НАЧАЛО Алткойни

Базиран на Етериум виртуален имот се продаде за $225 000

ноември 8, 2018 20:34 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Базиран на Етериум виртуален имот се продаде за $225 000

Неназован потребител или организация наскоро придоби собственост върху Decentraland, платформа за виртуална реалност (VR), разработена в блокчейна на Етериум, за $215 000. Имотът е бил парче земя, разделено на 126 парцела и е поставил нов рекорд за платформата.

Както най-напред изтъкна Twitter потребител DCLBlogger, някой използва вградения пазар на виртуалния проект, за да купи имота с 2,7 милиона от родните MANA токени на платформата.

https://twitter.com/DCLBlogger/status/1059559342876180480

Парцелите LAND са нефункционални цифрови активи, поддържани чрез интелигентен договор в мрежата на Етериум. Те представляват действителна земя в 3D виртуален свят, чийто собственици ще могат да го използват за каквото искат, след като го пуснат на живо. Споменатият виртуален свят има ограничено пространство и в него всеки LAND токен представлява един парцел от 10 квадратни метра.

След като Decentraland ще бъде пуснат по-късно тази година или в началото на следващата, потребителите ще могат да използват VR, за да я изследват и да взаимодействат с приложенията, които са изградили други потребители.

Партньорството между Decentraland и Ripio Credit Network (RCN), крипто мрежа за безгранично peer-to-peer заемане, наскоро също даде възможност на потребителите на виртуалния свят да използват своите токени, за да сключат ипотеки. За да се регистрират, според блог публикация в Medium, те трябва да попълнят кратко заявление и да намалят поне 10% от стойността на имота.

След като го направят, децентрализираното приложение (dApp) ще публикува искане, така че кредиторите ще могат да претендират за ипотеката при лихвени диапазони, които според съобщенията могат да достигнат до 80%. След като кредиторът поиска заявление, частната собственост се прехвърля на купувача, който ще може да го използва.

Ако заемополучателят изпадне в неизпълнение, заемодателят може да получи пълна собственост върху парцела. Коментирайки партньорството си с Decentraland, главния изпълнителен директор на RCN Себастиан Серано, заяви:

Партньорството между RCN и Decentraland – два от най-обещаващите проекти, базирани на Етериум  – е един от първите примери, които подчертават колко различни приложения за интелигентни договори могат да работят заедно. В RCN ние полагаме усилия да свържем заемодателите и кредитополучателите и да ги предложим. Правейки това във виртуалната реалност, това е един вълнуващ нов хоризонт.

Decentraland разработва и „стратегическа ролева игра“ наречена Chainbreakers. MANA токенът на Decentraland в момента се търгува на $0.078, след като се покачи с близо 3% през последните 24 часа.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Uniswap: Разработчиците планират да наберат $100 милиона

Разработчиците, които стоят зад най-голямата в света децентрализирана крипто борса (DEX) по обем на търговия, планират да наберат стотици милиони долари в нов кръг на финансиране.

октомври 3, 2022 10:30 1 мин. четене

Terra (LUNA): Виталик Бутерин коментира срива на екосистемата

Съоснователят на Етериум (ETH) каза, че имплозията на Terra (LUNA) по-рано тази година е нанесла голям удар върху децентрализацията на криптовалутите.

октомври 3, 2022 9:00 1 мин. четене

Крипто пазарите може да са позиционирани за силно тримесечие

Популярен крипто трейдър твърди, че последното тримесечие на годината може да донесе печалби на крипто пазарите.

октомври 2, 2022 17:18 1 мин. четене

Ето кои са водещите EthereumPoW (ETHW) екосистеми

EthereumPoW (ETHW), proof-of-work разклонение на Етериум (ETH) мрежата, обявява своя първи по рода си списък с екосистеми.

октомври 2, 2022 16:08 1 мин. четене