НАЧАЛО Крипто Крими

Бавят присъдите в делото срещу участниците в схемата OneCoin

април 23, 2022 16:40 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бавят присъдите в делото срещу участниците в схемата OneCoin

Делото на братът на Ружа Игнатова е отложено за май, след като той смени адвоката си.

Окончателната присъда на Константин Игнатов е отложена за май. 

Благодарение на показанията на Игнатов бе доказана вината на няколко лица, заемсени с измамата. Едно от тези лица е адвоката Марк Скот. Себастиан Грийнууд също е в ареста, като се очаква, че неговото дело ще се забави поне година. 

На 6-ти април тази година властите в САЩ поискаха отлагане на присъдата на Гилбърт Армента, като той ще чака до юли. На 1-ви март Дейвид Пайк получи две години изпитателен срок, като три месеца ще бъде под полицейски надзор от 07:00 до 19:00. Неговият адвокат аргументира, че клиентът му е вярвал в закоността на схемата. Магистратите оспориха, че Пайк и Скот са били отговорни за пране на пари. Предполагаемо Скот е спечелил $50 милиона, а Пайк $2 милиона. 

Още един ключов образ е Франк Шнайдер. Според братът на Ружа, той също така е прал пари. Този януари той бе екстрадиран от Франция в САЩ. Предполагаемо той е уведомил Игнатова за разследването срещу нея, кото ѝ помага тя да избяга.

Още един съучастник в схемата е Амер Абдулазис Салман, който заяви, че показанията на Игнатов са лъжи. Той бе посочен като ‘главен перач на пари’ от Игнатов.

Окончателни присъди тепърва ще бъдат произнесени. Жертвите очакват всички обвинени да бъдат сериозно наказани, като се надяват, че поне част от средствата, които са им били откраднати, ще може да бъде възстановена.

Създателката на OneCoin се издирва от 2017г. в редица държави като тя вече е освободена от българското си гражданство. Тя е обявена за международно издирване, като има издадена “европейска заповед за арест” от съд в Билефелд.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакери отмъкнаха над половин милион в Етериум от Curve Finance

Атаките, насочени към блокчейн компании, не показват признаци на забавяне. Децентрализираната платформа за търговия Curve Finance потвърди съобщенията, че уебсайтът ѝ е претърпял фронтална атака във вторник.

август 10, 2022 12:31 1 мин. четене

Над $2 милиарда откраднати от хакове на блокчейн мостове през 2022 г.

Фирмата за блокчейн анализи Chainalysis твърди, че мостовете между различните вериги, които позволяват прехвърляне на активи между независими блокчейни, са сред протоколите с най-висок риск в блокчейн индустрията за измами и злонамерени личности.

август 9, 2022 19:56 1 мин. четене

Още един директор на BitMEX се призна за виновен

Грег Дуайър, бившият ръководител на отдела за бизнес развитие на BitMEX, е променил признанието си за виновен в наказателен процес, в който се твърди, че е нарушил Закона за банковата тайна, показват съдебни документи.

август 9, 2022 16:50 1 мин. четене

Крипто проект отмъкна $3.5 милиона от поддръжниците си

Новостартиралият Web3 проект Dragoma изглежда е бил обект на ‘rug-pull’ на приблизителна стойност $3.5 милиона, според данни на PeckShield.

август 8, 2022 14:57 1 мин. четене