НАЧАЛО Други

BBVA подписа нов корпоративен заем базиран на блокчейн

ОКТ. 31, 2018 02:13 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 BBVA подписа нов корпоративен заем базиран на блокчейн
Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) е подписала нов заем базиран на блокчейн със строителна фирма ACS Group, според официалното изявление на банката от 19 юли.

BBVA, мултинационална испанска банкова група, подписа споразумение с ACS за предоставяне на дългосрочен двустранен корпоративен заем от 100 млн. Евро (117 млн. Долара).

Новият договор за заем, базиран на блокчейн, ще увеличи ефикасността на финансовите процеси на компанията, което ще позволи по-голяма прозрачност в договорния процес и ще го направи по-лесно проследим.

Уреждането на заема чрез блокчейн позволява на двете страни да следят етапите на договора, както и условията.Включва се и цифровизация на преговорния процес, като се очаква времето да бъде намалено "от дни на часове".

През април 2018 г. BBVA успешно осъществи "първата глобална транзакция за корпоративни заеми", използвайки блокчейн технология с испанската информационна технология Indra.

Миналия месец BBVA съобщи, че е подписала друго договорно споразумение с една от водещите световни компании в областта на нефтената и газовата индустрия, Repsol, за подновяване на кредитна линия на стойност 325 млн. Евро (377 млн. Долара), което според съобщенията е първото прилагане на блокчейн технология в сферата на корпоративните финанси.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Crypto.com си партнира с Леброн Джеймс

Ходът е предназначен да научи децата на крипто технологията и начините, по които тя може да повлияе на живота им.Приблизително 1,600 деца в I Promise School на четирикратния шампион на НБА ще научат з...
ЯНУ. 28, 2022 18:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Белгийски депутат е първия в Европа, който ще приеме заплата в Биткойн

Месечната заплата на депутата от Брюксел от 5,500 евро ще бъде конвертирана в Биткойн с помощта на платформата за крипто търговия Bit4You, съобщи Bruzz. Беукелаер, който представлява партията Хуманист...
ЯНУ. 28, 2022 16:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ръководителят на гейминг отдела в YouTube ще се присъедини към Polygon Studios

Във вторник Райън Уайът, ръководител на гейминга в YouTube, обяви, че ще напусне платформата за споделяне на видео през февруари. Отчасти благодарение на неговото лидерство, YouTube Gaming вижда над 2...
ЯНУ. 28, 2022 12:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хакер направи пробив в Trezor и възстанови $2 милиона на собственика

Средствата са били съхранявани в хардуерен портфейл на Trezor, един от най-популярните портфейли за 'студено' съхранение.През 2018 г. Дан Райх, който е главен изпълнителен директор и съосновател в Tro...
ЯНУ. 27, 2022 17:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света