на преговорния процес, като се очаква времето да бъде намалено „от дни на часове“.

През април 2018 г. BBVA успешно осъществи „първата глобална транзакция за корпоративни заеми“, използвайки блокчейн технология с испанската информационна технология Indra.

Миналия месец BBVA съобщи, че е подписала друго договорно споразумение с една от водещите световни компании в областта на нефтената и газовата индустрия, Repsol, за подновяване на кредитна линия на стойност 325 млн. Евро (377 млн. Долара), което според съобщенията е първото прилагане на блокчейн технология в сферата на корпоративните финанси.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

„Играта е нагласена“, твърди Джералд Селенте

Рисковите активи реагираха положително на новините, че индексът на потребителските цени (CPI) за юли излезе по-благоприятен от очакваното.

август 12, 2022 20:24 1 мин. четене

76% от институционалните инвеститори очакват да използват крипто до 3 години

Нов доклад на Ripple, в който се разглежда какъв процент от финансовите институции се интересуват от използването на блокчейн за плащания, показва, че повече от три четвърти от тях планират да използват криптовалути до 2025 г.

август 12, 2022 18:21 1 мин. четене

Основателят на Huobi търси да продаде дяловете си в борсата

Според неотдавнашен доклад на Bloomberg основателят на Huobi Леон Ли в момента води преговори с няколко инвеститори за продажба на по-голямата част от дела си в крипто борсата Huobi на цена от близо $1 милиард.

август 12, 2022 17:02 1 мин. четене

Robinhood изправени пред дело за пазарна манипулация

Окръжният съдия на САЩ постанови, че Robinhood трябва да заведе съдебно дело, в което се оплаква от манипулиране на пазара във връзка с ралито на меме акциите, което се състоя миналата година.

август 12, 2022 15:33 1 мин. четене