НАЧАЛО Други

BBVA подписа нов корпоративен заем базиран на блокчейн

ОКТ. 31, 2018 02:13 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 BBVA подписа нов корпоративен заем базиран на блокчейн
Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) е подписала нов заем базиран на блокчейн със строителна фирма ACS Group, според официалното изявление на банката от 19 юли.

BBVA, мултинационална испанска банкова група, подписа споразумение с ACS за предоставяне на дългосрочен двустранен корпоративен заем от 100 млн. Евро (117 млн. Долара).

Новият договор за заем, базиран на блокчейн, ще увеличи ефикасността на финансовите процеси на компанията, което ще позволи по-голяма прозрачност в договорния процес и ще го направи по-лесно проследим.

Уреждането на заема чрез блокчейн позволява на двете страни да следят етапите на договора, както и условията.Включва се и цифровизация на преговорния процес, като се очаква времето да бъде намалено "от дни на часове".

През април 2018 г. BBVA успешно осъществи "първата глобална транзакция за корпоративни заеми", използвайки блокчейн технология с испанската информационна технология Indra.

Миналия месец BBVA съобщи, че е подписала друго договорно споразумение с една от водещите световни компании в областта на нефтената и газовата индустрия, Repsol, за подновяване на кредитна линия на стойност 325 млн. Евро (377 млн. Долара), което според съобщенията е първото прилагане на блокчейн технология в сферата на корпоративните финанси.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

SkyBridge събира $100 милиона за Algorand фонд - подава документи за ETF крипто компания

В разговор пред CNBC основателят на SkyBridge и бившият директор по комуникациите на Белия дом Антъни Скарамучи заяви, че фирмата е събрала над $100 милиона за наскоро обявения Algorand фонд. Той доба...
СЕП. 16, 2021 20:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво да очакваме от крипто пазара до края на 2021 година?

В ново интервю за Real Vision Finance Пал казва, че очаква Биткойн и крипто пазарите да претърпят значителен подем до края на годината.“Най-общо казано, последното тримесечие на годината е, когато идв...
СЕП. 16, 2021 19:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Cardano загатва за значителни партньорства в бъдеще

Негативната страна на крипто общността изрази съмнение дали това изобщо ще се случи, камо ли да се случи навреме. Независимо от това, с този основен момент, който вече официално мина, вниманието се на...
СЕП. 16, 2021 17:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC ще приемат плащания в Етериум, Лайткойн и Биткойн Кеш

AMC Theaters, най-голямата верига киносалони в света, обяви, че ще приема повече криптовалути като метод на плащане до края на 2021 г. Криптовалутите, които ще поддържа, включват Биткойн, Етериум, Лай...
СЕП. 16, 2021 16:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света